Nieuwsoverzicht


Er zijn 24240 items gevonden.

Sorteren op  

Ovam lanceert symbioseplatform om materiaalkringlopen te sluiten

Kringloop_Biobased_Economy.png

Vlaamse bedrijven kunnen via een nieuw online symbioseplatform zoeken naar bedrijven die hen kunnen helpen hun reststromen beter te verwaarden.

Nen herziet normen voor rookgasafvoer

NEN 2.jpg

De herziene norm voor gebouwgebonden rookgasafvoersystemen, Nen 2757-1, is onlangs gepubliceerd. Deze norm betreft gebouwgebonden systemen met een belasting tot 130 kW. De norm voor grotere installaties wordt nog herzien.

'Te weinig hout beschikbaar voor toename biomassacentrales'

Fotolia_166789261_S.jpg

Er is onvoldoende brandstof beschikbaar voor een toename van biomassacentrales in Nederland. Het aanbod van resthout groeit niet mee met de vraag.

Gebruik van glazen verpakkingen in de lift

Fotolia_79537922_S.jpg

De productie van glazen verpakkingen voor voedsel en dranken in de EU blijft toenemen. Volgens de Europese brancheorganisatie voor glasrecycling Feve een teken dat consumenten in toenemende mate op zoek zijn naar een duurzame leefstijl.

CBS ziet afvalstoffenheffing met ruim 8 procent stijgen

dreamstime_17742999.jpg

De rekenmeesters van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) schatten de opbrengst van reinigingsrechten en afvalstoffenheffing dit jaar in op 2,0 miljard euro. Dit is 8,3 procent meer dan in 2019.

Gemeenten Weee Nederland zamelen meer AEEA in

Fotolia_164516784_S.jpg

De hoeveelheid ingezamelde afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA) op milieustraten van gemeenten die bij producentencollectief Weee Nederland zijn aangesloten, is in 2019 sterk gestegen.

Suez en Renewi zetten samenwerking in Gouda voort met Cyclus

White Label 01.jpg

Afvalbedrijven Suez, Renewi en Cyclus gaan het bedrijfsafval in Gouda samen ophalen via één route en met één voertuig. Dit moet zorgen voor minder schadelijke emissies, minder verkeersdrukte en een verbeterde verkeersveiligheid in de stad.

Geen bezwaar ACM tegen overname Baetsen

Baetsen_vrachtwagen_klein.jpg

Remondis mag de milieubedrijven van de Baetsen Groep overnemen.

EuRic wil belang metaalrecycling onderstrepen

Fotolia_42503490_S.jpg

Een nieuwe factsheet van EuRic moet het belang van metaalrecycling en de milieu- en economische voordelen in Europa benadrukken. Ook worden handelsaspecten gegeven.

VK vermindert voedselverspilling met halve Mton

Fotolia_96317725_S.jpg

In drie jaar tijd is de hoeveelheid voedselverspilling in het Verenigd Koninkrijk met bijna 0,5 Mton verminderd. Dat scheelt ruim 1 miljard pond per jaar.

Circulus-Berkel moet aanbesteding bedrijfskleding opnieuw gunnen

Fotolia_130528307_S.jpg

Circulus-Berkel moet haar gunning van de aanbesteding 'Bedrijfskleding, PBM & Schoeisel' aan Groenendijk Bedrijfskleding intrekken en opnieuw een draagproef organiseren met de overgebleven twee inschrijvers.

Inzameling vlakglas fors gegroeid

Fotolia_30464380_S.jpg

In 2019 werd er beduidend meer vlakglas ingezameld dan de voorgaande jaren. Wel kampt de inzameling met meer vervuiling.

Rijkswaterstaat introduceert extra pictogrammen

Kleurkader - Kleine elektrische apparaten - Scherm.png

Rijkswaterstaat heeft nieuwe pictogrammen gepubliceerd voor de stromen wit glas, AEEA en luiers en incontinentiemateriaal.

Aandacht voor tuinafval loont bij gft-inzameling

iStock_000012636642Small.jpg

Gemeenten waar inwoners grote tuinen hebben met veel groen scoren goed op de gft-inzameling. De invloed van afvalbeleid op de gft-inzameling is minder eenduidig.

Eunomia benadrukt voordelen van elektrische vuilniswagens

elektrisch rijden.jpg

De inzet van elektrische vuilniswagens zou de uitstoot van koolstofdioxide verminderen, luchtvervuiling terugdringen en de kosten naar beneden brengen.

Geen drugs? Dan blijft grondeigenaar dupe van dump

dreamstime_204097.jpg

Voor de opruimkosten van verontreiniging door drugsafval zijn er inmiddels publieke fondsen, maar wanneer grond door ander gedumpt afval verontreinigd raakt, blijft de grondeigenaar verantwoordelijk. Daarnaast komt er geen uitzondering in de bouwregels voor experimentele bouwstoffen.

ARCG-gemeenten onderzoeken aandeelhouderschap Omrin

Fotolia_29325010_S.jpg

Omrins verwerkingstak Afvalsturing Friesland doet goede zaken de afgelopen tijd. Na de aansluiting van de Bar-gemeenten en Westerwolde per 1 januari 2020 verkennen nu de drie ARCG-gemeenten aandeelhouderschap bij het Friese afvalbedrijf.

Sims verwerkt beeldbuizen niet correct

computers-814257_1280.jpg

De verwerkingsmethode van Sims voor afgedankte beeldbuizen is in strijd met de wet. De last onder dwangsom die de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat hiervoor heeft opgelegd, vertoont echter ook enkele mankementen.

'Plastic korrel niet aan te merken als gevaarlijke stof'

MSC Zoe containers.jpg

Naar aanleiding van de ramp met MSC Zoe wilde de Kamer van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat weten of plastic korrels als gevaarlijk afval kunnen worden aangemerkt. Dat blijkt niet het geval.

Nieuwe speler op de markt voor gebruikt materieel

Fotolia_78651473_S.jpg

In samenwerking hebben Du-Con Trade B.V. en Scratch Recycling Solutions een nieuw platform opgericht voor de inkoop en verkoop van gebruikte machines en apparatuur voor onder andere de milieu- en recyclingbranche: UQuip.