Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 232 items gevonden.

Sorteren op  

Milieu Centraal organiseert Week zonder Afval

Fotolia_41902409_S.jpg

Per persoon gooien Nederlanders dagelijks anderhalve kilo afval weg. Reden voor Milieu Centraal om, samen met verschillende partners, de Week Zonder Afval te organiseren.

Reissector wil geen plastic meer op vakantie

q-u-i-QXreO9Hu0UE-unsplash.jpg

Door de coronapandemie is het gebruik van eenmalig plastic sterk toegenomen. Toch moeten we daar weer snel vanaf, vinden tal van reisorganisaties wereldwijd.

Overtreden Ja/Ja-sticker in Amsterdam achtmaal beboet

ja_ja_sticker.jpg

Amsterdam handhaaft actief het opt-insysteem voor drukwerk. Kwantum vindt dat maar niks, maar het aantal meldingen van ongewenst drukwerk neemt wel af.

Ruim 40 procent van gemeenten verbiedt ballonoplatingen

ocean-2284198_1280.jpg

Het aantal gemeenten dat ballonoplatingen verbiedt, is in een jaar tijd meer dan verdubbeld. Vorig jaar ging het nog om 17 procent van de gemeenten, nu is dat 41 procent.

Maatregelen vanwege onveiligheid bij milieustraten?

containerpark_01.jpg

De mensen die werken op de milieustraten van inzamelingsbedrijven maken zich zorgen over hun veiligheid en die van hun bezoekers. FNV bespreekt vandaag met de werkgevers de situatie en eventuele maatregelen.

VNG informeert over Ja-Ja sticker

IMAG1699[1].jpg

De Ja-Ja sticker wint aan terrein in Nederland, maar diverse rechtszaken laten zien dat de invoering niet zonder slag of stoot gaat. De VNG helpt gemeenten met een Q&A.

Retourspecialist BuyBay opent aanval op verspilling

DSCN0055.JPG

De grootste webwinkels in de wereld zijn meester in het tegen lage kosten verzenden van de meest uiteenlopende producten. Van het efficiënt managen van retouren hebben ze vaak een stuk minder kaas gegeten. Retourspecialist BuyBay helpt ze retouren beter te verwaarden. “Voor ons is het onvoorstelbaar dat we een product zomaar weggooien.”

Slob twijfelt aan inzet Ja-Ja sticker

IMAG1699[1].jpg

Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, deelt de zorgen van huis-aan-huiskranten over de Ja-Ja sticker. De gemeente Utrecht past het beleid al aan.

Wegwerpplastic in de ban bij Bol.com

Fotolia_197192434_S.jpg

Bol.com stopt met de verkoop van wegwerpplastic, zoals plastic bestek, bekers, rietjes en wattenstaafjes. In plaats daarvan biedt het bedrijf biologisch afbreekbare alternatieven.

Lokale nieuwsmedia vragen om maatregelen tegen Ja-Ja sticker

ja-ja-sticker.jpg

Door de opkomst van de Ja-Ja sticker dreigen "persvrijheid, journalistieke onafhankelijkheid en pluriforme nieuwsvoorziening op lokaal niveau" in het gedrang te komen.

Vragen bij ban op plastic voor eenmalig gebruik

cutlery-8188_1920.jpg

Over een jaar gaat een tiental plastic producten voor eenmalig gebruik in de ban. Omdat ze massaal in zee verdwijnen. Prima, vinden producenten, consumenten en recyclers. Zolang alternatieven maar even geschikt en veilig zijn. En duurzamer. Daar valt nog wel wat op af te dingen.

Inspectie SZW gaat toezicht intensiveren

Fotolia_101238130_S.jpg

De Inspectie SZW intensiveert dit jaar het toezicht op de naleving van de verplichte Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) binnen actieve inspectieprogramma's op het terrein van gezond en veilig werken.

'Alleen preventie echte oplossing voor microplastics'

Washer.600pix.jpg

Plasticrecycling is belangrijk, maar alleen preventie is effectief om microplastics uit het milieu te houden.

Vers ingevroren brood in strijd tegen voedselverspilling

breads-387544_1280.jpg

MVO Nederland start samen met supermarktondernemer George Verberne en ondernemer-bakker Johan Pater van Bake Five met de verkoop van vers ingevroren brood vanuit de supermarkt.

Drukwerkbranche blijft tegen Ja-Ja sticker strijden

ja-ja-sticker.jpg

Het KVGO en MailDB gaan in cassatie tegen een uitspraak van het gerechtshof dat de Ja-Ja sticker in Amsterdam geoorloofd is.

Afvalpreventie vooral op papier een topprioriteit

20171012 Foto 2 boekpresentatie Ad Lansink Brussel door Sophie van Kempen.jpg

Op de 40e verjaardag van de Ladder van Lansink moest de naamgever van de ladder constateren dat er in Nederland veel te weinig terecht is gekomen van preventief afvalbeleid. Recycling Netwerk wil daar verandering in brengen.

Per 2020 ja-ja sticker in Haarlem en Rotterdam

ja-ja-sticker.jpg

De gemeenten Rotterdam en Haarlem maken voorbereidingen om per 1 januari 2020 de ja-ja sticker in te kunnen voeren.

'Communiceer met positieve boodschap het gewenste gedrag'

Ondergrondse containers in Tarwewijk Rotterdam.png

Sinds hun overstap op omgekeerd inzamelen kampen veel gemeenten met extra bijplaatsingen. Gedragsinterventies met positieve communicatie kunnen hierbij voor een oplossing zorgen. “Onderzoek het achterliggende probleem en kom met een maatwerkoplossing. Het belangrijkste is dat de basis op orde is.”

Weg vrij voor gemeenten om Ja-Ja sticker in te voeren

ja-ja-sticker.jpg

Nu het Gerechtshof Amsterdam heeft geoordeeld dat Amsterdam de Ja-Ja sticker mocht invoeren, is de weg vrij voor andere gemeenten om de sticker ook in te gaan voeren.

Folderbranche beraadt zich na uitspraak Ja-Ja sticker

ja-ja-sticker.jpg

MailDB, Spotta en KVGO gaan zich de komende tijd beraden op eventuele vervolgstappen, nadat het gerechtshof Amsterdam heeft besloten dat de invoering van de Ja-Ja sticker niet onrechtmatig is.

  │1  2  3  4  5  8  12  │    Volgende