Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 22665 items gevonden.

Sorteren op  

Percentage ongevallen bij Brzo-bedrijven gedaald

Fotolia_101238130_S.jpg

Het aantal ongevallen met verzuim per miljoen gewerkte uren is in 2017 gedaald. Hoewel het aantal meldingen van ongevallen hetzelfde is gebleven, is het aantal gewerkte uren fors toegenomen.

Gaan Heusdenaren betalen voor inzameling gft en pmd?

Fotolia_93712755_S.jpg

Hoewel het omgekeerd inzamelen in Heusden een succes is, heeft de invoering hiervan te veel geld gekost. Als oplossing zouden Heusdenaren vanaf 2019 moeten gaan betalen voor de inzameling van gft en pmd.

Nederland wil strengere norm voor PAK's in rubbergranulaat

Kunstgras op een sportveld.png

Het RIVM heeft namens de Nederlandse overheid bij het Europees Chemicaliën Agentschap (Echa) een voorstel ingediend voor verlaging van de norm voor acht kankerverwekkende PAK's in rubbergranulaat op sportvelden en speelveldjes.

Meer geld van overheid naar CCS-onderzoek

Fotolia_18156757_S.jpg

In 2017 investeerde de Rijksoverheid 151 miljoen euro in energieonderzoek. Opvallend is het bedrag dat naar het onderzoek naar energieopslag en CO2-afvang en -opslag ging.

Softwareproducent berekent milieu-impact World Cleanup Day

Fotolia_93353461_S.jpg

Op World Cleanup Day wordt er in de hele wereld zwerfafval opgeruimd, zo ook in Nederland. Maar wat levert dit nu concreet op voor het milieu? Ecochain gaat het in kaart brengen.

Britse metaalrecycler moet vijf locaties afstoten

DSCN4255.JPG

De Britse metaalrecycler EMR moet vijf locaties verkopen. Dat heeft de Britse mededingingsautoriteit CMA laten weten, nadat EMR de aankoop van metaalrecycler MWR vorig jaar augustus heeft afgerond.

Drugscrimineel verantwoordelijk voor bodemverontreiniging

Fotolia_27097366_S.jpg

Een uitspraak van de Raad van State geeft het bevoegd gezag meer mogelijkheden om criminelen betrokken bij een drugslab te laten opdraaien voor kosten van bodemonderzoek en het ongedaan maken van bodemverontreiniging.

75.000 euro voor idee toepassing kunststof

euro-1660456_1280.jpg

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Rijkswaterstaat (RWS) stellen bedragen tot 75.000 euro beschikbaar voor ondernemers met goede ideeën voor toepassingen van gerecyclede kunststof.

'Stijging freeriders door groeiend aantal online aankopen'

Fotolia_164516784_S.jpg

Bedrijven die hun waar online verkopen, trekken zich niet altijd evenveel aan van de regels voor producentenverantwoordelijkheid. Het is een groeiend mondiaal probleem.

Leerlingen leren plasticsoep te bestrijden

Schildpad eet plastic.jpg

De Plastic Soup Foundation heeft een lespakket ontwikkeld voor basisschoolleerlingen. Achthonderd scholen hebben het pakket inmiddels besteld.

Vlaamse afvalzak vanaf 2025 volledig van gerecycled plastic

744px-Flag_of_Flanders.png

Vlaanderen wil de afzet van gerecycled postconsumer plastic stimuleren door het gebruik van dit plastic verplicht te stellen bij de productie van plastic afvalzakken.

Polen stuurt illegaal verscheept afval terug naar VK

dreamstime_1338045.jpg

Een flinke partij afval die vanuit het Verenigd Koninkrijk illegaal was verscheept naar Polen, wordt teruggestuurd naar de afzender. Een incident dat een staartje kan krijgen.

'Laat Lisser grof huishoudelijk restafval gratis inleveren'

20161107_141924.jpg

Vanaf oktober 2018 kunnen Lissenaren niet-demonteerbaar grof huishoudelijk restafval weer gratis inleveren op de milieustraat. Zo luidt althans een voorstel van het college aan de gemeenteraad van de Zuid-Hollandse gemeente.

Schuldigverklaring maar geen boete na overtreden Evoa-regels

Fotolia_201848116_S.jpg

De Rechtbank Amsterdam heeft een afvalhandelaar beboet voor het overtreden van de Europese verordening voor de overbrenging van afvalstoffen (Evoa).

Ruim 11.000 kilo afval opgeruimd van Noordzeekust

Fotolia_86510192_S.jpg

In vijftien dagen tijd hebben vrijwilligers van Stichting De Noordzee 11.163 kilo afval opgeruimd langs de Noordzeekust, waaronder bijna 5.000 ballonresten. Deze hoeveelheid afval is minder dan vorig jaar, toen er nog 14.929 kilo afval van de stranden kwam.

Ook Thailand wil af van grootschalige import afval

dreamstime_2234754.jpg

De Thaise milieuminister Surasak Kanchanarat wil de import van plastic afval binnen twee jaar in de ban doen. Ook neemt hij maatregelen om de import van e-waste drastisch te beperken.

Remondis zoekt samenwerking met gemeenten

REM_17.07.17_17115.jpg

Remondis is totaalpartner op het gebied van afvalmanagement. Het bedrijf heeft een sterke focus op de ontwikkeling van innovatieve diensten en producten voor een schoon milieu, een leefbare toekomst en een circulaire economie.

Avri houdt vast aan 'omgekeerd inzamelen' ondanks bezwaren

111201 vuilniswagen Avri nieuw logo.JPG

Vanaf 2019 gaan de bewoners van de tien Avri-gemeenten omgekeerd afval inzamelen. Ondanks ruim 800 reacties van bewoners ziet het bestuur van de regionale afvaldienst geen argumenten om af te zien van de voorgenomen invoering.

Ideeën gezocht voor duurzame productie en consumptie

Fotolia_104328882_M_bewerkt.jpg

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten en BNG Bank roepen ondernemers op mee te doen aan de Global Goals Social Impact Challenge. Tenminste, als ze ideeën hebben die het gemeentelijk duurzaamheidsbeleid ondersteunen.

Sympany vraagt aandacht voor opslag en transport textiel

textiel-schoen inzamelen.jpg

Gemeenten die besluiten textielcontainers in eigen beheer te legen en vervolgens het ingezamelde textiel verkopen aan sorteerbedrijven, zouden meer aandacht moeten hebben voor de opslag en het transport van het textiel.