Nieuwsoverzicht


Er zijn 33769 items gevonden.

Sorteren op

Welke gemeenten dragen het meest bij aan recycling?

business-861327_1280.jpg

Afgaande op de Vang Recycletool verdienen de gemeenten Maastricht, Etten-Leur, Winterswijk, Horst aan de Maas en Staphorst een pluim voor de bijdrage die ze leveren aan de recycling van afval in Nederland.

Werk The Ocean Cleanup 'begint vruchten af te werpen'

The-Ocean-Cleanup-Last-Trip-System-002-Cleaning-Deck-Big-Catch-scaled.jpg

Het goede nieuws: The Ocean Cleanupt heeft 10 miljoen kilo (plastic) afval uit oceanen en rivieren verwijderd. Het slechte nieuws: The Ocean Cleanupt heeft 10 miljoen kilo (plastic) afval uit oceanen en rivieren verwijderd.

Minister wilde vergunning voor AEC in zijn district opheffen

dreamstime_m_72880540.jpg

Een Britse milieuminister vroeg persoonlijk of het mogelijk was om de vergunning voor de bouw van een afvalenergiecentrale in zijn kiesdistrict op te heffen, nadat deze al was afgegeven.

Onderhandelingen VN-plasticverdrag gaan vierde ronde in

dreamstime_m_140820417.jpg

In aanloop naar de verdere onderhandelingen over het wereldwijd plasticverdrag roept de Europese Commissie op tot een verbod op bepaalde kunststofproducten.

Nieuwe pet-recyclingfabriek voor voedselverpakkingen geopend

EHF80565.jpg

Na vijf jaar van inventieve ontwikkeling is eindelijk de nieuwe pet-recycling installatie geopend voor de productie van voedselverpakkingen uit ingezameld pet.

Civiele rechter kan zaak Vinylrecycling.com niet behandelen

dreamstime_m_52016963.jpg

De civiele rechter gaat in kort geding geen inhoudelijke uitspraak doen over de vraag of het materiaal dat Vinylrecycling.com produceert een afvalstof is of niet. Het wachten blijft dus op de lopende beroepsprocedures bij de Raad van State.

Consultatie over nationale circulaire plastic norm geopend

dreamstime_l_33821966.jpg

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is een internetconsultatie gestart over de bijmengverplichting voor plastic recyclaat. Deze verplicht verwerkers van polymeren vanaf 2027 om een minimumpercentage gerecyclede of biobased polymeren toe te passen.

Grillige markt drukt resultaten Twence

Twence Jaarverslag 2023.JPG

Ondanks tegenwind wist Twence 2023 positief af te sluiten. Dit jaar verwacht het publieke bedrijf veel energieprojecten te kunnen opleveren.

Unilever zwakt doelstellingen hergebruik plastic af

dreamstime_m_44063044.jpg

De multinational kiest voor het tevredenstellen van de aandeelhouders en wil daarom de winstgevendheid verhogen.

CvdR neemt advies aan over pelletverlies

dreamstime_l_166620753.jpg

Europese maatregels om het verlies van plastic pellets te voorkomen moeten duidelijk, technisch haalbaar en evenwichtig zijn, zegt het Europees Comité van de Regio's.

Suez geeft kijkje in keuken

dreamstime_m_153754847.jpg

Het nieuwe Suez focust zich na een flinke transformatie op afval- en wateractiviteiten. Met een zogenoemd non-financial performance statement laat het Franse milieubedrijf zien waar het bedrijf inmiddels staat.

Europese samenwerking voor meer circulaire blikjes

james-yarema-CrM8lV7QAU8-unsplash.jpg

Een meerjarig standaardisatieproject van vier Europese producenten van gewalst aluminium moet leiden tot duurzamere uiteindes van blikjes.

Afscheid Peter Louwman in teken van gevaar ZZS

Peter Louwman.png

Producenten maken het, consumenten kopen het, maar bij afvalbedrijven is het ineens een probleem. Zeer zorgwekkende stoffen dreigen het zwaard van Damocles te worden voor afvalbedrijven.

Den Haag plukt eerste vruchten van aanpak afvaloverlast

20231023_131210.jpg

Het Haagse college van B en W is trots op wat er na de lancering van haar Aanvalsplan Afval afgelopen zomer in relatief korte tijd bereikt is voor een schonere Hofstad.

VVSG vraagt om zwerfafvalvergoeding voor lokale besturen

dreamstime_m_54287015.jpg

Zolang de Europese Sup-richtlijn niet wordt omgezet in regionale regelgeving blijft het beheer van zwerfafval Vlaamse gemeenten miljoenen kosten.

Hergebruik zonnepanelen: nog een wereld te winnen

solar-system-2939560_1280.jpg

De gemeente Haarlemmermeer heeft bij 21 huishoudens gratis zonnepanelen geplaatst die worden hergebruikt. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kan meer van dit soort initiatieven een boost geven.

NVRD biedt formateurs suggesties voor verbetering CE

kabinet-bordes bewerkt.jpg

Bijna vijf maanden na de Tweede Kamerverkiezingen zit Nederland nog altijd zonder missionair kabinet. In een nieuwe brief met suggesties voor de verbetering van afvalbeheer en de circulaire economie richt de NVRD zich daarom tot de formateurs.

Milieucommissie EP schiet rekenmethode plasticrecyclaat af

guillaume-perigois-wVqC9dty3VQ-unsplash.jpg

Een stemming in Brussel over hoe het gehalte aan gerecycled plastic in eenmalige plasticdrankflessen moet worden berekend, biedt mechanische recyclers die een ongelijk speelveld met chemische recyclers vrezen weer hoop.

Binqer staat voor verhuizing

Binqer.jpg

Vanaf eind april kunnen klanten van Binqer die op zoek zijn naar een oplossing op het gebied van afval, schoonmaak of hygiëne, terecht op een nieuwe locatie in het Brabantse Venhorst.

EPS Nederland bereikt mijlpaal in Friesland

dreamstime_m_118202198.jpg

In ruim vier jaar tijd is het aantal bedrijven van wie EPS Nederland afgedankt piepschuim (EPS) ontvangt, flink gegroeid.

Vorige  1   2   3   8   37   244   1689  Volgende