Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 03 maart 2015

Helicopterview op 10-inchmonitor

Brigade Electronics blijft werken aan veiligheidsoplossingen voor het verkeer. De laatste innovatie van het bedrijf toont op een 10-inch scherm een continu en volledig achterzicht.

Clean drawing.jpgDe monitor in kwestie, de zogenaamde VBV 7104FM, is speciaal ontwikkeld voor inzameling van huishoudelijk afval. Het 10-inchscherm helpt bestuurders van inzamelwagens met het overzien van gevaarlijke gebieden en dode hoeken. Dankzij de ingebouwde split-screentechnologie en beeld-in-beeldfunctionaliteit ziet de bestuurder in één oogopslag wat er zich afspeelt rondom het inzamelvoertuig.

Het 10-inchscherm kan worden aangesloten op de Backeye360, een camerasysteem dat Brigade Electronics in 2014 op de markt bracht. Vier ultra-groothoekcamera’s , elk met een kijkhoek van 187 graden, elimineren alle dode hoeken van het voertuig.

Software zorgt er voor dat de vier livebeelden van de camera’s gelijktijdig naar een elektronische controle-unit worden gestuurd. Daarin worden de beelden verwerkt en gecombineerd én de vertekening van de groothoeklens gecorrigeerd. Het resultaat: een helder en real-timebeeld op de monitor van de bestuurder. Een 360-graden zicht vanuit helicopterview.

Veiligheid

Backeye 360 Select camera's.jpgMet de 10-inchmonitor en de Backeye360 speelt Brigade Electronics in op de veiligheidsvoorschriften in de afvalsector. Inzamelvoertuigen moeten voldoen aan de NEN-1501-1-norm. Deze schrijft voor dat huisvuilwagens een continu achterzicht moeten hebben van minimaal 5 inch. De integratie van alle relevante beeldinformatie op één monitor, vergroot de veiligheid, omdat de ractiesnelheid van de chauffeur toeneemt.

De bestuurder van een inzamelwagen moeten tijdens het rijden vaak op twee of drie spiegels en/of monitoren kijken om verschillende gevarenzones te kunnen overzien. Uit onderzoek blijkt dat in het tijdsbestek waarin een bestuurder naar meerdere spiegels of monitoren kijkt, een situatie beoordeelt en (dan) reageert op eventuele risico’s, zijn voertuig wel  10 meter kan afleggen. Zelfs wanneer het voertuig maar vijf kilometer per uur rijdt.

Brigade Electronics

VBV-7104FM.jpgVeiligheid voor de professional en zijn omgeving op de weg is al decennia de core business van Brigade Electronics. Op een beurs voor commerciële voertuigen in Londen presenteerde het bedrijf haar eerste veiligheidssysteem, een achteruitrij-alarm.  Dat was in 1976. Bijna veertig jaar later  introduceerde Brigade vorig jaar als eerste het 3600-systeem en blijft het bedrijf haar  veiligheidssystemen voor voertuigen doorontwikkelen.  Het assortiment bestaat inmiddels uit 3600 zichtsystemen. De visie  is altijd gelijk gebleven: wegen en werkomgevingen veiliger maken voor iedereen.

Anno 2015 is Brigade Electronics uitgegroeid tot marktleider en specialist in voertuig-veiligheidssystemen en -producten. Het bedrijf is gevestigd in Engeland met dochterondernemingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

Brigade Electronics heeft wereldwijd bijna honderd mensen in dienst en een jaarlijkse omzet van meer dan twintig miljoen euro. De gigant in veiligheidssystemen  werkt  wereldwijd samen met meer dan vijfhonderd gespecialiseerde distributeurs.

Meer weten over Brigade Electronics BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website