Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 18 april 2018

Henkel wil 50 procent regranulaat in wasmiddelverpakking

Dankzij een samenwerking met Mondi bestaat een waspoederverpakking van Henkel voor 10 procent uit regranulaat. De ambitie is om dit op te schroeven naar 50 procent in 2030.

MNDPR088a.jpgMegaperls-verpakkingen van Henkel.
Foto: Mondi, PR088

Dat laat producent Henkel weten. De Megaperls-verpakking bestaat uit OPP/PE-laminaat, dat komt van afvalplastic uit een Duitse fabriek van papier- en verpakkingsbedrijf Mondi.

Dit project is mogelijk dankzij de harsterugwinningstechnologie in de Mondi-fabriek. Om plastic te recyclen, worden de verschillende soorten plastic eerst geselecteerd op basis van hun harstype. Dankzij deze technologie het bedrijf niet alleen transparante en witte materialen verzamelen en scheiden, maar ook materialen die geen glijmiddel bevatten. “Dit helpt om het gebruik van regranulaat in het laminaat mogelijk te maken, zonder de materiaalspecificaties en mechanische eigenschappen van het product negatief te beïnvloeden”, zegt Timo Müller van Henkel.

Daarnaast werkt Henkel nauw samen met haar OPP-filmleverancier. “Dit stelt ons in staat om het percentage teruggewonnen materiaal in de hele structuur te verhogen. Het uiteindelijke product biedt voordelen voor het milieu en het recyclingproces: de OPP/PE-laminaatstructuur bestaat namelijk volledig uit polyolefin-materiaal.”