Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 5222 items gevonden.

Sorteren op  

Beuting wordt nieuwe directeur Rova

Roger Beuting ROVA juli 2020.png

Roger Beuting is benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van Rova. Hij begint op 1 september 2020.

Viridor definitief in handen van KKR

viridor logo.png

De Britse Pennon Group heeft afvalbedrijf Viridor definitief verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts (KKR).

AEB alleen verkocht in 'voldoende gunstige markt'

AEB NACHT 9785.jpg

AEB staat te koop, maar een echte verkoop kan even op zich laten wachten. Dat proces zal alleen worden gestart als de markten hiervoor voldoende gunstig zijn.

Nowit wil afvalstromen omzetten in kleivervanger

tiles-1501782_1280.jpg

Als het aan de initiatiefnemer ligt, komt er in Rotterdam een nieuwe installatie voor de thermische verwerking van afvalstoffen. Deze worden omgezet in secundaire grondstoffen voor de keramische industrie.

RVO ondersteunt circulaire ketenprojecten van het mkb

cashbox-1642989_1280.jpg

Dertien mkb-ondernemers die in hun keten processen of een businessmodel circulair willen opzetten, krijgen daarbij in het kader van de regeling 'Circulaire ketenprojecten' ondersteuning van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

EC keurt deelname Remondis in WDL goed

Fotolia_199834787_S.jpg

De Europese Commissie (EC) staat toe dat Remondis samen met logistiek dienstverlener Fiege het IT-bedrijf WDL overneemt. Daarmee stapt Remondis in de kunstmatige intelligentie.

Coronacrisis raakt Renewi minder dan verwacht

renewi bedrijfsafval container.jpg

In het eerste kwartaal van het boekjaar 2020/21 voelt Renewi natuurlijk de pijn van de coronacrisis, maar de effecten zijn minder ernstig dan verwacht.

Positief resultaat voor verwijderingsfonds papier

newspapers-3488861_1280.jpg

De Stichting Verwijderingsfonds (SVF) heeft voorlopig voldoende geld in kas om de coronacrisis door te komen. In 2019 kon er weer geld aan de reserve toegevoegd worden.

Suez en VerdraaidGoed helpen bij circulaire bedrijfsvoering

Fotolia_200609719_S.jpg

Suez en VerdraaidGoed gaan organisaties helpen bij de overgang naar een circulaire bedrijfsvoering door het aanbieden van adviestrajecten over de mogelijkheden met restmaterialen.

ARN en Heros Sluiskil verlengen samenwerking

Heros Sluiskil 20170608-05.jpeg

ARN laat haar AEC-bodemas bij Heros Sluiskil verwerken. De bedrijven hebben deze samenwerking met zes jaar verlengd.

Resultaat Afvalzorg gebukt onder forse lasten

afvalzorg.gif

Ondanks minder gestort afval steeg de omzet van Afvalzorg. Door een uitzonderlijk voorgaand jaar, viel het resultaat nu minder goed uit.

Composietrecycler Demacq failliet verklaard

wieken gesneden.jpg

Recycler van composiet Demacq Recycling International is op 30 juni failliet verklaard door de rechtbank Rotterdam. Een doorstart van het bedrijf wordt nog onderzocht.

Circulus-Berkel-gemeenten op koers voor Vang-doelstelling

Renault Trucks D-Access Circulus-Berkel_2_lowres.jpg

Vier van de negen bij Circulus-Berkel aangesloten gemeenten produceerden vorig jaar per inwoner minder dan 100 kilo restafval. De vijf andere gemeenten lijken goed op weg.

Brouwer blijft algemeen directeur Avri tot 1 oktober 2021

Walter Brouwer Avri.jpg

Walter Brouwer blijft tot ten minste 1 oktober 2021 algemeen directeur van Avri, de gemeenschappelijke regeling van de regio Rivierenland.

Verkoop biomassacentrale moet AEB uit financiële problemen halen

AEB by night.jpg

Afvalbedrijf AEB wil de nieuwe biomassacentrale verkopen om uit de financiële problemen te komen. Hierover heeft het bedrijf samen met zijn financiers en gemeente Amsterdam een akkoord bereikt.

Remondis wil in artificial intelligence stappen

149154495_s.jpg

De administratieve divisie van Remondis in Duitsland wil een nieuwe samenwerking opzetten met partners voor de ontwikkeling van data-analyse en geautomatiseerd leren.

Een bescheiden feestje

Marc Close-Up.jpg

Nee, het is geen beleid dat het hoofdkantoor van de International Solid Waste Association (Iswa) iedere tien jaar naar een ander land verhuist. Toch is dat de afgelopen decennia wel het geval geweest. Na Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk verhuisde Iswa begin dit jaar naar Rotterdam. De komende tien jaar zal de vereniging vanuit ons land gerund worden door nieuwbakken directeur Marc Tijhuis.

'Suez bereidt verkoop Europese afvalinzameling voor'

20170412_133243_001.jpg

Suez is bezig met een verkoop van zijn afvalinzamelingsactiviteiten op het Europese vasteland. De deal kan 3 miljard euro opleveren.

Milieueffectrapport EEW Delfzijl nog niet compleet

image_filter.png

Het milieueffectrapport (mer) voor de uitbreiding van de afvalverbrandingsinstallatie van EEW Delfzijl is nog niet compleet. Voordat de provincie Groningen over de omgevingsvergunning besluit, moet het rapport worden aangepast.

'AEB in geldnood laat staatssteun verlopen'

Fotolia_78651473_S.jpg

AEB heeft een door de Europese Commissie goedgekeurd noodkrediet van 80 miljoen euro laten verlopen, terwijl er nog 45 miljoen euro in dat potje zat.

5222 Results  │1  2  3  5  13  55  262  │    Volgende