Nieuwsoverzicht


Er zijn 28258 items gevonden.

Sorteren op  

Streep door Warmtebedrijf Rotterdam

WBR_018.jpg

Financieel ziet de gemeente Rotterdam de voortzetting van het warmtebedrijf niet zitten. Private partijen waaronder AVR krijgen kritiek op hun vooral woorden maar geen daden instelling.

Nieuwe doelstelling zet Duitse glasrecyclingsector onder druk

broken-glasses-1164516_1280.jpg

Duitse verwerkers maken zich druk over het halen van de nieuwe recyclingdoelen voor verpakkingsglas.

Gemeente bespaart 120.000 euro door gft minder vaak op te halen

123447822_s.jpg

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug worden gft-containers nu elke twee weken geleegd. Dat heeft geleid tot een daling van de afvalstoffenheffing.

Gemeenteraad Tiel wil nieuw Avri-bestuur

Avri_Logo_CMYK.jpg

De gemeenteraad van Tiel wil dat er een nieuw dagelijks bestuur komt bij de Avri. Die moet gaan werken aan het herstel van vertrouwen tussen de Avri en haar deelnemende gemeenten.

Supermarkten nemen positie in voor toekomst verpakkingen

beverages-g87c17de89_1920.jpg

Minder en beter te recyclen verpakkingen, maar ook meer nascheiden en harmoniseren van de inzameling. De supermarkten hebben hun inzet voor 2025 bekend gemaakt.

Ophogen steunpercentages Mia moet investeringen uitlokken

127797980_s.jpg

In het Belastingplan 2022 heeft het kabinet aangekondigd de steunpercentages in de Milieu-investeringsaftrek te verhogen. Daar hadden diverse Kamerfracties nog wel wat vragen over.

Ovam vraag om input over plan-Mer voor nieuw uitvoeringsplan

ovam.png

Belgen kunnen milieueffecten aangeven die volgens hen onderzocht moeten worden, en hoe dat het beste kan gebeuren.

Umicore verzekert toevoer lithium; verlaagt winstverwachting

possessed-photography-znCLdh5-Srk-unsplash.jpg

De verminderde productie in de auto-industrie zet de winstverwachting van Umicore onder druk. Met twee contracten verzekert de wereldwijde materiaaltechnologie- en recyclagegroep een deel van de levering van de kritieke grondstof lithium,

HVC versnelt met warmtenet Westland

aanleg warmtenet HVC.jpg

Nog dit jaar starten HVC en Capturam met de aanleg van het warmtenetwerk Westland.

Einde-afvalcriteria verdeelt papiersector opnieuw

Fotolia_40172058_S.jpg

Zijn criteria nodig die bepalen wanneer oud papier en karton een grondstof is of afval? De papierproducenten lijken een achterhoedegevecht te zijn gestart.

Freerider verpakkingen schenkt boete aan goed doel

Fotolia_40217493_S.jpg

Een Engels bedrijf dat zich aan de verplichtingen van de productenverantwoordelijkheid onttrok heeft als straf daarvoor een bedrag over gemaakt aan de Lincolnshire Wildlife Trust.

Aangepaste vleesverpakkingen zorgen voor plasticbesparing

Boerentrots van PLUS_Gerijpte varkensteak.jpg

Varkens-, kip- en rundvleesverpakkingen van supermarktketen Plus zijn dunner, kleiner, anders vormgegeven, en bestaan voor een hoger percentage uit gerecycled materiaal. Hierdoor wordt bijna 200 ton aan plastic bespaard.

Nederlands eerste bio-LNG-installatie in Amsterdam geopend

_MG_2978-crop.jpg

Koning Willem-Alexander heeft de eerste bio-LNG-installatie van Nederland officieel geopend. Met de installatie, die wordt gevoed door organisch afval, willen Renewi, Nordsol en Shell het wegtransport verduurzamen.

Miljoenste kledingstuk bij Het Goed over de toonbank

micheile-henderson-FpPcoOAk5PI-unsplash.jpg

Het Goed heeft het miljoenste kledingstuk van 2021 verkocht. Het kringloopwarenhuis ziet de afgelopen jaren de populariteit van kleding toenemen, waarbij de groei dit jaar een versnelling laat zien.

Tag geclassificeerd als gevaarlijk afval

poison-325515_1920.jpg

Teerhoudend asfaltgranulaat mag vanaf 16 oktober niet meer als groene-lijst afvalstof uit Nederland worden uitgevoerd. BRBS vindt dat 'halfdoorlatende' grenzen voor meer afvalstoffen mogen gelden.

Internationale handel toetsen aan gepaste zorgvuldigheid

dreamstime_11365393.jpg

Verduurzaming van internationale handelsketens moet Europees worden aangepakt met wetgeving die een leerproces kan doormaken en geleid door een Europese toezichthouder.

Plastic baksteenmaker Unibrick wint NENnovation Award

plastic-waste-3962409_1280.jpg

Door plastic afval als grondstof voor bouwblokken voor huizen te gebruiken probeert Unibrick twee problemen tegelijk op te lossen.

Yesilgöz: uitgebreide voorwaarden voor biomassa voor energie

dilan-yesilgoz-1200-1200.jpg

In een wetsvoorstel over garanties van oorsprong in het kader van hernieuwbare energie, lijkt de regering flink in te zetten op biomassa volgens de SP. De Kamerfractie vindt dat geen goed idee en vraagt demissionair staatssecretaris Dilan Yesilgöz (EZK) hoe zij dat ziet in het licht van het Ser-advies uit 2020.

Ook SDE++subsidie voor twee extra projecten 'biomassa gas'

Fotolia_28875664_S.jpg

In de eerste ronde van de verbrede subsidieregeling SDE++ hebben uiteindelijk in totaal 3.673 projecten een subsidiebeschikking ontvangen. In vergelijking met de voorlopige resultaten zijn er twee biomassa-gasprojecten bijgekomen.

Waste Vision stopt met containerbouw en service

20100622-0447.jpg

Door aanhoudende slechte resultaten worden de containerbouw en de meeste service-activiteiten beëindigd. Voor 95 medewerkers wordt ontslag aangevraagd.

  │1  2  3  7  32  204  1413  │    Volgende