Archief van artikelen en berichten


Zoek
in

Er zijn 659 items gevonden.

Sorteren op

Een gezamenlijke sprong naar duurzaamheid

wilfried2.PNG

In Nederland hebben we al grote stappen gezet in de inzameling van pmd bij huishoudens. Als gevolg hiervan is Engels Logistiek BV nu klaar om de inzameling van PD (plastic verpakkingen en drankenkartons) verder uit te rollen naar bedrijven.

Sensolus verhoogt efficiëntie containervloot

Waste site with callouts NL.jpg

Efficiëntie is essentieel in de afvalverwerkingsindustrie, maar wordt vaak bemoeilijkt door een slecht overzicht van de containervloot, papierwerk en risico's zoals diefstal die leiden tot onnodige investeringen in nieuw materieel. Sensolus biedt de ideale oplossing met één track-&-traceplatform voor het beheer van uw volledige containervloot.

Walo neemt distributeurschap Green Machines over

IMG-20230814-WA0005.jpg

Walo Group is sinds juni distributeur van Green Machines. Het kennis-, advies- en trainingscentrum voor reiniging en hygiëne neemt het stokje over van Van Campen Ecotechniek.

FlexContainer Groep nu dé totaalpartner in afvalbranche

Tech.jpg

FlexCollect, FlexCoRent, FlexCoTech en FlexCoTrade maken vanaf 1 januari 2023 onderdeel uit van FlexContainer Groep, dat daarmee is verworden tot dé totaalpartner in de afvalbranche voor overheden en bedrijven. Door deze verandering kan zowel de service als de dienstverlening van het bedrijf naar een nog hoger niveau worden getild.

VolloV: 'Better World Solutions'

VolloV Fox spread 01.jpg

VolloV, een nieuw, innovatief en dynamisch bedrijf, houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van boven- en ondergrondse inzamelcontainers. Traditionele modellen voor alle bekende grondstoffen, zoals de markt deze al sinds jaar en dag kent, maken deel uit van het leveringsprogramma. Maar VolloV heeft ook een nieuw, gepatenteerd model ondergrondse inzamelcontainer ontwikkeld.

Vakbeurs Recycling belicht afval- en recyclingthema's

Seijbel Photography-6257.jpg

Op 21, 22 en 23 november 2023 staat Evenementenhal Gorinchem in het teken van de jaarlijkse Vakbeurs Recycling, waar professionals uit de afval- en recyclingsector samenkomen. De focus van organisator Easyfairs Nederland ligt op samenwerking voor een duurzame toekomst.

Slimmer inzamelen met TWS op basis van Reen vulgraadsensoren

TWS foto bij advertorial.jpg

Datagestuurd afval inzamelen is niet nieuw, maar wat dóe je met de gegenereerde data? Dat is één van de dingen waar TWS zich in onderscheidt. Met Reen vulgraadmeters kunnen niet alleen de vulgraden in containers worden gemeten en voorspeld, maar wordt tegelijkertijd een capaciteitsanalyse uitgevoerd om te kijken of er voldoende voertuigen beschikbaar zijn voor de inzameling.

Flexyz start 10-gemeenten-pilot met vulgraadsensoren

smartcity-iot.jpg

Wat leveren vulgraadsensoren op? Hoe krijg ik mijn organisatie of leverancier mee? En welke sensoren zijn geschikt? Wie nadenkt over het toepassen van vulgraadsensoren, kan mogelijk meedraaien in de collectieve 10-gemeenten-pilot van Flexyz.

Datagebruik grote kans voor duurzamere afvalinzameling

DSC_5387-bewerktePAS_wifi.jpg

Restafval terugdringen is prioriteit bij veel gemeenten. Om een circulaire economie te bereiken, zijn er echter nog grote stappen nodig. Zowel in de politieke besluitvorming als bij de uitvoering zijn er diverse gevoeligheden die een soepel afvalinzamelproces in de weg staan. Doelgericht gebruik van de grote hoeveelheid beschikbare data biedt daarbij een oplossing.

Stinkende gft+e-containers: Tech-Sol heeft dé oplossing

bio-filter.png

De inzameling van groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (gft+e) moet beter in Nederland. Uit recente cijfers blijkt dat 35 procent van het organisch afval nog altijd bij het restafval belandt. Tech-Sol heeft een oplossing, die zich al heeft bewezen.

Circulair platform Seenons haalt 10 miljoen op

Joost-en-Martin-persfoto.jpg

In een recente investeringsronde heeft tech-platform Seenons 10 miljoen euro opgehaald. Dit bedrag zal de 'afvalregisseur' investeren in internationale uitbreiding en het verder ontwikkelen van Europa's grootste circulaire platform.

Van Schijndel de partner voor de vooruitstrevende inzamelaar

9J4A9802.jpg

In ruim 30 jaar is Van Schijndel autonoom gegroeid van een kleine hydrauliekspecialist tot 's lands belangrijkste merkonafhankelijke leverancier van onderdelen voor de inzamelwagen.

Scania biedt uitgebreide oplossingen voor emissieloze inzameling

8911Geesink BAT IBS 18-10-22 EV Scania.JPG

De elektrificatie van vrachtwagens zal nergens zo zichtbaar zijn als in de binnensteden van gemeentes. Dagelijks zijn duizenden trucks onderweg om afval op te halen en hun waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving - dwars door leefgebieden, scholen, winkelcentra en andere drukke plekken.

Uitenhage 30 jaar dé plek voor huur reinigingsvoertuig

Uitenhage verhuur voertuigen.jpg

Dit jaar bestaat Uitenhage Verhuur 30 jaar. Uitenhage is een echt familiebedrijf, dat met een klein team efficiënt inspeelt op de huurvraag en wensen van bedrijven en overheden in de reinigingsbranche.

Geesinknorba toont innovaties op RDD

Smartlift.jpg

Maak kennis met de nieuwste innovaties van Geesinknorba op de Reinigingsdemodagen (RDD), op een gloednieuwe locatie in Biddinghuizen. Als toonaangevende speler op het gebied van afvalinzameling presenteert het bedrijf een Norba-achterlader met de revolutionaire GNG-Smartlift en een extra compartiment.

GipsRec.nl recyclet gipsplaten 100 procent

20171128_114447.jpg

GipsRec.nl is een verwerker van gipsafval, voornamelijk gipskarton en -blokken. Ook de verwerking van gasbeton als monostroom behoort tot de mogelijkheden.

Nieuwe tijd staat voor de deur

Cleanmat.jpg

Iedereen die zich in de afvalbranche bezighoudt met wagenparkbeheer, heeft ermee te maken: emissieloze voertuigen, CO2-reductie en milieuzones. Toch zijn nog niet veel inzamelbedrijven voorzien van laadfaciliteiten voor een elektrisch wagenpark.

Veilige reiniging, verwerking en valorisatie van afval

Indaver201222_20_WAN.jpg

Voor haar industriële klanten blijft Indaver investeren in nieuwe installaties en technologieën voor afvalverwerking, maar ook in hoogwaardige afvalrecycling, reiniging en warmtenetwerken. Het afvalbedrijf neemt daarmee een sleutelpositie in de transitie naar een klimaatneutrale, veilige circulaire economie.

MCB Milieutechniek geeft richting aan grondstoffen

0aec96c9-3075-4b32-a82e-fc9584f463aa-original (1).jpg

Het is een subtiele verandering: MCB Milieu & Techniek gaat als MCB Milieutechniek verder met een vernieuwde uitstraling

Ontwikkelingen bij Terberg Matec Nederland

Kaiser Aquastar.jpg

Terberg Matec Nederland (TMNL) levert containerbeladingen, complete inzamelvoertuigen, veegmachines en rioolreinigingsvoertuigen. TMNL is een onderneming van Terberg Environmental, een divisie van de Royal Terberg Group. Het bedrijf heeft recent diverse nieuwe en verbeterde producten aangekondigd.

Vorige  1   2   3   4   6   13   33  Volgende