Nieuwsoverzicht


Er zijn 33003 items gevonden.

Sorteren op

Verzuimcijfers afvalsector 'blijven zorgelijk'

dreamstime_m_242464416.jpg

Terwijl landelijk gezien het ziektverzuim in het derde kwartaal van 2023 lager lag dan in 2022, bleef dat in de water- en afvalsector gelijk.

Coevorden gaat voor diftar

IMG_6248.JPG

Als het aan het college van B en W ligt, gaan inwoners van Coevorden vanaf 2025 apart betalen voor het aanbieden van restafval.

Miljoeneninvestering in lokale biovergisters

micheile-dot-com-lZ_4nPFKcV8-unsplash.jpg

The Waste Transformers krijgt een kapitaalinjectie van 5 miljoen euro van Invest International.

Vrees voor 'ontsnappingsroutes' in EU-wetgeving statiegeld

dreamstime_l_104955476.jpg

Bijna vijftig organisaties uit 13 Europese landen pleiten er bij de Europese Raad voor om de statiegeldwetgeving in de Verpakkingsverordening niet af te zwakken.

'Circulaire transitie van installatiesector kan sneller'

solar-system-2939560_1280.jpg

Met behulp van circulaire aanbestedingen, betere beschikbaarheid van data, passende financiering en kennisdeling, kan de installatiesector sneller circulair worden. Een nieuwe actieagenda moet hierbij helpen.

Afval en circulaire economie tijdens Cop28

footprint-4664709_1280.jpg

Terwijl de delegaties bij de Klimaatconferentie (Cop28) in Dubai naarstig onderhandelen over het slotakkoord met een mogelijke afspraak over de afbouw van fossiele brandstoffen, alvast een greep uit initiatieven en inspanningen tijdens de klimaattop in het kader van afval en circulaire economie.

Diftar ook voorzichtig in opkomst in Frankrijk

luiza-giannelli-gYOvgKKkEyE-unsplash.jpg

In een poging de productie van restafval te beteugelen, groeit de interesse in diftar ook in Frankrijk.

Aantal afgedankte auto's in EU stijgt weer

dreamstime_m_148493596.jpg

In 2021, jaar twee van de coronapandemie, werden in de Europese Unie weer meer auto's afgedankt. Het recyclingpercentage daalde echter, ook in Nederland.

Verbruik hernieuwbare energie stijgt 6 procent in vier jaar

hernieuwbare-energie.jpeg

Het percentage hernieuwbare energie in Nederland steeg van 9 in 2019 naar 15 procent in 2022. Het verbruik van hernieuwbare energie uit biomassa daalde licht na 2021.

'Drankenkarton aantrekkelijker voor recyclers'

Fibre-based-barrier-visual.png

Tetra Pak heeft een zogenoemd aseptisch drankenkarton gelanceerd met een barrièrelaag op basis van papiervezels. Het pak is volgens de producent een van de duurzaamste drankenkartons ooit.

'Aandacht voor circulaire economie ontbreekt op Cop28'

Cover_1200x627_2023-12-07_COP28-Press-Release-2-768x401.jpg

Tijdens de onderhandelingen en evenementen op de VN-klimaattop Cop28 is er weinig aandacht voor de circulaire economie. Dat vindt althans techplatform Seenons.

Restafval Circulus naar Twence

elektrisch inzamelen circulus.jpg

Met ingang van volgend jaar verwerkt Twence het restafval uit de Circulus-gemeenten. Het gaat om ongeveer 48 kton per jaar, waarvan 95 procent voor aanlevering wordt gegarandeerd.

OpenWaste start inzameling in Hengelo

Jeroen Joling van Rouwmaat bij inzamelwagen.jpg

In de binnenstad van Hengelo gaat het samenwerkingsverband OpenWaste van start met de inzameling van bedrijfsafval en oudpapier en karton.

Zorgen bij recyclers over gratis CO2-emissierechten

dreamstime_l_67650817.jpg

Europese recyclers hebben hun zorgen geuit over plannen om gratis CO2-emissierechten uit te delen aan staalproducenten. Dit kan een nadelig effect hebben op het gebruik van gerecycled staalschroot.

UBQ Materials gaat leveren aan Keter

UBQ op Cop28.jpg

Keter, 's werelds grootste fabrikant van op hars gebaseerde huishoudelijke meubels en tuinproducten, gaat de biogebaseerde kunststofvervanger van UBQ Materials in meerdere nieuwe productlijnen gebruiken.

Reële risico's voor leveringszekerheid bouwmaterialen

dijk dreamstime_s_136912603 (1).jpg

De leveringszekerheid van klei voor de bouw komt mogelijk op korte termijn in het geding. Op de langere termijn kan ook de levering van beton, bitumen en staal een probleem worden. Circulaire maatregelen kunnen verlichting brengen.

ILT: Hoogwaardig kunststof verdwijnt uit Europa

nick-fewings-ywVgG0lDbOk-unsplash.jpg

Het kunststofafval dat Nederland exporteert naar niet-Oesolanden, bestaat voor een groot deel - ruim 80 procent - uit kunststof van hoge kwaliteit.

Hergebruik goed voor milieu én portemonnee

adeolu-eletu-ohh8ROaQSJg-unsplash.jpg

Een nieuwe rekenmethode toont aan dat hergebruik niet alleen een positieve milieu-impact heeft, maar ook financieel voordeliger is.

Plasticrecyclers pleiten voor transparantie plastic producten

dreamstime_m_34840303.jpg

Betrouwbare verificatie- en certificeringssystemen moeten garanderen dat nieuwe kunststofproducten die in de EU zijn geproduceerd, enkel gerecycled kunststof uit EU-afval bevatten.

Opnieuw meer boetes voor zwerfafval in Vlaanderen

dreamstime_l_24068144.jpg

Ook in 2023 was de Vlaamse Week van de Handhaving een succes. Opnieuw legden lokale besturen meer boetes op voor het veroorzaken van zwerfafval of het bijplaatsen van afval.

Vorige  1   2   3   8   37   238   1651  Volgende