Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 2381 items gevonden.

Sorteren op  

Virtuele handelsmissie naar India met minister Kaag

sigrid-kaag.jpg

Van 8 tot en met 12 februari vindt een virtuele handelsmissie naar India plaats bedoeld voor ondernemers en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van onder meer voedsel(verspilling) en hernieuwbare energieproductie.

Britse coronavariant zwaard van Damocles voor afvalsector?

Vuilnisman Van Gansewinkel.jpg

In Nederland is de inzameling van afval sinds de uitbraak van het coronavirus nauwelijks in de knel gekomen. De Britse coronavariant zorgt in Engeland echter voor serieuze problemen.

'VK kan over 10 jaar ruim driemaal zo veel plastic recyclen'

Rebecca Pow - Brits staatssecretaris Defra.jpg

Als het Verenigd Koninkrijk minder afhankelijk wil worden van de export van plastic en tegelijkertijd minder plastic wil storten, dan moet er in 2030 3,5 keer zo veel plastic worden gerecycled.

Statiegeld op batterijen om afvalbranden in VK te verminderen

Fotolia_106947182_S.jpg

Lithium-ionbatterijen zijn verantwoordelijk voor 48 procent van de afvalbranden die jaarlijks in het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden. Een gescheiden inzameling en de invoering van statiegeld moeten de kans op deze branden verminderen.

Engeland exporteert minder rdf tijdens pandemie

container-1611490_1280.jpg

De coronacrisis heeft ook zijn weerslag op de rdf-export uit Engeland.

Uitvoer Duits plastic afval met 10 procent afgenomen

plastic-bottles-115077_1920.jpg

Duitsland verscheepte in 2020 bijna een miljoen ton plastic afval naar andere landen, beduidend minder dan een jaar daarvoor.

Lammertyn.net groeit in huis-aan-huis inzameling Vlaanderen

744px-Flag_of_Flanders.png

Ortessa-dochter Lammertyn.net start per 1 april 2021 met de huis-aan-huis inzameling in de Vlaamse gemeenten Assenede, Sint-Laureins, Eeklo en Evergem.

Voorstel om bioplastic te weren uit Duits gft

39963213_s.jpg

Met een nieuwe bovengrens van 0,5 procent voor vervuiling in gft wil het Duitse milieuministerie de kwaliteit van het recyclebaar gft verhogen en de verwerkingskosten verlagen. Voor bioplastic in het gft is geen plaats.

Duitsland vernieuwt afvalpreventieprogramma

Svenja Schulze SPD.jpg

In het vernieuwde afvalpreventieprogramma in Duitsland bundelt de regering sociale inspanningen en doelstellingen om zo veel mogelijk afval te vermijden. Milieuminister Schulze zinspeelt hierbij op een wetswijziging voor verpakkingen van afhaaleten en -drinken.

Duh wil heffing op eenmalige drankverpakkingen

dreamstime_1510351.jpg

Twee jaar nadat het herbruikbaarheidsquotum van 70 procent voor drankverpakkingen in Duitsland is ingesteld, voldoen de meeste retailers en bottelaars hier nog steeds niet aan. Een heffing zou hierin verandering moeten brengen.

Vietnam pakt plasticvervuiling aan met WEF

q-u-i-QXreO9Hu0UE-unsplash.jpg

De Vietnamese overheid heeft samen met het World Economic Forum's Global Plastic Action Partnership een nieuw actieplatform opgezet om plasticvervuiling aan te pakken.

Goed resultaat voor gescheiden inzameling in Oostenrijk

Fotolia_89280413_M.jpg

In 2020 werd ongeveer 1.080 kton aan verpakkingen en oud papier gescheiden ingezameld door Oostenrijkse huishoudens.

Tunesische minister gearresteerd vanwege illegale afvalimport

Fotolia_164581217_S.jpg

De minister van Milieu in Tunesië is gearresteerd omdat hij afgelopen zomer betrokken zou zijn geweest bij de illegale import van zo'n 200 containers met huishoudelijk afval.

Afgifte van scheepsafval niet langer gratis in Vlaanderen

weselblickvonrheinbruecke.jpg

Afgifte van scheepsbedrijfsafval in de categorie 'overig' was tot nu toe gratis in Vlaanderen. Vanaf 2021 geldt dat niet meer voor verven en oplosmiddelen, grofvuil en met huishoudelijk restafval vergelijkbaar afval.

'Oostenrijks recyclingrendement moet verbeteren voor EU-doelen'

austria-1489720_1280.png

Als Oostenrijk de Europese recyclingdoelstellingen voor 2030 wil halen, dan moeten de sorteer- en recyclingcapaciteit worden uitgebreid. Ook moet hiervoor het wettelijke kader worden aangepast.

Vlaanderen investeert in innovaties in circulair bouwen

dreamstime_xl_17617975.jpg

De Vlaamse minister van Omgeving Zuhal Demir maakt 2,8 miljoen euro vrij voor 29 innovatieprojecten voor circulair bouwen.

Gevolgen sluiten Frans-Britse grens beperkt voor RDF-handel

DSC01983-2.jpg

Doordat RDF-transporten veelal ruim vóór de kerstperiode zijn ingepland, lijkt de impact van het Franse besluit om transporten uit het VK te weren mee te vallen voor de handel. Over de aanstaande brexit zijn de zorgen groter.

Nieuwe pmd-installatie Indaver voltooid

Fotolia_198723119_S.jpg

De bouw van de nieuwe pmd-sorteerinstallatie van Indaver is voltooid.

Ook Bondsraad akkoord met Duits tasjesverbod

plastic tasjes in kleuren.jpg

Na de Bondsdag is ook de Bondsraad in Duitsland akkoord gegaan met een verbod op plastic tassen. Daarmee is de weg vrij voor invoering per 2022.

Duitsland wil grenswaarden van emissies aanscherpen

Fotolia_136346503_S.jpg

Ongeveer 50.000 fabrieken in Duitsland moeten hun uitstoot van verontreinigde stoffen verminderen. Dit heeft gevolgen voor onder meer afvalverwerkers en biogasinstallaties.

  │1  2  3  5  10  32  120  │    Volgende