Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 596 items gevonden.

Sorteren op  

'Bedrijven sleutelrol in circulaire economie'

Fotolia_86198256_S.jpg

Suez-CEO Jean-Louis Chaussade vindt dat bedrijven een sleutelrol moeten spelen om de samenwerking tussen diverse spelers aan te moedigen en zo tot een circulaire economie te komen. Ook een koolstofprijs kan deze overgang bespoedigen.

25 basisscholen willen afvalvrij worden

Afvalvrije school Maarten de Mik.jpg

Leerlingen van 25 basisscholen werken dit schooljaar aan een school zonder restafval, een project dat Cyclus heeft ontwikkeld in opdracht van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Nieuwkoop en Waddinxveen.

Glasbak-campagne wint Grand Prix

gouden glasbak.jpg

De campagne '40 jaar Glasbak' heeft een Zilveren Grand Prix Content Marketing gewonnen in de categorie non profit. Als belangrijke pijlers noemde de jury lef, creativiteit en het centraal stellen van de doelgroep.

Gemeente krijgt inzicht in recycling eigen afval

Fotolia_83702161_S.jpg

Een nieuw rekenmodel stelt gemeenten in staat om te berekenen hoeveel gerecyclede grondstoffen er zijn gemaakt uit afval opgehaald binnen de eigen gemeentegrenzen.

Nieuwe video SodaStream spoort aan tot gedragsverandering

Timetomakeachange.jpg

Bruiswatermerk SodaStream heeft een nieuwe videocampagne over de wereldwijde schade veroorzaakt door plastic wegwerpflesjes.

Maastrichts winkelcentrum is schoonste van Nederland

Schoonste winkelgebied van Nederland.jpg

Winkelcentrum Glacisweg uit Maastricht is verkozen tot 'Schoonste winkelgebied van Nederland 2018'. De Limburgse gemeente zelf viel ook in de prijzen, het werd bekroond tot winnaar in de categorie 'Grote Gemeente'.

Meer vuilniswagens of meer parkeerplaatsen?

Logo-Gemeente-Amsterdam.png

Met een game probeert de gemeente de participatie van inwoners van Amsterdam te vergroten door ze zelf de gemeentelijke keuzes te laten maken voor transport en energie.

Nederlanders noemen afval scheiden voor CO2-reductie

Fotolia_136346503_S.jpg

Nederlanders zijn gemotiveerd om mee te werken aan maatregelen tegen klimaatverandering. De overstap naar duurzame energie zien velen als een economische bedreiging.

Paard van afval vaart door Leeuwarden

Frisian_Trojan_Horse.jpg

Met een vijf meter hoog paard van plastic zwerfafval en afvalhout, dat op 10 oktober door de grachten van Leeuwarden vaart, willen mbo- en hbo-studenten aandacht vragen voor de manier waarop we met plastic omgaan en hoe we dit kunnen veranderen.

'Naughty cat' wijst snapchatter inleverbak

Wecycle_Snapchat-code_NaughtyCat.jpeg

Snapchat-gebruikers kunnen via een lens een ondeugende kat in hun eigen omgeving plaatsen en hem diverse kleine elektrische apparaten laten wegmeppen.

Kringloopwinkels lanceren merk '100%Kringloop'

Fotolia_59334843_S.jpg

Aan de gevels van de meer dan 100 kringloopwinkels, die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN), hangen binnenkort bordjes met '100%Kringloop'.

HVC vernieuwt online afvalkalender

Overzicht afvalkalender.jpg

De online afvalkalender van HVC is vernieuwd. Voor inwoners van de 25 gemeenten waar het bedrijf afval inzamelt, moet afval scheiden nu nog makkelijker worden.

Wecycle roept mensen op na te denken over circulaire keuzes

Wecycle_wat-doe-jij.jpg

Met haar nieuwe campagne 'Wat doe jij?' roept Wecycle mensen op na te denken over circulaire keuzes rond gebruikte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Campagne 'Ik recycle blik' de grens over

Fotolia_111520236_S.jpg

Stichting Kringloop Blik en Albert Heijn lanceren de 'Ik recycle blik' campagne dit jaar ook in Vlaanderen. Doel van de campagne: consumenten bedanken voor hun recyclinginspanningen.

'Wereld Recycling Dag moet officiële VN-dag worden'

ranji_baxi_2.PNG

Samen met de Organisatie voor Industriële Ontwikkeling van de Verenigde Naties (Unido) wil de internationale handelsorganisatie van de recyclingindustrie BIR ervoor zorgen dat Wereld Recycling Dag een officiële VN-dag wordt.

BN'ers ondersteunen Europese Batterijenweek

Fotolia_35362033_S.jpg

Tijdens de Europese Batterij Recycle Week start Stibat een jongerencampagne met verschillende bekende Nederlanders, waaronder Lieke van Lexmond en verschillende 'influencers'.

Vang-HHA introduceert 'afvalmythekaarten'

GeesinkNorba LiOn Power pro 3.jpg

Voor gemeenten kan het soms lastig zijn om 'afvalmythen' te ontkrachten. Wordt gescheiden aangeleverd afval wel gescheiden ingezameld? Vanuit uitvoeringsprogramma Vang-HHA krijgen gemeenten hulp bij de communicatie.

Avri geeft online inzicht in locaties ondergrondse containers

111201 vuilniswagen Avri nieuw logo.JPG

De locaties van de nieuwe ondergrondse containers in de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen, Lingewaal en West Maas en Waal maakt Avri online bekend. Inwoners van de gemeenten kunnen zo direct op de voorgestelde locaties reageren.

Ruim 11.000 kilo afval opgeruimd van Noordzeekust

Fotolia_86510192_S.jpg

In vijftien dagen tijd hebben vrijwilligers van Stichting De Noordzee 11.163 kilo afval opgeruimd langs de Noordzeekust, waaronder bijna 5.000 ballonresten. Deze hoeveelheid afval is minder dan vorig jaar, toen er nog 14.929 kilo afval van de stranden kwam.

Gratis gedragsadvies voor afvalscheiding

Fotolia_43444865_S.jpg

In het kader van het Vang-HHA programma kunnen gemeenten tien dagen gratis samenwerken met een gedragsexpert. Het doel: meer afvalscheiding in de gemeente.