Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 747 items gevonden.

Sorteren op  

Ambtenaren aangespoord verschil te maken voor CE

Klaske Kruk .png

Circularities is samen met de koepelorganisaties voor gemeenten, provincies en waterschappen een campagne gestart om ambtenaren te stimuleren het verschil te maken voor de circulaire economie.

Leeuwarders zien 'afvallabel' in Omrin-app

Omrin Afvalapp afvallabel.jpg

Met de vernieuwde Afvalapp van Omrin kunnen inwoners van Leeuwarden nu precies zien hoeveel restafval ze aanbieden en of die hoeveelheid boven- of ondergemiddeld is.

FNOI waarschuwt voor vrolijke kaart met kerstliedje

jess-bailey-nxIBXqmUOu8-unsplash.jpg

Kerstkaarten die een liedje afspelen wanneer ze worden opengeslagen, leveren in de verwerking van oud papier een risico op brand op. Een campagne moet consumenten hier bewust van maken.

Afvalfonds zoekt organisaties om in het zonnetje te zetten

Afvalfonds_Award_2022.jpg

Initiatieven die niet zo zichtbaar zijn maar wel impact hebben, wil het Afvalfonds in de spotlight gaan zetten met een award. Inschrijven kan tot 25 januari.

Toegankelijkheid afval-apps blijkt complex onderwerp

mijn afvalwijzer app.jpg

Wanneer moet welke container aan de straat gezet worden? Een app lijkt voor gemeenten een handige manier om dergelijke informatie aan inwoners te communiceren. Maar de toegankelijkheid laat vaak te wensen over. Gemeenten willen dit probleem wel oplossen, maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig.

Beeldverhalen als inspiratie voor circulariteit

building-768815_1280.jpg

Om de dialoog over circulair ondernemen in de bouw te stimuleren, heeft het Planbureau voor de Leefomgeving negen beeldverhalen gepubliceerd van bedrijven die circulaire activiteiten ontplooien.

Imago afvalsector kleurt steeds dieper rood in enquête

98804958_l.jpg

De kwaliteit van de diensten van afvalbedrijven giert achteruit. Het niet nakomen van afspraken en slechte planningen kleven steeds steviger aan het imago van afvalbedrijven.

Inschrijvingen Afvalfonds Verpakkingen Awards 2022 geopend

Podium.jpg

Wie volgend jaar kans wil maken op een Afvalfonds Verpakkingen Award, kan zich nu inschrijven.

Verkeerd afdanken AEEA leidt tot schuldgevoel

133823848_s.jpg

Alle aandacht en acties voor de inzameling van elektronisch afval ten spijt wordt nog steeds een groot deel niet correct ingezameld. De 'daders' voelen zich daar wel schuldig over.

Cadeau bij inleveren AEEA tijdens Nationale Recycleweek

118842991_s.jpg

Tijdens de Nationale Recycleweek, van 11 tot en met 17 oktober, ontvangen snelle inleveraars van lampen en andere oude elektrische apparaten een cadeau.

Wecycle start nieuwe inlevercampagne

Wecycle-campagne.jpg

Niet óf maar wáár ga jij e-waste inleveren voor recycling? Deze vraag staat centraal in een nieuwe landelijke campagne van Wecycle.

Nationale Kringloopdag terug van weggeweest

134852328_s.jpg

Op 2 oktober kan de Nationale Kringloopdag weer gevierd worden. De dag staat dit jaar in het teken van kringloopgeluk.

Week van de AfvalHelden krijgt vervolg

Logo_Week_Van_de_AfvalHelden-web.jpg

De mensen die in de afvalsector werken verdienen dagelijks waardering en niet alleen in een crisis. Reden voor de Vereniging Afvalbedrijven, NVRD en O&O Fonds GEO om ook komend jaar de Week van de AfvalHelden te organiseren.

Protest met gedumpt AEEA op Museumplein

GerrardSt-Ewaste_20210916_Paul-Wijsen_0001.jpg

Op het Museumplein in Amsterdam hebben een koptelefoonbedrijf en de E-Waste Race 10 ton elektronica-afval gedumpt, om aandacht te vragen voor de verwerking in ontwikkelingslanden.

Samen Tegen Voedselverspilling richt zich op broodverspilling

0001.jpg

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling start een campagne om broodverspilling onder consumenten te verminderen. Bakkers en supermarkten doen mee.

Wereldwijd initiatief voor beter AEEA-beheer

hardware-3509891_1280.jpg

Het Circular Electronics Initiative wil zorgen voor meer bewustwording omtrent het gebruik van elektronica.

Nieuwe containers nemen Haaksbergenaren mee in textielketen

textiel container twente milieu in haaksbergen.jpg

De gemeente Haaksbergen heeft zes nieuwe textielcontainers geplaatst waar inwoners niet alleen oud textiel naartoe kunnen brengen, maar ook kunnen leren over het regionale proces van textielverwerking.

Plantenpottenproducent wil eigen keten voor 2025 sluiten

-Afbeeldingen-nieuws-ModiformHorizon2025_LG_RGB.png

Met een mooie infographic laat Modiform zien wat er met de plantenpotten en -trays in verschillende landen kan gebeuren als ze bij het afval komen. Doel is de kunststofketen volledig te sluiten.

Verhuizende politici gewezen op scheiden van e-waste

Wecycle---groot.jpg

De komende weken verhuizen de Eerste en Tweede Kamer naar een tijdelijke nieuwe werkplek. Een goed moment om e-waste op te ruimen en netjes in te leveren, vindt Stichting Open.

Bewustwordingscampagne tegen Fast Furniture

Fotolia_812915_M.jpg

Met de bewustwordingscampagne 'Slow down Fast Furniture' wil The Substitute aandacht vragen voor de grote hoeveelheid meubels die ieder jaar wordt weggegooid.

  │1  2  3  4  7  15  38  │    Volgende