Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 04 september 2017

Recyclingsymposium maakt vooruitgang circulariteit zichtbaar

Het programma van het zesde Recyclingsymposium is bekend. Centraal staat de vooruitgang die wordt geboekt op het gebied van circulariteit. Ook wordt aandacht besteed aan het sociale aspect.

26-10-2016-041 .JPGPubliek tijdens het Recyclingsymposium 2016.

Het zesde Recyclingsymposium krijgt als thema ‘Circulaire Economie, waarom niet?’. Poolreiziger, klimaatjournalist en filmmaker Bernice Notenboom bijt ‘s ochtends het spits af en zal vertellen over haar ervaringen op de Noordpool en in de Himalaya, die aantonen dat duurzaamheid en circulariteit urgente thema’s zijn. Verder gaat het programma van het symposium in op de grondstoffenvoorziening zoals die in de circulaire economie zal veranderen. CEO Arjen Wittekoek van Coolrec licht toe hoe het bedrijf de volgende stap zet in de terugwinning van zeldzame aardmetalen uit elektronica-afval.

Blijvend thema

Drie korte pitches laten het sociale aspect van hergebruik en recycling zien op gebied van kleding, elektronica, reparatie en lease. Verder gaat Loek Knijff van het Ministerie van IenM in op de inzet van risico-gestuurde regelgeving om te waarborgen dat recycling mogelijk is in relatie tot Reach. Een verrassing is nog de laatste spreker, die zal spreken over circulariteit en de rol van opdrachtgevers en aannemers in de bouw. De uitreiking van de Recycling Award aan talentvolle studenten moet tot slot markeren dat circulariteit een blijvend thema zal zijn. Het Recyclingsymposium wordt afgesloten met een korte discussie met de zaal, waarna de aanwezigen een lunch krijgen aangeboden. Vanaf 13.00 uur is er gratis toegang tot de Recyclingbeurs.  

Het zesde Recyclingsymposium wordt op 25 oktober 2017 (om 9.00 uur) gehouden tijdens de Recyclingbeurs in Gorinchem en wordt aangeboden door BRBS Recycling, FHG en ENVAQUA. Organiserende verenigingen en mediapartners zijn verder Afvalgids.nl, Recycling Magazine Benelux, AfvalOnline en BEwerken. Kosten voor deelname zijn 100 euro (exclusief btw). Meer informatie en actualiteit over het programma, sprekers en inhoud zijn te vinden op www.recyclingsymposium.nl. Via deze website kunnen mensen zich ook inschrijven.