Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 589 items gevonden.

Sorteren op  

Bollegraaf: ontwerper en bouwer van sorteerinstallatie NTCP

Buitenkant NTCP.JPG

Bollegraaf Recycling Solutions is wereldspeler op het gebied van engineering en productie van turn-key recyclingoplossingen. Zestig jaar aan kennis en ervaring over het sorteren van (plastic)afval heeft eraan bijgedragen dat Bollegraaf Recycling Solutions de opdracht heeft gekregen voor het ontwerp en de bouw van de sorteerinstallatie voor het onafhankelijke Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics (NTCP).

Clean Mat Truckverhuur biedt klanten modernste techniek

Geesink Cleanmat MB Actros 12-02-2020 8939.JPG

Clean Mat Truckverhuur heeft onlangs een Mercedes-Benz Actros 2533 van de nieuwe generatie in gebruik genomen. Met de innovatieve Actros speelt zij in op de wensen uit de markt. Het uitgebreide pakket aan veiligheidssystemen biedt de chauffeur waardevolle ondersteuning in drukke binnensteden.

Secundair plastic - een wankel evenwicht

Van Werven - Adv - Biddinghuizen - Selby okt 2017-0067208.jpg

Van Werven recyclet een complexe mix van post-consumer harde kunststoffen. De productie van het bedrijf groeide in tien jaar explosief van 30 naar 150 kton. Na jaren van experimenteren en innoveren lijkt de weg naar circulair succes nu definitief ingeslagen.

Wereldprimeur voor Renewi met Volvo FE Electric

Renewi Volvo FE '' Electric '' 1 - kopie.jpg

Als eerste organisatie wereldwijd heeft Renewi een order geplaatst voor een Volvo FE Electric 6x2 met elektrische kraakpersopbouw. Het actief kunnen terugdringen van emissies, het verder verduurzamen van de vloot en het leveren van een concrete bijdrage aan een schonere leefomgeving zijn voor Renewi de voornaamste redenen om te investeren in het elektrische voertuig.

Plastics Recycling Show Europe keert terug in Amsterdam

JOB3095W0659.JPG

De Plastics Recycling Show Europe (PRSE), de pan-Europese beurs en conferentie gewijd aan kunststofrecycling, keert op 27 en 28 oktober 2020 terug naar de RAI Amsterdam.

De toekomst van intelligent laden en lossen

LA__5010_Original_92767_signatur_sRGB.jpg

Snelle laadcycli, totale veiligheid en lage levensduurkosten. Dat garandeert de Hiab S-HiPro 230W afvalinzamelingskraan. Investeren in Hiab-appartuur betekent investeren in hoogwaardige inzamelprestaties die klanten tevreden houden.

Zoeller Kipper, grondlegger van moderne beladingen

SLF-2.jpg

Innovatie is altijd de kracht geweest van Zoeller Kipper. Het bedrijf ontwikkelde niet alleen al heel vroeg de belading, ook kwam het als één van de eerste met de mogelijkheid voor het automatisch laden van containers.

De energiebesparende krachtbundel

V_Press_860_Gesamt_51.jpg

De verticale balenpers HSM V-Press 860 plus is met een perskracht van 548 kN en geruisarme energiebesparende technologie de economische en milieuvriendelijke oplossing voor het verwerken van restmaterialen.

Fossielvrij rijden op afval

Tankstation_Neste.jpg

Hergebruik is de meest milieu- en klimaatvriendelijke manier om met afval om te gaan. Het geeft minder verspilling en CO2-uitstoot dan verbranding. Maar het kan nóg beter. Namelijk de circulaire weg zèlf fossielvrij afleggen met Neste MY Renewable Diesel: een direct te gebruiken brandstof die hoofdzakelijk is gewonnen uit... afval! Het resultaat: een CO2-reductie tot 90 procent.

Bollegraaf gelooft niet in verspilling

Jayplas.jpg

Bollegraaf Recycling Solutions richt zich op het sorteren van afval, wat uw afvalstroom ook is. Dankzij ruim 58 jaar ervaring ontwikkelt het bedrijf voor de industrie geavanceerde en winstgevende sorteer- en recyclingsystemen en -oplossingen voor single stream, e-waste, huishoudelijk afvalverwerking, bouw- en sloopafval, plasticrecycling en energy-from-wasteoplossingen.

Nuttige oplossingen voor vrij toepasbare bodemassen

Beeld zonnepark Wieringermeer fundering Solarbase.jpg

De combinatie VOF Rock Solid Afvalzorg is gespecialiseerd in het be- en verwerken en toepassen van AEC-bodemassen. Het bedrijf speelt in op de laatste ontwikkelingen en maakt hierbij gebruik van de nieuwste technieken. De blik is altijd gericht op de toekomst, het vrij toepassen van AEC-bodemassen conform de Green Deal. Vanaf 2020 wordt dat immers de regel.

Heros Sluiskil ziet donkere wolken boven Green Deal AEC-bodemas

betonnen buizen artistiek HR.jpg

Als opwerker van AEC-bodemassen recyclet Heros Sluiskil jaarlijks 0,9 Mton aan AEC-bodemassen. Het bedrijf ziet zich verplicht een voorgenomen investering van 15 miljoen euro te bevriezen. “Ondanks bewezen resultaten stelt de overheid langdurig onderzoek over het gebruik van AEC-bodemassen in beton opnieuw ter discussie.”

Vakbeurs Recycling zet in op veiligheid

Seijbel Photography-0865.jpg

Het is bijna dagelijks nieuws: branden bij afvalverwerkers. De risico's voor het bedrijfsproces, de medewerkers en omgeving zijn groot. Daarnaast wordt het steeds lastiger te voldoen aan de voorwaarden binnen een brandverzekering. Welke maatregelen kunnen worden getroffen om de veiligheid significant te verhogen? Waar liggen kansen voor verbetering?

Industriële synergie: katalysator voor de circulaire economie

P3190004_ARP_HighRes_5252.jpg

In samenwerking met haar industriële klanten en lokale overheden brengt Indaver in Nederland en Europa de circulaire economie dichterbij. Het bedrijf werkt onder andere aan de recycling van zoutzuur, hoogwaardige compost en de chemische recycling van plastic.

VDK biedt oplossingen voor vuilophaling

Vuilniswagen VDK.jpg

VDK Nederland is sinds april in Belgische handen. Nieuwe eigenaar Mol Cy is marktleider in eigen land, maar ook Nederland is een belangrijke afzetmarkt.

Innovatieve ondergrondse afvalverdichter, werkend op 230 Volt

IMG_7741.jpg

Nu het plaatsen van ondergrondse containers in Nederland overal vanzelfsprekend is, ontstaan de eerste problemen rond de al wat langer uitstaande inzamelcontainers. Denk aan bijplaatsingen, overvolle containers en druk op de afvallogistiek. Met zijn persinstallatie Elepress biedt KTK hiervoor de gewenste oplossing.

Clean Mat Trucks investeert in optimale dienstverlening

Clean Mat Truckverhuur.jpg

Om klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn investeert Clean Mat Trucks in ruim honderd nieuwe voertuigen, in goedgeschoold (technisch) personeel én in de uitbreiding van haar terrein in Andelst.

Veilig op weg met Brigade Electronics

Keltbray + bike 8.jpg

Verkeersveiligheid was, is en blijft een hot item. “Gelukkig voor ons, want onze core business is levens sparen en ongelukken voorkomen'', vertelt Huib Slijkhuis, directeur bij Brigade Electronics.

Het uitgebreide assortiment van Uitenhage

5D3_0065.JPG

Uitenhage Verhuur verhuurt al meer dan 25 jaar reinigingsmaterialen aan diverse bedrijven en instellingen in de reinigingsbranche. Het bedrijf heeft vuilniswagens met en zonder kraan, haakwagens met en zonder kraan, containerwagens en strooi- en veegwagens in het assortiment.

GipsNet recyclet gipsafval tot hoogwaardig poeder

IMG_9214 GipsNet gipspoeder.JPG

GipsNet verwerkt sinds 2005 de moeilijk te recyclen afvalstromen gips en gasbeton. In de dagelijkse praktijk worden gips en gasbeton als één afvalstroom gezien, terwijl het hier om twee verschillende afvalstromen met beide andere specifieke eigenschappen gaat.

589 Results  │1  2  3  4  6  12  30  │    Volgende