Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 4938 items gevonden.

Sorteren op  

Indaver mag bouwen aan installatie voor chemische recycling

indaverlogo.jpg

Afvalbedrijf Indaver heeft de omgevingsvergunning binnen voor de bouw van een nieuwe demo-installatie in Antwerpen voor het recyclen van 15 kton end-of-life plastics op jaarbasis.

Eera krijgt Ierse voorzitter

Kurt Kyck is benoemd tot de nieuwe president van de Europese vereniging voor recyclers van e-afval.

Van der Stelt verkoopt meerderheidsbelang aan Scheybeeck

Oprichter Jan van der Stelt heeft 80 procent van de aandelen in zijn transport- en handelsbedrijf in reststromen en meststoffen verkocht aan Scheybeeck.

Twee overnames voor PreZero

20190328_135311.jpg

PreZero breidt haar activiteiten in Duitsland uit. Niet alleen heeft het bedrijf twee overnames gedaan, ook heeft zij goedkeuring gekregen voor exploitatie van het duale systeem in Noordrijn Westfalen.

Lipton stapt over op 100 procent gerecycled plastic

Fotolia_56389887_S.jpg

Komend jaar worden alle 60 miljoen plastic flessen van Lipton in Nederland gemaakt van 100 procent gerecycled plastic. Ook worden ze volledig recyclebaar.

Iman Koster nieuwe voorzitter RvC Rova

Iman Koster.jpg

De algemene vergadering van aandeelhouders van Rova heeft Iman Koster benoemd tot nieuwe voorzitter van haar raad van commissarissen (RvC). Hij volgt Co Verdaas op die afgelopen voorjaar aftrad.

Amsterdamse raad schoorvoetend akkoord met nieuwe steun AEB

sharon dijksma 2016.jpg

De gemeenteraad van Amsterdam heeft met frisse tegenzin ingestemd met een nieuwe financiële injectie voor AEB. Ondertussen vragen sommige partijen zich af of een verkoop van het bedrijf nog wel nodig is.

AMG en Shell slaan handen ineen voor recycling

shell moerdijk by night.jpg

AMG en Shell richten een joint venture op voor het terughalen en recyclen van katalytische materialen.

AEB klaar voor de winter

AEB NACHT 9785.jpg

Met de bijschakeling van twee verbrandingslijnen is de warmtevoorziening van AEB klaar voor de winter. Ook komt er een onderzoek naar de juridische aspecten van een private verkoop, en is er eindelijk een nieuwe RvC.

Fixi gaat de grens over

app burgerparticipatie.jpg

De app Fixi, die burgers in staat stelt om problemen in de openbare ruimte bij de gemeente te melden, gaat internationaal.

DS Smith gaat strijd aan met wegwerpkoffiebekers in Benelux

coffetogo-50734_1280.jpg

Europa's grootste recycler van papier en karton DS Smith gaat zijn programma voor het recyclen van wegwerpkoffiebekers uitbreiden naar Nederland via papierfabriek De Hoop Mill in Eerbeek.

Unilever wil plasticgebruik halveren

Unilever logo.jpg

Multinational Unilever wil het gebruik van nieuw plastic halveren in 2025. Daarvoor zal het meer gerecycled plastic gebruiken en het absolute plasticgebruiken met meer dan 100 kton verminderen.

Verkoop van (delen van) AEB op dieptepunt van markt

AEB-amsterdam-small_wikipedia.png

De timing van de gemeente Amsterdam om AEB in de verkoop te doen had bijna niet slechter kunnen zijn. Weliswaar zijn twee lijnen weer in gebruik, maar de verbrandingsmarkt maakt roerige tijden door. En de basis van AEB is nog steeds wankel.

Het Goed verkoopt miljoenste kledingstuk in 2019

Het Goed Vlaardingen.jpg

Kringloopwarenhuis Het Goed heeft deze week zijn miljoenste kledingstuk in 2019 verkocht, eerder dan in voorgaande jaren.

Botman nieuwe directeur Renewi Commercial Waste

Meinderdjan Botman LR.jpg

Renewi heeft Meinderdjan Botman per 1 oktober aangesteld als director voor de divisie Commercial Waste Nederland. Daarnaast komt hij in het Executive Committee van het afvalbedrijf.

'Overname AEB alleen in belang van Almeerders'

AEB NACHT 9785.jpg

De gemeente Almere zal alleen instemmen met een overname van AEB door HVC wanneer dit in het belang van de Almeerders is.

AMCS neemt PieterBas Automatisering over

amcs-2015-270.jpg

Het Ierse IT-bedrijf AMCS heeft het Nederlandse PieterBas Automatisering overgenomen. De medewerkers en aandeelhouders, Hans en Pieter-Bas Buskens, worden opgenomen in het internationale team van ruim 500 medewerkers van AMCS.

Nieuwe Suez strategie valt slecht bij beleggers

Bertrand-Camus-2018-2.jpg

Meer dan een miljard wil Suez gaan besparen en tot 4 miljard euro zal er aan activiteiten verkocht worden. Afvalactiviteiten staan vooral onder de loep. Doel is het herstellen van de beurskoers en het vertrouwen van de aandeelhouder. Maar de markt had duidelijk meer verwacht.

AVR gestart met afvangen CO2

AVR CO2 afvang.jpg

Na ruim een jaar bouwen aan de CO2-afvanginstallatie in Duiven is afvalbedrijf AVR begonnen met de afvang en de levering van CO2 aan de glastuinbouw. Ook voor de bouw van zo'n installatie in Rotterdam bestaan inmiddels plannen.

Prestaties Renewi-divisies naar verwachting

20180601_134314.jpg

De Renewi-divisies hebben de afgelopen maanden gepresteerd naar verwachting of goede vooruitgang geboekt. Ook is er gewerkt aan het terugbrengen van de schuldpositie.