Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 582 items gevonden.

Sorteren op  

De energiebesparende krachtbundel

V_Press_860_Gesamt_51.jpg

De verticale balenpers HSM V-Press 860 plus is met een perskracht van 548 kN en geruisarme energiebesparende technologie de economische en milieuvriendelijke oplossing voor het verwerken van restmaterialen.

Fossielvrij rijden op afval

Tankstation_Neste.jpg

Hergebruik is de meest milieu- en klimaatvriendelijke manier om met afval om te gaan. Het geeft minder verspilling en CO2-uitstoot dan verbranding. Maar het kan nóg beter. Namelijk de circulaire weg zèlf fossielvrij afleggen met Neste MY Renewable Diesel: een direct te gebruiken brandstof die hoofdzakelijk is gewonnen uit... afval! Het resultaat: een CO2-reductie tot 90 procent.

Bollegraaf gelooft niet in verspilling

Jayplas.jpg

Bollegraaf Recycling Solutions richt zich op het sorteren van afval, wat uw afvalstroom ook is. Dankzij ruim 58 jaar ervaring ontwikkelt het bedrijf voor de industrie geavanceerde en winstgevende sorteer- en recyclingsystemen en -oplossingen voor single stream, e-waste, huishoudelijk afvalverwerking, bouw- en sloopafval, plasticrecycling en energy-from-wasteoplossingen.

Nuttige oplossingen voor vrij toepasbare bodemassen

Beeld zonnepark Wieringermeer fundering Solarbase.jpg

De combinatie VOF Rock Solid Afvalzorg is gespecialiseerd in het be- en verwerken en toepassen van AEC-bodemassen. Het bedrijf speelt in op de laatste ontwikkelingen en maakt hierbij gebruik van de nieuwste technieken. De blik is altijd gericht op de toekomst, het vrij toepassen van AEC-bodemassen conform de Green Deal. Vanaf 2020 wordt dat immers de regel.

Heros Sluiskil ziet donkere wolken boven Green Deal AEC-bodemas

betonnen buizen artistiek HR.jpg

Als opwerker van AEC-bodemassen recyclet Heros Sluiskil jaarlijks 0,9 Mton aan AEC-bodemassen. Het bedrijf ziet zich verplicht een voorgenomen investering van 15 miljoen euro te bevriezen. “Ondanks bewezen resultaten stelt de overheid langdurig onderzoek over het gebruik van AEC-bodemassen in beton opnieuw ter discussie.”

Vakbeurs Recycling zet in op veiligheid

Seijbel Photography-0865.jpg

Het is bijna dagelijks nieuws: branden bij afvalverwerkers. De risico's voor het bedrijfsproces, de medewerkers en omgeving zijn groot. Daarnaast wordt het steeds lastiger te voldoen aan de voorwaarden binnen een brandverzekering. Welke maatregelen kunnen worden getroffen om de veiligheid significant te verhogen? Waar liggen kansen voor verbetering?

Industriële synergie: katalysator voor de circulaire economie

P3190004_ARP_HighRes_5252.jpg

In samenwerking met haar industriële klanten en lokale overheden brengt Indaver in Nederland en Europa de circulaire economie dichterbij. Het bedrijf werkt onder andere aan de recycling van zoutzuur, hoogwaardige compost en de chemische recycling van plastic.

VDK biedt oplossingen voor vuilophaling

Vuilniswagen VDK.jpg

VDK Nederland is sinds april in Belgische handen. Nieuwe eigenaar Mol Cy is marktleider in eigen land, maar ook Nederland is een belangrijke afzetmarkt.

Innovatieve ondergrondse afvalverdichter, werkend op 230 Volt

IMG_7741.jpg

Nu het plaatsen van ondergrondse containers in Nederland overal vanzelfsprekend is, ontstaan de eerste problemen rond de al wat langer uitstaande inzamelcontainers. Denk aan bijplaatsingen, overvolle containers en druk op de afvallogistiek. Met zijn persinstallatie Elepress biedt KTK hiervoor de gewenste oplossing.

Clean Mat Trucks investeert in optimale dienstverlening

Clean Mat Truckverhuur.jpg

Om klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn investeert Clean Mat Trucks in ruim honderd nieuwe voertuigen, in goedgeschoold (technisch) personeel én in de uitbreiding van haar terrein in Andelst.

Veilig op weg met Brigade Electronics

Keltbray + bike 8.jpg

Verkeersveiligheid was, is en blijft een hot item. “Gelukkig voor ons, want onze core business is levens sparen en ongelukken voorkomen'', vertelt Huib Slijkhuis, directeur bij Brigade Electronics.

Het uitgebreide assortiment van Uitenhage

5D3_0065.JPG

Uitenhage Verhuur verhuurt al meer dan 25 jaar reinigingsmaterialen aan diverse bedrijven en instellingen in de reinigingsbranche. Het bedrijf heeft vuilniswagens met en zonder kraan, haakwagens met en zonder kraan, containerwagens en strooi- en veegwagens in het assortiment.

GipsNet recyclet gipsafval tot hoogwaardig poeder

IMG_9214 GipsNet gipspoeder.JPG

GipsNet verwerkt sinds 2005 de moeilijk te recyclen afvalstromen gips en gasbeton. In de dagelijkse praktijk worden gips en gasbeton als één afvalstroom gezien, terwijl het hier om twee verschillende afvalstromen met beide andere specifieke eigenschappen gaat.

Circulariteit is traditie bij Paro

IMG_5719.jpg

Specialist in de verwerking van bouw-gerelateerde afvalstoffen Paro breidt dit jaar flink uit. De locatie in Amsterdam verdubbelt dit jaar in omvang en er wordt een zeewaardige kade gebouwd voor toegang tot de mondiale afval- en grondstoffenmarkt. Ook laat het bedrijf een tweede sorteerinstallatie bouwen.

Paraffine en gas uit plasticafval

69899521_m.jpg

Kaarsen, cosmetica en verf produceren uit plasticafval. Dat lukt MeWa Paraffine en Van Maris Projects via een nieuwe technologie. Niet alleen kunnen zij uit plastic paraffine produceren, ook het gas dat vrijkomt is een alternatief voor aardgas.

Groeien door samenwerking

AW werkplaats.jpg

Kwalitatief hoogwaardige producten en services leveren in een informele, professionele omgeving: zo werken medewerkers van AW Materieel & AW Machinery elke dag met veel plezier. AW Materieel verhuurt innovatieve reinigingswagens aan gemeenten en particuliere bedrijven. AW Machinery bouwt en ontwikkelt in eigen beheer machines voor de reinigingsmarkt.

'Veiliger dan 360° kunnen we het niet maken'

Advertorial brigade-electronics.jpg

“'De Backeye 360 is het enige product dat een voertuig hoeft te hebben. Dan kunnen alle camera's, monitoren en alarmen weg.' Deze uitspraak van Brigade Electronics-oprichter Chris Hanson- Abbott deed me beseffen hoe simpel veiligheid kan zijn”, vertelt Huib Slijkhuis.

Alles uit één hand bij HSM

HSM_Fulda-18.jpg

Op het bedrijfsterrein van Schmitt Recycling in het Duitse plaatsje Besges staan een kanaalbalenpers, een papiervernietiger en een hardeschijfvernietiger - allemaal van HSM. Een bewuste keuze van eigenaar van het bedrijf Wolfgang Schmitt. Hij is dik tevreden over de machines en koopt dergelijke machines graag uit één hand.

Solution provider voor de circulaire economie

SK Polymers 3.jpg

Wereldleider in afvalrecycling, gevierd in de VS, maar in Nederland nog te vaak gezien als maker van machines voor de recyclingindustrie. Tijd voor een inkijk bij Bollegraaf Recyling Solutions. We gaan in gesprek met CEO Edmund Tenfelde, de man die trots propageert én mensen op technologisch en automatiseringsgebied zoekt.

Teuton Z55 veelzijdige traagdraaiende shredder

TEUTON_real_freigestellt (2).jpg

Met de Teuton Z55 uit de Eggersmann groep kan Van Bemmel Recycling, onderdeel van de Van Laecke Group, klanten de meest veelzijdige traagdraaiende shredder op de markt aanbieden.