Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 4686 items gevonden.

Sorteren op  

Umicore gaat batterijenrecycling uitbreiden

20-gram-goudbaar-umicore.jpg

Umicore kan het doel om het bedrijfsresultaat te verdubbelen tot 500 miljoen euro in 2020 nu al afvinken. En dat is niet het enige doel dat eerder wordt gehaald. Investeringen liggen onder meer op stapel voor uitbreiding van de batterijenrecycling.

Alexander Buhmann nieuw bestuurslid LightRec

Fotolia_18509067_S.jpg

Alexander Buhmann is toegetreden tot het bestuur van stichting LightRec. Buhmann is werkzaam als manager producentenverantwoordelijkheid bij verlichtingsproducent Ledvance in München.

Wingens Container Service overgenomen

Milieu Service Brabant heeft het containerbedrijf uit Schaijk per 1 maart overgenomen.

Attero neemt nieuw stortvak in gebruik

Vlag Attero.jpg

Attero heeft de eerste vrachten ontvangen in zijn nieuwe stortvak in Wijster. Daarnaast heeft het afvalbedrijf de Vam-berg officieel geopend.

Duurzame plastic en rubber producten winnen Rethink Awards 2019

bag-to-bag sabic.jpg

De Nederlandse bedrijven AFP, Omefa en Oerlemans hebben een Rethink Award gewonnen voor hun duurzame plastic- en rubberproducten en samenwerking aan de verduurzamingsagenda.

Nestlé en Veolia gaan samen plastic verpakkingen recyclen

packing-945143_1280.jpg

Nestlé en Veolia gaan een samenwerking aan voor het inzamelen, sorteren en recyclen van plastic materiaal, met nadruk op flexibele plastic verpakkingen.

Stoomnet Antwerpse haven officieel geopend

BAN6661_BEV_HighRes_11436.jpg

In de haven van Antwerpen is het eerste grootschalige industriële stoomnetwerk Ecluse geopend. Het netwerk is aangelegd door afvalverwerkingsbedrijven Indaver en Sleco, in samenwerking met netbeheerder Fluvius.

VA vraagt aandacht voor afvalscheiding op Global Recycling Day

VA - voorzitter - Boris van der Ham.jpg

De tweede editie van de wereldwijde recyclingdag (Global Recycling Day) heeft als thema 'Recycling in de toekomst'. Op deze dag roept de Vereniging Afvalbedrijven overheden op om meer voorlichting te geven over afvalscheiding.

Milieueffecten waste-to-chemicals fabriek nog niet duidelijk

Fotolia_198900531_S.jpg

De Commissie mer heeft bijna een compleet beeld van de effecten die de geplande waste-to-chemicals-fabriek in het Botlekgebied op de leefomgeving zal hebben. Er is nog meer informatie nodig over de effecten van de ruwe syngasreiniging.

Timmermans trots op Attero maar streng voor overheden

attero prp 1.jpg

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans en Attero-topman Paul Ganzeboom hebben de Polymeren Recycling Plant (PRP) van Attero in Wijster officieel geopend. De installatie zet folieverpakkingsafval om in granulaat.

Van Werven investeert in plasticrecycling in Ierland

Ierse vlag.png

De Van Werven Plastic Recycling vestiging in Dublin is uitgebreid met een automatische was-, sorteer- en maallijn. De lijn is begin maart opgestart. Inmiddels is de eerste vracht secundaire grondstoffen afgenomen.

Jumbo wil bijdragen aan halvering voedselverspilling in 2030

Jumbo too good to go samen tegen voedselverspilling.jpg

Jumbo sluit zich aan bij de stichting 'Samen tegen voedselverspilling', die als doel heeft de voedselverspilling in 2030 te hebben gehalveerd. Ook gaat de supermarkt haar proef uitbreiden om overtollig voedsel niet weg te gooien, maar als maaltijd te verkopen.

Continue dioxinemeting Omrin definitief van de baan

Afbeelding 020.jpg

Ook de aandeelhoudende gemeenten van Omrin vinden dat de huidige aanpak van meten bij de Rec voldoende is, en dat er geen continue dioxinemeting nodig is.

Samenwerkingsverband Nexterra een feit

Samenwerkingsverband Nexterra een feit_ondertekening Bert Krom en Wim Snippe.jpg

Afvalzorg en De Ingensche Waarden BV werken voortaan officieel samen onder de naam Nexterra. Het samenwerkingsverband richt zich op de exploitatie van locatie De Ingensche Waarden voor de verwerking van baggerspecie en grond.

ICL zet eerste stap naar volledige fosfaatkringloop

3770997534_6f1a00a4d3_o.jpg

In de haven van Amsterdam heeft ICL Fertilizers een nieuwe installatie geopend waarmee het bedrijf op grote schaal fosfaathoudende reststoffen kan inzetten als bron bij het maken van fosfaatmeststoffen.

Blink en EPP willen organische reststoffen beter verwaarden

dreamstime_m_15925172.jpg

De besturen van Blink en Energyport Peelland (EPP) gaan samenwerken bij een onderzoek naar de kansen voor de verwerking van organische reststromen in de Zuid-Nederlandse regio Peelland.

Avalex op zoek naar nieuwe directeur

filename.jpg

Er wordt gezocht naar een nieuwe 'doortastende' directeur voor afvalinzamelbedrijf Avalex.

Vee mag weer naar buiten rond Attero-locaties Wijster en Wilp

logo attero - energiek met milieu.png

Het pluimvee in de buurt van de vestiging van Attero in Wijster kan weer naar buiten. De dioxinewaarden in gras en bodem zijn na de brand in januari weer normaal. Ook het advies om het vee rond de Attero-locatie in Wilp binnen te houden na een brand op de stortplaats, komt te vervallen.

Krommenhoek Metals neemt locatie van Renewi over

Fotolia_292069_S.jpg

De locatie van Krommenhoek Metals aan de Linschotenstraat in Rotterdam barst uit zijn voegen en dus opent het bedrijf dit jaar een tweede vestiging in de stad.

Twintig banen voor werkelozen bij RMN

RMN RSD samenwerking.JPG

Vanuit de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om bij Reinigingsdienst Midden Nederland (RMN) aan de slag te gaan. Het gaat om twintig beschikbare plaatsen.