Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 21 november 2014

Coolrec opent nieuwe verwerkingslocatie in Waalwijk

Plasticrecycler Coolrec heeft een nieuwe locatie in Waalwijk geopend. Hiermee beschikt het bedrijf over drie uitgebreide productielijnen en genoeg opslagruimte voor de toekomst.

Op de nieuwe locatie kan Coolrec, een dochterbedrijf van Van Gansewinkel, jaarlijks tussen de  35 en 40 kton afgedankt plastic verzamelen en recyclen tot hoogwaardige grondstoffen. Dat is nodig, want de vraag vanuit de markt groeit volgens Coolrec. De afgelopen jaren is het bedrijf ook al flink gegroeid, waardoor er behoefte was aan extra opslagruimte en een uitbreiding van de productielijnen. De nieuwe fabriekslocatie aan de Van Hilststraat beslaat een oppervlakte van 7.800M³ en biedt werkgelegenheid aan zo’n 28 medewerkers.

In Waalwijk worden de harde kunststofstromen PE (Polyethyleen), PP (Polypropyleen), PS (Polystyreen) en ABS (Acrylonitril-Butadieen-Styreen) opgeschoond en opnieuw verwerkt tot grondstoffen. Hiervoor gaan de plastics eerst door een shredder die er kleine snippers van maakt. Met densiteitscheiding, het toepassen van lucht- en triltechnieken, wordt de kunststof op de lijn gescheiden van al het overige materiaal. Aan het einde van dezelfde lijn vallen de schone kunststof snippers van de lopende band, klaar voor de bewerking tot zuivere grondstoffen, waarmee in een vervolgstadium bijvoorbeeld nieuwe onderdelen van huishoudelijke apparaten of van personenauto’s gemaakt worden.

Klaar voor de toekomst

“De investering in deze nieuwe fabriekslocatie sluit naadloos aan op de visie van Van Gansewinkel op de circulaire economie, waarin het hergebruik van producten en grondstoffen nadrukkelijk centraal staat”, aldus Arjen Wittekoek, Directeur Coolrec. “Het is de ideale locatie om afgedankte en overtollige plastics op een duurzame en effectieve manier in te zamelen en te recyclen. Met deze nieuwe locatie zijn we klaar voor de toekomst.”

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website