Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 19 februari 2016

Cateringbedrijf Hutten werkt aan voedselverspilling

Cateringbedrijf Hutten wil Nederland op de kaart zetten als koploper in de circulaire economie. Met de Verspillingsfabriek en Three-Sixty wordt voedselverspilling vast aangepakt.

In de Verspillingsfabriek worden van waardeloze reststromen of reststromen met een minimale waarde smaakvolle producten gemaakt.

In het oude distributiecentrum van DHL in Veghel, verrees Three-Sixty, een plek waar ondernemers, studenten en startups vanaf nu de kans krijgen om samen innovatieve concepten te ontwikkelen en testen voor oplossingen op het gebied van voedselverspilling en sociale innovatie. In de Verspillingsfabriek worden van waardeloze reststromen of reststromen met een minimale waarde smaakvolle producten gemaakt. De fabriek is momenteel aan het proefdraaien en gaat vanaf maart volop produceren.

Partners

Voor Three-Sixty en de Verspillingsfabriek ging Hutten diverse samenwerkingen aan met partners zoals Rabobank, Start Foundation, WSD Groep, Wageningen Universiteit en de HAS Hogeschool. Zo kreeg Hutten voor de Verspillingsfabriek van Rabobank Rabobank en de Europese Investeringsbank (EIB) als eerste een impactlening; een zakelijke lening met rentekorting speciaal voor bedrijven die aantoonbaar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met Wageningen Universiteit en HAS Hogeschool wordt een denktank rond verspilling uitgewerkt. Samen met Start Foundation en WSD gaat Hutten in de fabriek mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek bieden.