Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 24 juni 2016

Brandwerende betonblokken beperken schade Huiskes

De brand bij Huiskes Metaal heeft ongeveer 10 procent van het bedrijf verwoest. Dat de schade niet groter is, komt volgens Huiskes door het gebruik van brandwerende betonblokken.

Huiskes_nieuwe_situatie_binnen.jpgHuiskes Metaal is inmiddels begonnen met het opnieuw opbouwen van de opslaghal.

Op 7 juni woedde er een flinke brand bij recyclingbedrijf Huiskes Metaal in Waalwijk. Hoe de brand is ontstaan, is nog altijd niet bekend. Dat ondanks de hevigheid van de brand 90 procent van het bedrijf bewaard is gebleven, komt volgens Koen Huiskes van de Afdeling Inkoop door de inzet van Legioblock betonblokken. Deze betonblokken zijn brandwerend - de andere zijde van de betonwand warmt slechts beperkt op, waardoor de brand niet door kon slaan. "De betonblokken hebben ervoor gezorgd dat het vuur zich niet kon verspreiden naar de naastliggende opslagplaatsen."

Bij het herstellen van de schade heeft Huiskes dan ook opnieuw gekozen voor Legioblock. Producent A. Jansen BV leverde binnen acht uur 210 nieuwe betonblokken. Huiskes: "We verwachten nog wel even bezig te zijn met het herinrichten van ons terrein, maar hebben bewust weer voor het flexibele en brandveilige Legioblock gekozen." Ondanks de heropbouwwerkzaamheden is de elektronicarecycler inmiddels wel weer voor 100 procent in bedrijf.

Meer weten over A. Jansen bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen