Nieuwsoverzicht


Er zijn 22326 items gevonden.

Sorteren op  

Acties Landelijke Opschoondag “ieder jaar creatiever”

Straten-van-Rotterdam-werden-schoongeveegd_Bron-Annemieke-Kok.jpg

In totaal ruimden zo'n 200.000 Nederlanders bij 4.300 acties zwerfafval op tijdens de zeventiende editie van de Landelijke Opschoondag.

LMA voegt risico-indicatoren toe aan quickscan

Fotolia_162238460_S.jpg

Het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA) maakt twee keer per jaar een tactische quickscan. In de nieuwste editie zijn risico-indicatoren toegevoegd op het gebied van asbest, teerhoudend asfalt en grond die gevaarlijke stoffen bevat.

Wageningen inventariseert biobased bouwmaterialen

Fotolia_123046480_S.jpg

Wageningen Food & Biobased Research zet in een nieuwe catalogus alle momenteel beschikbare biobased bouwmaterialen op een rijtje.

Umicore gaat batterijenrecycling uitbreiden

20-gram-goudbaar-umicore.jpg

Umicore kan het doel om het bedrijfsresultaat te verdubbelen tot 500 miljoen euro in 2020 nu al afvinken. En dat is niet het enige doel dat eerder wordt gehaald. Investeringen liggen onder meer op stapel voor uitbreiding van de batterijenrecycling.

Alexander Buhmann nieuw bestuurslid LightRec

Fotolia_18509067_S.jpg

Alexander Buhmann is toegetreden tot het bestuur van stichting LightRec. Buhmann is werkzaam als manager producentenverantwoordelijkheid bij verlichtingsproducent Ledvance in München.

Pennon Group positief over resultaten Viridor

viridor logo.png

De prestaties van Viridor liggen voor op de verwachtingen. De drie nieuwe AEC's van de onderneming stuwen de resultaten en ook de recyclingactiviteiten lopen goed.

Test met plasticvrije groente- en fruitafdeling bij Albert Heijn

42328620_s.jpg

Supermarktketen Albert Heijn gaat een proef uitvoeren met een plasticvrije groente- en fruitafdeling.

Sterke toename dumping drugsafval

Fotolia_27097366_S.jpg

Het aantal dumpingen van drugsafval is in 2018 sterk toegenomen. Drugshandel krijgt daarom meer prioriteit bij de politie.

Omzet Duitse afvalsector stijgt

reichstag-1358937_1920.jpg

Het gaat goed met de Duitse afval- en recyclingsector. In 2017 nam de omzet toe naar 54,9 miljard euro.

'Friese mkb-bedrijven zien drempel rond circulaire economie'

friesland_vlag.jpg

Friese mkb-bedrijven ervaren een drempel om met de circulaire economie aan de slag te gaan. Ruim 40 procent hergebruikt al wel afval en grondstoffen.

Midden-Groningen kan afvalbeleid harmoniseren

Gemeente-Midden-Groningen.png

De gemeente Midden-Groningen wil het versnipperde beleid dat ontstaan is na de fusie samenbrengen tot één. En dat vinden de inwoners prima.

Wingens Container Service overgenomen

Milieu Service Brabant heeft het containerbedrijf uit Schaijk per 1 maart overgenomen.

Haagse reinigingsvoertuigen vanaf 2030 emissievrij

Fotolia_89735533_S.jpg

De gemeente Den Haag streeft ernaar dat uiterlijk in 2030 alleen nog wordt gewerkt met emissievrije veegwagens en wagens voor het ophalen van huishoudelijk afval. Hiervoor gaat de betrokken wethouder Liesbeth van Tongeren binnenkort een convenant ondertekenen.

McDonald's actief op Landelijke Opschoondag

logo mcdonalds supporter van schoon.png

De restaurants van McDonald's doen zaterdag 23 maart mee aan de Landelijke Opschoondag. Medewerkers gaan hiervoor samen met scholen, buurtverenigingen en buurtbewoners zwerfafval opruimen.

Isvag in beroep tegen weigering bouw AEC

Fotolia_164581217_S.jpg

De Antwerpse afvalintercommunale Isvag gaat in beroep tegen de weigering van Vlaams minister Koen Van den Heuvel om een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van een nieuwe afvalverbrandingsoven in Wilrijk.

India stelt stop op import afvalplastics definitief uit

globe-1339833_1280.png

Het uitstel van het aangekondigde verbod op de import van afvalplastic is nu ook officieel bevestigd door de Indiase regering.

'Oudpapierbedrijven komen versterkt uit de China-crisis'

IMAG1577.jpg

De Europese OPK-branche zucht onder de invoerbeperkingen van China. Maar over twee jaar is de sector herrezen als nooit tevoren. Speciaal in Duitsland, voorspelt de Duitse brancheorganisatie.

'Onafhankelijkheid TNO niet in geding na glyfosaatonderzoek'

Fotolia_90379285_S.jpg

Monsanto stopte in 2002 een TNO-onderzoek naar de opname van glyfosaat, nadat bleek dat deze mogelijk giftige stof meer in de huid doordringt dan werd aangenomen. Volgens Efsa bieden de absorptiestudies in de toelatingsdossier voldoende informatie voor een goede beoordeling van de risico's, meldt minister Schouten.

Oevers Maas en Waal liggen vol plastic afval

landelijke opschoondag maas schoon heel gewoon.jpg

Langs de oevers van de Maas en Waal liggen grote hoeveelheden plastic afval. Dat blijkt uit een onderzoek op 200 plaatsen langs deze rivieren. In totaal werden 77.000 stukken afval gevonden, waarbij 84 procent plasticafval betrof.

Avalex: duurzamere wagens in 2020

Handtekening-Waste-Insight-Avalex-PieterBas-Automatisering-AFAS-Software.jpg

Avalex heeft de Brandstofvisie 2.0 ondertekend. Om aan de doelstellingen te voldoen, gaat het afvalbedrijf onder meer bij de toekomstige aanschaf van vuilniswagens letten op duurzaamheid.