Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 65 items gevonden.

Sorteren op  

Wissel bij PSV: Van Kaathoven voor Renewi

Fotolia_292069_S.jpg

PSV heeft met Van Kaathoven een nieuwe partner binnengehaald voor de verwerking van het afval uit het stadion en van het trainingscomplex van de voetbalclub.

Zuidas wil afvalbeheer verbeteren

ZuidasAmsterdamNederland2011.jpg

Milieu Service Nederland is lid geworden van de Green Business Club Amsterdam Zuidas. Met de leden wil het afvalbedrijf werken aan de verduurzaming van hun afvallogistiek. CEO's aan de Zuidas hebben er wel oren naar.

Kantoor UWV wordt grondstoffendepot

dreamstime_s_537841.jpg

Een afvalcoach, nieuwe manieren van afval inzamelen en recycling tot nieuwe producten: het kantoor van UWV in Utrecht is dankzij hulp van het consortium CircularOffice op weg om een afvalvrij kantoor te worden. Een primeur voor beide partijen.

Pilot Amsterdams bedrijfsafval: halvering transportkilometers

ZuidasAmsterdamNederland2011.jpg

Een pilot rond het CO2-neutraler maken van afvaltransport in Amsterdam-Zuidoost heeft de eerste resultaten opgeleverd. Het is gelukt de transportbewegingen ruimschoots te halveren en daarmee de CO2-uitstoot terug te dringen.

Zoetermeer laat inzameling bedrijfsafval voortaan aan markt

zoetermeer.jpg

De gemeente Zoetermeer stopt met ingang van 1 april 2019 met de inzameling van bedrijfsafval dat met behulp van rolcontainers wordt ingezameld.

Fabrikanten achter duurzamere tapijtindustrie

carpet-3184170_1280.jpg

Tapijtproducenten staan achter regels om de tapijtindustrie in de EU duurzamer te maken. Onderzoeksbureau Eunomia publiceerde een toolkit waarmee EU-lidstaten beleid kunnen voeren om het recyclingpercentage van tapijten te verhogen.

McDonalds laat afval van gasten nascheiden

McDonalds Nederland gaat restafval maximaal recyclen.jpg

McDonald's claimt het eerste landelijk opererende bedrijf te zijn dat haar restafval laat nascheiden.

Gouda introduceert witte zakken voor bedrijfsafval

20170309_081457.jpg

Een nieuw inzamelsysteem voor bedrijfsafval moet in Gouda zorgen voor een aantrekkelijkere binnenstad, minder CO2-uitstoot, sociaal rendement, betere scheiding en meer recycling van afvalstromen én minder overlast voor het winkelend publiek en omwonenden.

Suez en Renewi bundelen krachten voor bedrijfsafval Gouda

renewi bedrijfsafval container.jpg

Inzamelaars Suez en Renewi gaan voortaan één gezamenlijke inzamelroute rijden voor hun zakelijke klanten in Gouda.

'Visserij en scheepvaart meehelpen in bestrijding plastic soep'

Healthy_Seas_duiker.jpg

De D66-Kamerleden Jessica van Eijs, Matthijs Sienot en Tjeerd de Groot willen dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat met maatregelen voor visserij- en scheepvaartbedrijven komt om de plastic soep in de zee aan te pakken.

Drie procent minder Vlaams bedrijfsafval

doelstellingen hh restafval vlaanderen 2022.jpg

Vlaanderen streeft naar een reductie van de hoeveelheid restafval in 2022 van 15 procent. Om dat te halen zijn er nog wel wat extra inspanningen nodig.

Gemeenten willen minder inzamelvoertuigen voor bedrijfsafval

P3291711.JPG

Gemeenten gaan binnen het project Vang-Buitenshuis experimenteren met slimme logistieke oplossingen voor het bedrijfsafval. De Crisis- en herstelwet kan hen hiertoe mogelijk meer ruimte bieden.

Ikea gaat voedselverspilling halveren in 2020

ikea.png

De Zweedse meubelhandel gaat maatregelen treffen in de bedrijfsvoering van de eigen restaurantketen om voedselverspilling tegen te gaan en het afval met de helft terug te brengen.

'Groen is poen' in Amsterdam

20170606_203746.jpg

De zaal van Pakhuis De Zwijger zit opnieuw vol bij een evenement over afval. Het onderwerp is hot. Iedereen wil een puntje van de grondstoffentaart.

Scheiden verlichting in Beoordelingsrichtlijn Slopen

Fotolia_18509067_S.jpg

Het demonteren en gescheiden inzamelen van gasontladingslampen en armaturen is opgenomen in de Beoordelingsrichtlijn Veilig en Milieukundig Slopen.

Bedrijven kunnen nog meer afval scheiden

P3291711.JPG

Het restafval in bedrijven in de KWD-sector bestaat nog voor de helft uit stromen die nu al gescheiden kunnen worden. En er zijn mogelijkheden om nog meer afval te scheiden.

Gesjoemel met Eural-codes?

Fotolia_109424291_L Inspectie administratie.jpg

Afvalverwerkers kunnen eenvoudig met Eural-codes knoeien omdat het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen en omgevingsdiensten liggen te slapen. Grote afvalbedrijven maken daar handig gebruik van. Dat is in een notendop het verwijt dat afvalmakelaar Goos Draaijer onlangs aan de overheid maakte op AfvalOnline. De overheid herkent zich totaal niet in het beeld.

Nieuw Wob-verzoek bedrijfsafval in behandeling genomen

Fotolia_29568751_S.jpg

Rijkswaterstaat heeft het nieuwste Wob-verzoek van afvalmakelaar Goos Draaijer in behandeling genomen. Binnen enkele weken hoort hij of hij de uitgevraagde LMA-informatie over ontdoeners en verwerkers van bedrijfsafval krijgt.

Draaijer doet nieuw Wob-verzoek bedrijfsafval

Fotolia_29568751_S.jpg

Afvalmakelaar Goos Draaijer heeft gisteren een nieuw Wob-verzoek ingediend bij de overheid. Nu vraagt hij niet alleen de LMA-informatie op over de afgegeven afvalstoffen van alle ontdoeners in Nederland, maar ook de informatie over de verwerkers van het bedrijfsafval.

"Overheid hypocriet in vrijgeven informatie over bedrijfsafval"

Fotolia_51671482_S.jpg

Zoals ieder jaar vroeg afvalmakelaar Goos Draaijer begin dit jaar bij het LMA informatie op over de afgegeven hoeveelheden afvalstoffen per Euralcode van alle ontdoeners in Nederland. Onlangs bleek echter dat deze informatie na bezwaren uit de afvalsector niet langer wordt vrijgegeven.