Categorie: Management | Gepubliceerd: 14 september 2017

Cure heeft kwaliteit, milieu en arbo op orde

Cure is voorgedragen voor de certificering van de internationaal erkende ISO-normen voor kwaliteitszorg en milieuzorg en voor de OHSAS-norm voor Arbozorg.

Het gaat om de normen ISO9001:2015 (kwaliteitszorg), ISO14001:2015 (milieuzorg) en OHSAS18001:2007 (Arbozorg). Om aan de normen van deze certificeringen te kunnen voldoen heeft Cure een eigen managementsysteem opgezet. Hierdoor voert Cure op een consistente, structurele en effectieve manier haar beleid uit, wordt er gewerkt aan concrete doelstellingen en wordt een optimale kwaliteit van de dienstverlening nagestreefd. Daarnaast ontziet Cure het milieu maximaal en verbetert het daar waar mogelijk. Ook zijn hierdoor de arbeidsomstandigheden van alle werknemers zo optimaal en comfortabel mogelijk, aldus Cure.

Doelstellingen aanscherpen

Doordat er wordt gewerkt met het gecertificeerde managementsysteem kan Cure zijn prestaties continu verbeteren waarbij ook de continuïteit van de organisatie wordt bewaakt. Cure stelt zichzelf bijvoorbeeld doelstellingen op het gebied van kwaliteit (bijv. het verminderen van het aantal klachten), veiligheid (het verminderen van het aantal ongevallen), milieu (het verlagen van CO2 door inzet gasvoertuigen) en stuurt hier continu op. Elk jaar worden doelstellingen scherper gesteld waardoor de prestaties omhoog gaan en de impact op de leefomgeving wordt verbeterd.

Leren van fouten

Daarnaast leert Cure via het systeem van fouten en incidenten.Als die zich voordoen wordt gezocht naar oorzaken om die zo weg te nemen of verkleinen. Hierdoor neemt de kans op nieuwe fouten en incidenten af en wordt er constant gewerkt aan het verbeteren van de processen.

Gerelateerde artikelen