Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 4861 items gevonden.

Sorteren op  

Verlies voor chemiebedrijf Avantium

euro-1660456_1280.jpg

In het eerste halfjaar van 2019 heeft Avantium 1,2 miljoen euro minder omzet behaald dan in 2018. De stijging in de bedrijfskosten naar 17,4 miljoen euro kwam vooral door de overname van Synvina van BASF.

Tien ontslagen op staande voet bij HMS

ontslagen.jpg

Bij Haagse Milieu Services (HMS) zijn tien vaste medewerkers op staande voet ontslagen. Daarnaast zijn er ook drie uitzendkrachten naar huis gestuurd.

Victor van Dijk vertrekt als algemeen directeur Rova

Victor van Dijk (dir Rova).jpg

Na tweeënhalf jaar dienst zwaait Victor van Dijk per 1 oktober 2019 om persoonlijke redenen af als algemeen directeur van Rova. Zijn beslissing komt als een verrassing voor de Raad van Commissarissen van het publieke afvalbedrijf.

Verda wil polymerenafval verwerken in Delfzijl

Fotolia_125460495_S.jpg

Het recent in Nederland gevestigde bedrijf Verda wil op industrieterrein Oosterhorn in Delfzijl brandstoffen en chemische producten terugwinnen uit niet-gevaarlijk polymerenafval.

Radiostilte AEB frustreert Amstelveen

DSC01990.JPG

De gemeente Amstelveen wil graag toezeggingen van AEB over de continuering van de afvalverwerking. Het gebrek aan communicatie vanuit het bedrijf frustreert de gemeente.

Commissaris Erika Marseille keert AEB de rug toe

erika-marseille.jpg

De enige commissaris die AEB naar aanleiding van de crisis bij het bedrijf niet leek te verlaten, heeft afgelopen week toch besloten terug te treden als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van het bedrijf. De zoektocht naar nieuwe commissarissen verloopt stroef.

Koningin Máxima opent eerste Groene Mineralen Centrale

koningin-maxima-okt-15-l.jpg

Bij Groot Zevert Vergisting in Beltrum komt een Groene Mineralen Centrale, waar circulaire producten uit organische reststromen gehaald worden. Koningin Máxima zal de centrale openen.

Beelen presenteert mobiel sorteercentrum festivalafval

20160725_115125.jpg

Met een speciaal ontworpen mobiel sorteercentrum kan bij festivals ter plekke het afval gesorteerd worden in schone stromen.

Innovatiefonds geeft impuls aan circulair inkopen

geld belastingen.jpg

Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft een converteerbare lening van 300.000 euro verstrekt aan Circular IQ.

Limburgs Energie Fonds financiert uitbreiding Fuenix

Fotolia_81375689_S.jpg

Fuenix Ecogy wil afvalplastic gaan upcyclen naar grondstoffen waarmee 100 procent circulair plastic kan worden geproduceerd. Het Limburgs Energie Fonds gaat het bedrijf financieel steunen.

Schots contract Indaver definitief

indaver-logo.gif

Indaver heeft een contract getekend om een afvalenergiecentrale te exploiteren voor enkele gemeenten in het noordoosten van Schotland. Het project heeft een waarde van 400 miljoen euro.

Omrin neemt eerste heftruck op groengas in gebruik

Groengas heftruck Omrin foto Omrin.jpeg

Afval- en energiebedrijf Omrin had al ruim honderd bestel- en vrachtauto's op CNG rijden, maar kiest nu ook voor interne transportmiddelen op dit groen gas.

Sneekweek heeft wereldprimeur met sloep van gerecycled kunststof

IMG-20190808-WA0017.jpg

Startup 10 XL presenteert tijdens de 84e editie van de Sneekweek een duurzame sloep van gerecycled kunststof. Nooit eerder is er een sloep van deze omvang uit gerecycled kunststof gemaakt, claimt het bedrijf.

Jacques Pétry vertrekt uit RvB Renewi

Renewi-DAF-CF-FAN-6x2_1.jpg

Na 9 jaar dienst stapt non-executive director Jacques Pétry aan het eind van dit kalenderjaar uit de Raad van Bestuur van Renewi.

Buitenbrand KoreNet snel onder controle

Korenet B.jpg

Bij het afvalbedrijf KoreNet is een buitenbrand ontstaan in een afvalhoop. Door de goede procesbeheersing en het adequaat handelen van personeel en brandweer was de brand echter snel onder controle.

Afvalbedrijf adopteert twee bijenvolken in Drenthe

dreamstime_4862533.jpg

De bij heeft het moeilijk in Nederland, maar krijgt uit hulp uit misschien wel onverwachte hoek. Afvalbedrijf Area Reiniging adopteert voor een periode van vijf jaar twee bijenvolken in het Drentse Eeserveen.

Blokker in zee met retourspecialist BuyBay

24491235_s.jpg

Retailer Blokker heeft haar retourverwerking ondergebracht bij BuyBay. Na een tender won de Amsterdamse specialist alle online en offline activiteiten op het gebied van retourverwerking, waaronder verwerking, grading en herverkoop.

Financiering voor recycling printplaten blijft probleem

Fotolia_76798511_S.jpg

Circular Industries is er nog altijd niet in geslaagd de financiering rond te krijgen voor een installatie die met plasmatechnologie de terugwinning van technologiematerialen uit afval moet maximaliseren, zonder restafval en schadelijke emissies.

Nieuwe Renault-trucks voor Renewi

Bernie de Brouwer_Renewi_achter het stuur_lowres.jpg

Bij Renewi rijden sinds dit jaar negentien nieuwe Renault-trucks. Het betreft vier Renault Trucks C met 460 pk en haakarm en vijftien Renault Trucks T met 460 pk waaronder drie bakwagens en twaalf trekkers.

Barendrechts afval stapelt op door problemen AEB

20161107_141924.jpg

De gedeeltelijke sluiting van AEB zorgt bij verschillende gemeenten voor problemen en zorgen.