Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 4554 items gevonden.

Sorteren op  

PRP-installatie van Attero in timelapse video

attero kunststofopwerkingsinstallatie ldpe.jpg

De bouw van Attero's Polymeren Recycling Plant in Wijster is gevangen in een zogenoemde timelapse-video.

Daf begint levering nieuwe wagens voor Renewi

Renewi-DAF-CF-FAN-6x2_1.jpg

De eerste van een serie nieuwe voertuigen van Daf aan Renewi is op 8 november in Eindhoven afgeleverd.

Re-Teck opent vestiging in Breda

Fotolia_81333179_S.jpg

Verwerker van gebruikte elektronische apparatuur Re-Teck heeft zijn eerste Nederlandse vestiging geopend in Breda. Het bedrijf wil er maandelijks onderdelen en materialen van zo'n 30.000 tot 50.000 smartphones geschikt maken voor hergebruik.

Prefab douche-toilet van gerecyclede petflessen

Fotolia_58915354_S.jpg

Om toepassingen te vinden voor gerecycled kunststof is het project Sustonable uitgekozen als pilot voor gerecycled pet. Suez gaat de grondstoffen leveren.

Autoterminal Koopman over op warmte uit afval

Orgaworld.jpg

De energie voor de verwarming bij autoterminal Koopman wordt voortaan geleverd door de vergistingsinstallatie die even verderop in de haven organisch afval omzet naar duurzame warmte.

Ook Vink stopt met recyclen van kunstgras

filename.jpg

Nu het Barneveldse Vink ook geen kunstgras meer inneemt, is er in Nederland geen verwerkingscapaciteit meer voor kunstgras.

Dusseldorp verdwijnt nu ook als naam

dusseldorp2.jpg

Drie jaar na de overname dropt Remondis de naam Dusseldorp definitief.

Publiek kiest Peute Recycling voor Social Impact Award 2018

peute winnaar social impact award 2018.jpg

Met een ruime meerderheid van de stemmen verkoos het publiek Peute als de beste onderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Drechtsteden een kans geeft.

Boost voor duurzame energievoorziening Twente

Opening biomassa-energiecentrale en zonnepark.jpg

Prins Carlos de Bourbon de Parme en Twence-directeur Marc Kapteijn hebben het grootste zonnepark van de regio én de compleet vernieuwde biomassa-energiecentrale van Twence geopend.

Renewi stoot Reym en activiteiten Canada af

peter_dilnot2.jpg

Het eerste half jaar heeft Renewi gepresteerd naar verwachting, maar problemen bij ATM hebben geresulteerd in het naar beneden bijstellen van de winstverwachting. Verder zullen de activiteiten in Canada en van industrieel dienstverlener Reym worden afgestoten.

Afval stuwt resultaten Veolia omhoog

Veolia.jpg

De eerste drie maanden van dit jaar heeft Veolia met succes kunnen afsluiten. Als het zo doorgaat worden alle doelstellingen voor 2018 gehaald, belooft de Franse milieu-onderneming.

Ecorys onderzoekt gevolgen sluiting Rec

Afbeelding 020.jpg

In opdracht van de gemeente Harlingen doet Ecorys de komende maanden onderzoek naar de gevolgen van de sluiting van de reststoffenenergiecentrale (Rec) van Omrin in Harlingen.

VDL HMI en Ferro-Fix sluiten deal voor werk en onderdelen

Ondertekening HMI VDL - FF 2018.jpg

VDL HMI gaat exclusief onderdelen leveren aan Ferro-Fix voor de productie van afvalcontainers en straatmeubilair. Ferro-Fix zet voortaan enkele producten van VDL HMI in elkaar.

Black Bear trekt opnieuw nieuwe investeringen aan

Fotolia_5246440_S.jpg

Capricon Venture Partners uit Leuven en de Maastrichtse participatiemaatschappij Particon investeren ieder 2,5 miljoen euro in Black Bear.

Van Kaathoven attendeert klant op mogelijke kostenstijging

geld belastingen.jpg

Van Kaathoven kan haar klanten nog niet zeggen wat het effect op de tarieven precies zal zijn. Maar dat zij door verschillende ontwikkelingen rekening kunnen gaan houden met een kostenstijging, laat het bedrijf wel doorschemeren.

Remondis breidt DSD-activiteiten uit met overname

Fotolia_78651473_S.jpg

Met de overname van het Duitse bedrijf Klumpe Gruppe wil Remondis haar activiteiten op het gebied van het duale systeem in de Duitse deelstaat Nedersaksen uitbreiden.

Nieuw boegbeeld voor Renewi

Otto de Bont.jpg

Promotie voor Renewi Nederland directeur Otto de Bont: na twee jaar aan de leiding van de Nederlandse tak van het concern zal De Bont de zetel van algemeen directeur Renewi plc overnemen van Peter Dilnot.

HKS en Van Dalen verder als HKS The Metal Company

koperbuizenhand.jpg

HKS en Van Dalen Recycling gaan nu hun fusie rond is verder als HKS The Metal Company. Het bedrijf opereert onder de vlag van TSR/Remondis. Op 1 november werd de nieuwe huisstijl gepresenteerd.

Subway Nederland stopt met plastic rietjes

rietjes.jpg

Subway Nederland biedt vanaf 1 november 2018 geen plastic rietjes meer aan.

Kunstgrasproducent richt recycling voor eigen product in

Fotolia_116079062_S.jpg

Om problemen vergelijkbaar met die rond de recycling van oude sportkunstgrasvelden te voorkomen, richt een kunstgrasproducent een eigen inzamel- en recyclesysteem in met een Deens vleugje.