Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 19 juni 2018

Klankbord voor circulair ondernemen in Agri & Food

Het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) Agri & Food heeft Ton Voncken aangetrokken als innovatiemakelaar voor het kernthema 'circulair'.

Voncken is in verschillende functies al ruim tien jaar bezig op het gebied van de verwaarding van biomassa. Hij heeft uitgebreide ervaring opgedaan in onder andere de verwerking van reststromen tot halffabricaten, bio-energieproductie en mestscheiding.

Het innovatiemakelaarschap wil een spiegel en klankbord zijn voor ondernemers die een (volgende) stap willen zetten bij de realisatie van een biobased product of proces. Voncken kan daarbij, naast zijn inhoudelijke kennis en uitgebreide netwerk, ook gebruik maken van zijn eigen ervaringen als ondernemer, denkt hij zelf.

“Bij het realiseren van een goede business case moet het niet alleen allemaal economisch en technisch kloppen, je moet er als ondernemer ook volledig voor gaan”, zegt Vonkcen. “Het draait in de eerste plaats om de ‘vent (m/v)’, dan om de ‘tent’ en als laatste volgt de ‘cent’. Als vent en tent kloppen, dan is er altijd een weg naar de cent.”