Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 4754 items gevonden.

Sorteren op  

Onrust over grote branden bij Twence en Attero

35253868_s.jpg

In Drenthe on Overijssel ontstaat toenemende onrust over het herhaaldelijk uitbreken van brand bij afvalverwerkers. De gft-verwerking van Twence liep zondag zeer ernstige schade op, waardoor het gft de komende tijd verbrand gaat worden.

Milieugevolgen CO2-afvang Twence nog te onduidelijk

Fotolia_99268994_S.jpg

Twence moet de milieugevolgen van de geplande CO2-afvang van haar afvalenergiecentrale (AEC) in Hengelo beter in kaart brengen.

HVC en Rova trekken stekker uit Natuurgas Overijssel

Fotolia_28875664_S.jpg

De vergistingsinstallatie op het terrein van Rova is gesloten. De installatie was te veel aangewezen op alleen het gft van de Rova-gemeenten.

Stabiele groei voor Rova in 2018

Rova 2010 pers 1.jpg

Zowel de activiteiten in afval als die in de buitenruimte lieten groei zien. Door toenemende kosten liep het resultaat echter terug.

Base Packaging maakt biobased afvalzak van groene PE

Zakingezoomd.jpg

Het Westlandse bedrijf Base Packaging claimt als eerste een milieuvriendelijke afvalzak te hebben gemaakt die voor 85 procent gemaakt is van suikerrietafval.

Suez verzorgt afvalbeheer Fujifilm Europe

hoge resolutie-1.jpg

Vanaf 1 juni is Suez verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van het afval bij de Tilburgse vestiging van Fujifilm Manufacturing Europe BV.

Conflicten nekken A. Talen

Fotolia_169171947_M.jpg

Er lijkt een einde te zijn gekomen aan de recyclingactiviteiten van Albert Talen nu de rechtbank in Zwolle zijn bedrijf failliet verklaart.

Bedrijfsafvaldivisie kan moeilijk jaar Renewi niet verbloemen

Otto de Bont.jpg

In het tweede volledige boekjaar van Renewi presteerde de divisie voor bedrijfsafval wederom goed. De resultaten van de groep blijven echter onder druk staan door een stuk slechtere prestaties in andere divisies. "Het was een uitdagend jaar."

Vink bereidt stappen voor om onzorgvuldig onderzoek

Vink_logo.png

Volgens afval- en grondverwerker Vink hebben onderzoeksbureaus fouten gemaakt in de analyse van grond van het bedrijf. Daarom bereidt Vink juridische stappen voor.

Nedvang doet onderzoek naar inerte materialen

Fotolia_49382063_S.jpg

Zo'n 14 procent van het verpakkingsglas dat op de markt komt, eindigt nog als restafval. Nedvang onderzoekt hoe dergelijk inert materiaal zo hoogwaardig mogelijk kan worden gerecycled.

AVR opent nascheidingsinstallatie

20190521_145921.jpg

Tien jaar is er over gedacht, gepraat en vooral onderhandeld, maar nu wordt uit het Rotterdamse restafval eerst het pmd gehaald voordat het wordt verbrand.

Ameland heeft primeur met eerste 'groengas-brouwerij'

groengas-brouwerij Ameland.jpg

Op Ameland wordt de eerste 'groengas-brouwerij' van Nederland gebouwd. Deze innovatieve waterzuiveringsinstallatie zet afvalwater en organische reststromen om in groengas. "Het is net bierbrouwen."

"ARN is met nieuwe koers op de goede weg"

Fotolia_152034945_S.jpg

Via ARN zijn in 2018 207.239 afgedankte auto's gerecycled met een totaal gewicht van 223 miljoen kilo. 98,4 procent hiervan is nuttig toegepast. Dat is een fractie minder dan een jaar eerder.

Van Puijfelik binnenkort open onder nieuwe naam

DSC_0005.JPG

Half juli gaat Van Puijfelik weer open. Hoewel dat wel onder een nieuwe naam gebeurt: Recycling Continue BV.

Groengas Booster Attero operationeel

Groen gas booster.jpg

Afval- en energiebedrijf Attero kan de productie van groengas gaan uitbreiden nu het bedrijf zijn Groengas Booster in Wijster operationeel heeft.

Westerwolde sluit aan bij Omrin

Omrin-2005.jpg

De Groningse fusiegemeente Westerwolde (voorheen Bellingwedde en Vlagtwedde) kiest voor nascheiding en sluit zich aan bij Afvalsturing Friesland en Fryslân Miljeu.

Samenwerking Veolia en LC voor recycling big bags

Roger Beuting Business Development Director Veolia NL (l) and Lucas Lammers CEO LC Packaging (r).JPG

Veolia Nederland en internationale verpakkingsproducent LC Packaging slaan de handen ineen om flexibele verpakkingen zoals big bags beter in te zamelen en te recyclen.

Nieuwe CEO Suez benoemt nieuwe directeuren

Bertrand-Camus-2018-2.jpg

Op zijn eerste dag als CEO van Suez heeft Bertrand Camus bekend gemaakt wie er plaats zullen nemen in het Executive Commitee van het Franse Milieubedrijf.

Predicaat Koninklijk voor jubilerend Terberg

Terberg-Matec_2019_(270x107).jpg

De Terberg Group bestaat dit jaar 150 jaar. Als kers op de taart heeft het bedrijf het predicaat 'koninklijk' gekregen.

Subcoal gaat zonder overslag op de trein naar Oostenrijk

16715107211_fb8be61332_k.jpg

48 containers met secundaire brandstoffen zijn onlangs vrijwel geheel over het spoor van Farmsum naar Oostenrijk gebracht. Bijzonder is dat het vervoer zonder overslagkraan of terminals plaatsvond.