Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 638 items gevonden.

Sorteren op  

Woerden promoot afvalscheiding met glossy

euro-1660456_1280.jpg

Inwoners van Woerden krijgen een heuse glossy over afvalscheiding op de mat. Daarmee wil de gemeente afvalscheiding stimuleren.

Vernieuwde standaard voor helder afvalverhaal

77794534_m.jpg

Afvalmanagement gaat allang niet meer alleen om het efficiënt verwerken van afvalstromen. Vanaf ontwerp tot hergebruik voelen bedrijven zich steeds meer verantwoordelijk voor de reststromen. Om hen een transparant en circulair verhaal te laten vertellen over afval, past het Global Reporting Initiative (GRI) zijn richtlijnen aan.

Stone Paper berispt om greenwashing

20181120_084815.jpg

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft Stone Paper berispt omdat het al te groene claims maakt over de recyclebaarheid van haar product, terwijl er geen duidelijke inzamelmogelijkheden voor zijn.

Legpuzzel cadeau bij inlevering elektrisch gereedschap

Wecycle_bouwmarktpuzzel_2019_1.jpg

Om het inleveren van oud elektrisch (tuin)gereedschap bij bouwmarkten te stimuleren, geeft Wecycle 60.000 legpuzzels gratis weg.

Nieuwe film over Plastic Soup Surfer in Tweede Kamer

44698000091_6bf7651b7d_o.jpg

De nieuwe documentairefilm over Merijn Tinga, beter bekend als de Plastic Soup Surfer, wordt vertoond op National Geographic Channel én in de Tweede Kamer.

Advies Suez: 'Kies bij twijfel voor restafval'

Fotolia_43444865_S.jpg

95 procent van de Nederlanders vindt dat afval scheiden hoort, maar twee derde vindt dit lastig. Mensen maken hierbij nog veel onbedoelde missers, door producten in de verkeerde afvalbak te gooien.

Recordaantal projecten tijdens Europese week afvalvermindering

EWWR NL.png

Tijdens de jaarlijkse 'European week for waste reduction' (EWWR) van afgelopen november is een recordaantal van 14.347 projecten aangemeld.

Proef met app als hulp voor beter afvalscheiding

garbage-can-231869_1280.jpg

Gaan Harlingers hun afval zorgvuldiger scheiden als ze hierbij hulp krijgen van een afvalapp? In een proef hopen de Friese gemeente, Universiteit van Tilburg en Omrin een antwoord op deze vraag te krijgen.

Afvalbranche onderstreept belang veilig werken

Fotolia_67444027_S.jpg

Onder de vlag van de Stichting Arbocatalogus Afvalbranche (StAA) organiseren afval- en recyclingbedrijven van 3 tot en met 7 juni weer de Week van de Veiligheid.

'Afval fout aangeboden? Eerst informeren, dan waarschuwen'

strijd markt en overheid.jpg

Een bewoner is verplicht huishoudelijk afval aan te bieden op de manier waarop de gemeente dit heeft voorgeschreven. Mocht de gemeente deze manier aanpassen, dat kan de gemeente beter eerst informeren, daarna waarschuwen en pas in het laatste geval een boete opleggen.

'Zwerfafval is individuele verantwoordelijkheid'

Fotolia_111819212_S.jpg

Ruim twee derde van de Britten vindt zwerfafval op de eerste plaats de verantwoordelijkheid van het individu, niet van het bedrijfsleven.

Kaartspel om afvaldump tegen te gaan

NO TIME TO WASTE-gecorrigeerd.jpg

Deze maand viert VA-beleidsmedewerker Europese Zaken Unico van Kooten zijn 15-jarig jubileum in de afvalsector. Hij grijpt het moment aan om een sociaal project op te zetten met als doel het dumpen van afval wereldwijd tegen te gaan.

Nieuwe deelnemers voor Green Deal Duurzame Zorg

bruno-bruins.jpg

32 nieuwe partijen hebben zich aangesloten bij de Green Deal Duurzame Zorg, waarmee ze afspraken maken over het zuinig omgaan met grondstoffen en het verminderen van medicijnresten in het afvalwater.

Hoe Coca Cola festivalbezoekers fles wil laten terugbrengen

never-give-up-on-your-cup-coca-cola.png

Met 'Never Give Up On Your Cup' wil Coca Cola bereiken dat bezoekers van festivals hun fles of beker na consumptie weer inleveren.

Twente Milieu sluit zich aan bij VA

Fotolia_292069_S.jpg

De Vereniging Afvalbedrijven verwelkomt Twente Milieu als nieuw lid. Het bedrijf is met terugwerkende kracht lid sinds 1 januari 2019.

VPN en RWS werken aan beeldmerk afvalscheiding

Fotolia_104328882_M_bewerkt.jpg

Een nieuw beeldmerk moet organisaties helpen bij de communicatie over afvalscheiding richting burgers.

Spraakgestuurd zoeken naar inleverpunten batterijen

Stibat spraakgestuurd zoeken.jpg

Stibat zoekt continu naar manieren om het inleveren van batterijen gemakkelijker te maken. Nu kunnen consumenten ook met een spraakopdracht op het web zoeken naar de locatie van de dichtstbijzijnde inleverpunten.

Wecycle Gouden Bakkie Award voor gemeente Huizen

Wecycle_Huizen_GoudenBakkie.jpg

De gemeente Huizen heeft de Wecycle Gouden Bakkie Award ontvangen voor haar keuze om afgedankte stads- en straatverlichting in te laten zamelen door Wecycle op de milieustraat.

Recyclebaarheid drankenkartons in de schijnwerper

Zuivelpak---100-procent-recyclebaar.jpg

Met een campagne willen de zuivelindustrie, de supermarktbranche en drankenkartonproducenten laten zien dat drankenkartons goed recyclebaar zijn.

Succesfactor: met vragen gedrag beïnvloeden

Bewustwording is de eerste stap die aanzet tot gedragsverandering. Maar hoe doe je dat.