Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 07 augustus 2012

Virol krijgt Lean and Green Award

De Virol Recycling Groep krijgt een Lean and Green Award voor haar doelstellingen voor CO2-reductie op transport.

Vrachtwagen Virol.JPGIn 2016 wil de Virol Recycling Groep de CO2-uitstoot van haar transport met 20 procent verminderen.

Virol wil in 2016 ten minste 20 procent minder CO2-uitstoot realiseren op haar transportbewegingen. Voor de maatregelen die hiervoor zijn getroffen mag het bedrijf in november een Lean and Green Award in ontvangst nemen. Virol maakt nu onder meer gebruik van een snelheidsbegrenzer op vrachtwagens en een computersysteem dat de meest efficiënte routes voor de afvalinzameling inplant. Ook hebben chauffeurs de cursus 'Het Nieuwe Rijden' gevolgd.

Directeur Jan Lucas Oldenburger is trots op het behalen van de award. "Naast bedrijven zoals Heineken, Hema en Douwe Egberts, kunnen we ons als relatief kleine speler oprecht koploper noemen. Transport is binnen onze organisatie het eerste waar duurzame winst op te behalen is. Het winnen van de Lean and Green award betekent voor ons weer een stap vooruit in het concretiseren van ons MVO-beleid." Begin volgend jaar wil Virol tevens gecertificeerd zijn voor de MVO Prestatieladder.