Nieuwsoverzicht


Er zijn 26495 items gevonden.

Sorteren op  

Virtuele handelsmissie naar India met minister Kaag

sigrid-kaag.jpg

Van 8 tot en met 12 februari vindt een virtuele handelsmissie naar India plaats bedoeld voor ondernemers en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van onder meer voedsel(verspilling) en hernieuwbare energieproductie.

Tomra en Borealis openen Duitse fabriek voor plasticrecycling

plastic-waste-3962409_1280.jpg

Tomra en Borealis hebben een proeffabriek geopend waarin ze plasticafval mechanisch willen gaan recyclen. De fabriek staat in het Duitse Lahnstein, tussen Keulen en Frankfurt.

VA en NVRD promoten Week van de AfvalHelden

Logo_Week_Van_de_AfvalHelden-web.jpg

De Vereniging Afvalbedrijven (VA) en NVRD roepen organisaties op de mannen en de vrouwen in de afvalbranche van 1 tot en met 7 maart in het zonnetje te zetten tijdens de Week van de AfvalHelden.

2,1 miljard euro aan SDE++aanvragen voor CCS-projecten

cashbox-1642989_1280.jpg

In de eerste openstelling van de verbrede SDE++regeling zijn er zeven subsidieaanvragen geweest voor CO2-afvang en -opslagprojecten (CCS) voor een totaalbudget van 2,1 miljard euro.

PvdD Amsterdam bezorgd over gezondheid omwonenden Bec

AEB-2014 (online).jpg

De Amsterdamse gemeenteraadfractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) maakt zich grote zorgen over de gevolgen voor de gezondheid van omwonenden van de bio-energiecentrale (Bec) van AEB.

Stalen constructieve elementen moeten beter herbruikbaar worden

NEN 2.jpg

Nen start in 2021 met de standaardisatie van een proces dat het mogelijk moet maken om stalen elementen die een constructieve functie hebben vervuld, gemakkelijker opnieuw in te kunnen zetten als constructief element.

Zuid-Holland wil eenvoudiger hergebruik groenafval

krinkels.jpg

De provincie Zuid-Holland wil het makkelijker maken om te experimenteren met het hergebruik van groenafval, zoals bermmaaisel.

EC wil niet-EU-landen helpen bij opzetten afvalbeleid

stientje-van-veldhoven-4.jpg

De Europese Commissie (EC) wil consistenter beperkingen opleggen aan producten met zeer zorgwekkende stoffen en tegelijkertijd zorgen dat de regelgeving ook strikt wordt gehandhaafd.

Britse coronavariant zwaard van Damocles voor afvalsector?

Vuilnisman Van Gansewinkel.jpg

In Nederland is de inzameling van afval sinds de uitbraak van het coronavirus nauwelijks in de knel gekomen. De Britse coronavariant zorgt in Engeland echter voor serieuze problemen.

Indaver zet buitenlandse expansie door in VK

csm_3._rivenhall_c23c829305.jpg

Indaver kan gaan bouwen aan een nieuwe afvalenergiecentrale in Essex in het zuidoosten van Engeland. Het zogenoemde Rivenhall-project is voor het afvalbedrijf het derde project voor de productie van energie uit afval in het Verenigd Koninkrijk.

Jacomij en Weee Nederland gaan 25 kton AEEA sorteren

Weee Nederland en Jacomij Electronics Recycling.jpg

Weee Nederland en Jacomij Electronics Recycling hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de komende vijf jaar jaarlijks zo'n 5 kton aan afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA) te sorteren.

Attero gaat Rijksbrede stroom restafval verwerken

Fotolia_292069_S.jpg

Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft een verwerker voor de rijksbrede stroom restafval gevonden. Attero gaat hiervoor zorgen.

Van afgedankt matras naar nieuwe ondervloer

Matrasrecycling Zeeland.jpg

De samenwerking tussen Renewi, RetourMatras, Aslon Refoam en Donker Groep, heeft geleid tot een hoogwaardige oplossing voor de secundaire grondstofstroom foam die voortkomt uit de recycling van afgedankte matrassen.

Geen milieueffectrapport nodig voor overslagkade Cirwinn

5 (002).jpg

Cirwinn wil in Almere een overslagkade aanleggen voor betonpuin. Wat het stadsbestuur betreft hoeft het bedrijf hiervoor geen milieueffectrapport op te stellen. Omwonenden volgen de procedure met argusogen.

'VK kan over 10 jaar ruim driemaal zo veel plastic recyclen'

Rebecca Pow - Brits staatssecretaris Defra.jpg

Als het Verenigd Koninkrijk minder afhankelijk wil worden van de export van plastic en tegelijkertijd minder plastic wil storten, dan moet er in 2030 3,5 keer zo veel plastic worden gerecycled.

'Reach-autorisatie zorgt voor grote maatschappelijke voordelen'

kenmerk gevaarlijke stoffen.bmp

Door zeer zorgwekkende stoffen (SVHC's) op de EU-autorisatielijst te plaatsen, hebben bedrijven in bijna de helft van de gevallen het gebruik ervan volledig stopgezet. De volumes van de overige stoffen zijn voor 97 procent afgenomen.

Dwarsliggers van hergebruikt plastic en zwavelbeton duurzaamst

16715107211_fb8be61332_k.jpg

Dwarsliggers van hergebruikt plastic en zwavelbeton zijn het best voor het milieu. Dat blijkt ook uit een correctie van een eerder onderzoek van het RIVM, in opdracht van spoorbeheerder Prorail.

Multinationals willen plastickringloop sneller sluiten

Kringloop 2.jpg

De CEO's van acht internationaal opererende bedrijven roepen het Nederlandse kabinet en Eurocommissaris Frans Timmermans op de transitie naar een circulaire economie voor plastics te versnellen.

Veolia UK komt met nieuwe behandeling voor testmateriaal

142927767_s.jpg

De Britse tak van het afvalbedrijf Veolia heeft een behandelingsdienst geïntroduceerd voor mogelijk besmet afval dat wordt gegenereerd door Covid-19-testen.

Wiebes vraagt begrip vertraging biomassadeadline

wiebes-17.jpg

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat had beloofd voor het einde van het jaar met een afbouwpad voor houtige biomassa te komen. Door de coronadrukte en de complexe materie is dat echter niet gelukt.

  │1  2  3  7  30  192  1325  │    Volgende