Nieuwsoverzicht


Er zijn 23395 items gevonden.

Sorteren op  

Overname Reym door Remondis aangemeld bij ACM

Reym-auto-2019.jpg

Remondis Maintenance & Services wil industrieel reinigingsbedrijf Reym overnemen. De bedrijven hebben op 10 september de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Meer gemeenten verbieden ballonoplatingen

ocean-2284198_1280.jpg

Een derde van de gemeenten verbiedt inmiddels het oplaten van ballonnen. Nog eens een derde ontmoedigt het, de rest heeft nog geen beleid.

Amendement Bazelconventie treedt na bijna 25 jaar in werking

container-2437260_1280.jpg

Het zogenoemde 'verbodsamendement' op het Verdrag van Bazel zal eind van dit jaar eindelijk in werking treden.

Gemeenten HVC nemen AEB niet voetstoots over

DSC02938.JPG

HVC-gemeenten spreiden niet meteen de armen ter verwelkoming van AEB. Zij voelen zich ten eerste overvallen door de positieve houding van zowel HVC als AEB ten aanzien van een samenwerking.

Britse poorttarieven AEC's stijgen

bank-20795_1280.jpg

De poorttarieven voor afvalverbranding met energieterugwinning in het Verenigd Koninkrijk zijn het afgelopen jaar gestegen, en de verwachting is dat ze dat nog even blijven doen.

Oppositie Amsterdam passeert college om informatie rondom AEB

IMG_4416.PNG

Wim Beelen gaat zijn plan uit de doeken doen om het AEB er weer bovenop te krijgen.

Verbazing over vergunning plasticverwerker TpD

pvda.png

De PvdA-fractie Limburt reageert met verbazing op de toestemming die recyclebedrif TpD in Brunssum heeft gekregen om de opslag van plastic te verzevenvoudigen.

Aanpak containers Attero succesvol

Vlag Attero.jpg

Het project 'Veilig werken met containers' van Attero boekt successen. Het aantal geweigerde containers is inmiddels drastisch afgenomen.

Zorgen om achterkant van drankenkartonketen

Fotolia_77155359_S.jpg

Politiek gezien ligt er veel druk op de kunststof verpakkingsketen. Een verpakking als het drankenkarton is daardoor enigszins onderbelicht. Onterecht, want hoewel de inzameling van drankenkartons voortvarend verloopt, is er flink wat werk aan de winkel om deze keten duurzamer te maken.

Geen grote verschuivingen na herijking aandelen ACV

Huisvuilwagen in nieuwe  ACV huisstijl.jpg

Hoewel er een nieuwe aandeelhouder bijkomt, twee gemeenten aandelen moeten bijkopen en twee juist moeten verkopen, blijven de verhoudingen bij de aandeelhouders van ACV grotendeels hetzelfde.

College: geen concreet plan voor verkoop AEB aan private partij

Artist impression stoomleiding.jpg

De Amsterdamse gemeenteraad werd gisteren niet veel wijzer over AEB in een zeer rumoerig debat. Het lijkt erop dat in het college de privatisering door deelname van Beelen getackeld is door een overname door HVC. De raad is echter nog lang niet overtuigd.

Aanbesteding proef 'Negen Straatjes' mislukt

Brug_24_in_de_Hartenstraat_over_de_Herengracht_foto_2.jpg

De aanbesteding voor de gezamenlijke inzameling en verwerking van huishoudelijk en bedrijfsafval in de Negen Straatjes in Amsterdam is mislukt. De gemeente en de enige overgebleven marktpartij zijn het niet eens kunnen worden over het financiële gedeelte.

Bonduelle start campagne om imago van blik te verbeteren

Bonduelle---pack-shot-blikje.jpg

Producenten lijken elkaar bijna de tent uit te vechten om het imago van hun verpakking in een beter daglicht bij de consument te krijgen.

Gemeenteraad Middelburg eens met diftar vanaf 2021

Fotolia_201077252_S.jpg

De gemeente Middelburg stelt de invoering van diftar uit tot 1 januari 2021. Met dit voorstel van het college is de gemeenteraad met een ruime meerderheid akkoord gegaan.

Reimerswaal begint eerder met nascheiden

1024px-Flag_of_Reimerswaal.png

Er is eerder ruimte ontstaan bij AVR waardoor de pilot voor nascheiden van PMD drie maanden eerder dan verwacht van start kan gaan.

Duitsland verbrandt te veel recyclebaar afval

DSC_0105.JPG

In Duitsland wordt nog te veel afval verbrand dat eigenlijk nog goed gerecycled kan worden.

Toezicht en behandeling om brandstichting in afvalzakken

Fotolia_130528307_S.jpg

Een 38-jarige man uit Ede is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden vanwege het stichten van meerdere branden in afvalzakken en (bouw-)afvalcontainers in één maand tijd. Daarnaast legt de rechtbank toezicht en behandeling op.

Handreiking veilig hergebruik luiers voor afvalbedrijven

luier in afvalemmer.jpg

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een stappenplan gemaakt om te komen tot veilig hergebruik van luier- en incontinentiemateriaal. Ze heeft zich hierbij vooral gericht op de aanwezige plastics, medicijnresten en ziekteverwekkers.

Bouw zonnepark van start op voormalige stortplaats Armhoede

solar-panel-1393880_1280.png

Op de gesloten stortplaats in Lochem komen 23.000 zonnepanelen te staan.

EEW kan deel van activiteiten uitbreiden

eew-logo.png

In Farmsum wil EEW enkele aanpassingen realiseren aan de voor- en achterkant van het bestaande verbrandingsproces. Daarnaast wil het Groningse bedrijf slib gaan verbranden, maar daarvoor is de vergunning nog niet zeker.