Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 04 september 2017

Honderd goede doelen profiteren van Wecycle

Wecycle heeft met speciale inzamelacties de afgelopen twee jaar honderd lokale goede doelen gesteund. De meest recente actie was goed voor 25 cheques van 1.000 euro.

De cheques waren voor gemeenten die de afgelopen maanden de meeste apparaten en lampen inzamelden. Het was de vierde keer dat Wecycle de actie organiseerde. Partnergemeenten van Wecycle konden een sponsorcheque verdienen voor een lokaal goed doel, door zoveel mogelijk apparaten of lampen in te leveren op hun milieustraat.

Wecycle wil met de acties meer mensen naar de milieustraat te trekken. Inderdaad laat de inzameling van klein AEEA op de milieustraat van partnergemeenten een stijgende lijn zien. “Een geweldige uitkomst”, aldus Jan Vlak, directeur van Wecycle. “De resultaten laten zien dat consumenten de weg naar de milieustraat weten te vinden.” Inwoners van de partnergemeenten bepalen zelf naar welk goed doel het geld gaat. Hierdoor zijn veel inwoners extra gemotiveerd om meer apparaten en lampen in te leveren, aldus Vlak. “Zij zetten ook hun eigen netwerk in om zoveel mogelijk in te zamelen en zo krijg je een sneeuwbaleffect.” Wegens het grote succes is Wecycle van plan om ook volgend jaar de actie met de lokale goede doelen te herhalen.

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website