Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 4608 items gevonden.

Sorteren op  

Britse Dragons' Den gelooft in meubels uit zwerfplastic

Fotolia_93353527_S.jpg

Ondernemer Robert Milder van Van de Sant Innovations uit Emmen heeft de jury van het Britse tv-programma Dragons' Den ervan weten te overtuigen te investeren in meubels uit zwerfplastic.

Groen & Grond Combinatie actief op tweede locatie

Fotolia_292069_S.jpg

De Groen & Grond Combinatie heeft begin januari een nieuwe vestiging op locatie Wieringermeer van Afvalzorg in Middenmeer geopend.

BinBang wil gemeenten helpen in strijd tegen restafval

BinBang.jpg

Startup BinBang, die afvalscheiding makkelijk maakt met modulaire afvalbakken en een feedback- en beloningssysteem, biedt haar producten en diensten voortaan aan bij gemeenten.

Drinkwaterbedrijven leveren onthardingskalk voor cosmetica

Wasserhahn.jpg

Onthardingskalk uit de drinkwaterproductie wordt met succes ingezet als belangrijk ingrediënt van een circulaire face scrub van het merk Naïf. Dat meldt het shared service center van de Nederlandse drinkwaterbedrijven AquaMinerals.

Renewi maakt eigen rolcontainers circulair

Renewi Circulaire Rolcontainers.jpg

De nieuwe blauwe rolcontainers die Renewi inzet om afval mee op te halen, zijn volledig circulair en gemaakt van zelf ingezameld kunststof.

Diftar effectief voor Cyclus

cyclus logo.jpg

Inwoners laten betalen voor de inzameling van hun restafval blijkt effectief voor Cyclus: gemiddeld zamelde het bedrijf in 2018 per inwoner 24 kilo minder restafval in.

RIVM meet verhoogde waarden na brand Attero

Essent_Milieu_Wijster_Fruggo.jpg

Tijdens de brand afgelopen week in een pmd-loods van Attero in Wijster zijn dioxines vrijgekomen, die zijn neergeslagen in een gebied ten zuidoosten van de locatie. Er is echter geen verhoogd risico voor spelende kinderen.

Omrin en Area bundelen volumes

Fotolia_201077252_S.jpg

Omrin en Area werken vanaf januari 2019 samen aan het managen van contracten met afval- en recyclingbedrijven.

Nieuwe koksbuizen RAI ontworpen voor hergebruik

Circulaire koksbuizen RAI Amsterdam.jpg

De stof van de nieuwe koksbuizen van RAI Amsterdam zijn ontworpen voor hergebruik. De oude kleding dient als grondstof voor nieuwe kleding.

HVC start onderzoek potentie aardwarmte in IJmond

illustratie geothermie HVC.jpg

Afval- en energiebedrijf HVC gaat verkennen óf en onder welke voorwaarden de ondergrond in de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen geschikt is voor de winning van aardwarmte.

Autoriteiten onderzoeken ATM Moerdijk

image_filter.png

De vestiging van ATM in Moerdijk heeft bezoek gekregen van de autoriteiten, als onderdeel van een onderzoek van het OM naar het gebruik van de thermisch gereinigde grond van het bedrijf.

Renewi gaat meer afval van Belgisch ministerie recyclen

20180601_134314.jpg

Renewi breidt de samenwerking met het Belgische Ministerie van Defensie uit door de afvalstromen op vier extra containerparken te gaan verzamelen, verwerken en recyclen.

Grote belangstelling voor materieel recyclingbedrijf bij veiling

veiling verkoop bieden.jpg

Na 34 jaar heeft familiebedrijf Sanders Beton en Recycling de werkzaamheden gestaakt. Voor het materieel van het bedrijf is belangstelling uit zowel binnen- als buitenland.

Onduidelijk hoe lang nablussen pmd-brand bij Attero nog duurt

35253868_s.jpg

Een grote brand in een opslaghal voor pmd van Attero in Wijster veroorzaakte dit weekend veel rookontwikkeling. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Bertrand Camus wordt nieuwe CEO Suez

Bertrand-Camus-2018-2.jpg

Vanaf 14 mei is Bertrand Camus de nieuwe CEO van Suez. De 51-jarige Camus volgt Jean-Louis Chaussade op die met pensioen gaat.

Circulair gebruik materialen moet CO2-uitstoot Prorail beperken

Fotolia_104835927_S.jpg

Prorail wil in het nieuwe jaar op nog meer stations afval scheiden, zodat het afval weer als grondstof kan dienen voor nieuwe producten. Ook geeft het aannemers een gunningsvoordeel als ze duurzamer bouwen.

Verkoop containerdivisie Plastic Omnium definitief

Op-Sulo Foto 4.jpg

De aangekondigde verkoop van Plastic Omnium Environment is op 18 december afgerond.

Beelen wil evenementensector ontzorgen

BeelenvdValk_8201-660x440.jpg

Beelen Nederland heeft een meerderheidsbelang genomen in CT Event Services, een dienstverlener in de evenementensector.

Better Biomass-certificaat voor Van Iersel Compost

Better Biomass_logo_wit-groen.png

Van Iersel Compost heeft het Better Biomass-certificaat ontvangen voor de aanlevering van gemengd afvalhout voor biomassacentrales voor duurzame elektriciteit.

NRK Recycling kiest voor voorzittersduo Kras en Veerman

Ben Kras.jpg

Ben Kras van Kras Recycling en Matthijs Veerman van Morssinkhof Plastics zijn benoemd tot nieuwe voorzitters van NRK Recycling. Ze nemen deze functie over van Bernard Merkx.