Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 589 items gevonden.

Sorteren op  

Nederlanders noemen afval scheiden voor CO2-reductie

Fotolia_136346503_S.jpg

Nederlanders zijn gemotiveerd om mee te werken aan maatregelen tegen klimaatverandering. De overstap naar duurzame energie zien velen als een economische bedreiging.

Paard van afval vaart door Leeuwarden

Frisian_Trojan_Horse.jpg

Met een vijf meter hoog paard van plastic zwerfafval en afvalhout, dat op 10 oktober door de grachten van Leeuwarden vaart, willen mbo- en hbo-studenten aandacht vragen voor de manier waarop we met plastic omgaan en hoe we dit kunnen veranderen.

'Naughty cat' wijst snapchatter inleverbak

Wecycle_Snapchat-code_NaughtyCat.jpeg

Snapchat-gebruikers kunnen via een lens een ondeugende kat in hun eigen omgeving plaatsen en hem diverse kleine elektrische apparaten laten wegmeppen.

Kringloopwinkels lanceren merk '100%Kringloop'

Fotolia_59334843_S.jpg

Aan de gevels van de meer dan 100 kringloopwinkels, die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN), hangen binnenkort bordjes met '100%Kringloop'.

HVC vernieuwt online afvalkalender

Overzicht afvalkalender.jpg

De online afvalkalender van HVC is vernieuwd. Voor inwoners van de 25 gemeenten waar het bedrijf afval inzamelt, moet afval scheiden nu nog makkelijker worden.

Wecycle roept mensen op na te denken over circulaire keuzes

Wecycle_wat-doe-jij.jpg

Met haar nieuwe campagne 'Wat doe jij?' roept Wecycle mensen op na te denken over circulaire keuzes rond gebruikte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Campagne 'Ik recycle blik' de grens over

Fotolia_111520236_S.jpg

Stichting Kringloop Blik en Albert Heijn lanceren de 'Ik recycle blik' campagne dit jaar ook in Vlaanderen. Doel van de campagne: consumenten bedanken voor hun recyclinginspanningen.

'Wereld Recycling Dag moet officiële VN-dag worden'

ranji_baxi_2.PNG

Samen met de Organisatie voor Industriële Ontwikkeling van de Verenigde Naties (Unido) wil de internationale handelsorganisatie van de recyclingindustrie BIR ervoor zorgen dat Wereld Recycling Dag een officiële VN-dag wordt.

BN'ers ondersteunen Europese Batterijenweek

Fotolia_35362033_S.jpg

Tijdens de Europese Batterij Recycle Week start Stibat een jongerencampagne met verschillende bekende Nederlanders, waaronder Lieke van Lexmond en verschillende 'influencers'.

Vang-HHA introduceert 'afvalmythekaarten'

GeesinkNorba LiOn Power pro 3.jpg

Voor gemeenten kan het soms lastig zijn om 'afvalmythen' te ontkrachten. Wordt gescheiden aangeleverd afval wel gescheiden ingezameld? Vanuit uitvoeringsprogramma Vang-HHA krijgen gemeenten hulp bij de communicatie.

Avri geeft online inzicht in locaties ondergrondse containers

111201 vuilniswagen Avri nieuw logo.JPG

De locaties van de nieuwe ondergrondse containers in de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen, Lingewaal en West Maas en Waal maakt Avri online bekend. Inwoners van de gemeenten kunnen zo direct op de voorgestelde locaties reageren.

Ruim 11.000 kilo afval opgeruimd van Noordzeekust

Fotolia_86510192_S.jpg

In vijftien dagen tijd hebben vrijwilligers van Stichting De Noordzee 11.163 kilo afval opgeruimd langs de Noordzeekust, waaronder bijna 5.000 ballonresten. Deze hoeveelheid afval is minder dan vorig jaar, toen er nog 14.929 kilo afval van de stranden kwam.

Gratis gedragsadvies voor afvalscheiding

Fotolia_43444865_S.jpg

In het kader van het Vang-HHA programma kunnen gemeenten tien dagen gratis samenwerken met een gedragsexpert. Het doel: meer afvalscheiding in de gemeente.

Meer kilo's afval op Nederlandse stranden

ballonnen.jpg

In zeven dagen tijd hebben vrijwilligers in totaal 4.297 kilo afval van de Nederlandse stranden gehaald, waaronder 1.900 ballonnen. Dit is ruim 150 kilo meer dan vorig jaar in hetzelfde tijdsbestek.

ISWA Publication Award 2018 naar Ad Lansink

Boekenkaft Challening Changes.jpg

Op voordracht van een onafhankelijke jury heeft ISWA besloten de ISWA Publication Award 2018 toe te kennen aan Ad Lansink voor zijn boek 'Challenging Changes Connecting Waste Hierarchy and Circular Economy'.

Saver start campagne voor minder restafval

logo_saver.jpg

Met de campagne 'Samen aan de bak' willen Saver en de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge en Woensdrecht de hoeveelheid restafval omlaag krijgen.

Kunstwerk van gerecycled plastic in Museon

Fotolia_136408021_XL.jpg

In het Museon in Den Haag komt een levensgroot kunstwerk dat volledig is gemaakt van gerecycled plastic. Een dolfijn die door het gele kader van National Geographic springt, moet de boodschap van de campagne #stopmetplastic onder de aandacht te houden.

Vijf hotspots willen snellere transitie naar circulaire economie

Freek van Eijk Holland Circular Hotspot.jpg

Holland Circular Hotspot, Circular Change in Slovenië, Zero Waste Scotland, Circular Norway en het Luxemburgse ministerie van Economische Zaken gaan samenwerken om de transitie naar een circulaire economie te versnellen.

EC-campagne benadrukt belang consumentenkeuzes

Fotolia_27208576_S.jpg

De campagne 'Beat Plastic Pollution' van de Europese Commissie benadrukt het belang van keuzes van consumenten om plastic producten duurzaam, herbruikbaar en recyclebaar te maken.

Verjaardag glasbak niet ongemerkt voorbij

P1010903.JPG

De glasbak bestaat 40 jaar en dat is groots gevierd. Ook in de media.