Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 01 september 2017

Renewi gaat milieuvriendelijker en veiliger inzamelen

Met de start van de scholen en de toename van het fietsverkeer zet Renewi per september efficiëntere en veiligere routes in.

Het bedrijf neemt de maatregel omdat het dagelijks bestuur van Stadsdeel Amsterdam Zuid besloten heeft om vrachtverkeer tijdens de schooltijden (van 09.00 tot 15.00 uur) alleen nog toe te staan op wegen waar de fietspaden gescheiden liggen van de hoofdrijbaan. Renewi zegt dat initiatief volledig te ondersteunen.

De planners van het bedrijf hebben de dagelijkse dienstverlening in Amsterdam Buitenveldert daarom zodanig aangepast, dat de afvalactiviteiten begin september binnen de grenzen van de nieuwe zogenaamde venstertijden gaan plaatsvinden.

Dat betekent concreet dat er binnen de nieuwe venstertijden nog maar één inzamelteam door Buitenveldert rijdt. Renewi halveert hiermee het aantal transportbewegingen en draagt daarmee bij aan een verbetering van de verkeersveiligheid. Tegelijkertijd wordt het milieu minder belast, wat wordt versterkt door de inzet van moderne Euro-6 vrachtwagens

De inzet van efficiënter transport sluit aan bij het belang dat Renewi hecht aan een veilige en milieuvriendelijke uitvoering van afvalinzamelingswerkzaamheden.

 

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website