Nieuwsoverzicht


Er zijn 21896 items gevonden.

Sorteren op  

BinBang wil gemeenten helpen in strijd tegen restafval

BinBang.jpg

Startup BinBang, die afvalscheiding makkelijk maakt met modulaire afvalbakken en een feedback- en beloningssysteem, biedt haar producten en diensten voortaan aan bij gemeenten.

HVC: West-Friese DVO "dringend aan vervanging toe"

HVC persfoto inzameling.jpg

Ook HVC wil de dienstverleningsovereenkomst (DVO) met de West-Friese gemeenten graag vernieuwen. Op de kritiek op de uit die DVO voortvloeiende tarieven gaat het bedrijf niet in.

Staatssecretaris te strikt met dwangsommen

Fotolia_201848116_S.jpg

De staatssecretaris van IenW is te streng geweest met het opleggen van dwangsommen aan een bedrijf dat afvalstoffen exporteert.

Drinkwaterbedrijven leveren onthardingskalk voor cosmetica

Wasserhahn.jpg

Onthardingskalk uit de drinkwaterproductie wordt met succes ingezet als belangrijk ingrediënt van een circulaire face scrub van het merk Naïf. Dat meldt het shared service center van de Nederlandse drinkwaterbedrijven AquaMinerals.

Renewi maakt eigen rolcontainers circulair

Renewi Circulaire Rolcontainers.jpg

De nieuwe blauwe rolcontainers die Renewi inzet om afval mee op te halen, zijn volledig circulair en gemaakt van zelf ingezameld kunststof.

'Gemeenten op goede weg met asbestdakenverbod'

Fotolia_48282820_M.jpg

De meeste gemeenten zijn op de hoogte van het asbestdakenverbod dat in 2024 van kracht moet worden. Meer dan 40 procent van de gemeenten heeft er al over gecommuniceerd richting inwoners.

Nog ruim 50 containers MSC Zoe kwijt

container-2437260_1280.jpg

Van de 291 overboord geslagen containers van de MSC Zoe, zijn er tot nu toe 238 gelokaliseerd. Onder de nog niet gevonden containers zijn ook twee containers met gevaarlijke stoffen.

Steun voor overheden bij circulair inkopen

Fotolia_86198256_S.jpg

Tijdens de Week van de Circulaire Economie heeft de Rijksoverheid bekendgemaakt hoe zij in 2019 kansrijke inkoopprojecten met veel mogelijkheden tot CO2- en grondstoffenbesparing wil ondersteunen.

"Circulaire economie in één land heeft geen zin"

Supporting GRF.jpg

Samenwerking, van elkaars successen en fouten leren, kennis uitwisselen en een gezonde onderlinge competitie. Dat waren belangrijke aspecten van de Noords-Nederlandse circulaire economie-bijeenkomst. Partijen uit de Nederlandse en Zweedse recyclingsector verbonden zich er aan de Global Recycling Foundation.

Kritiek op 'te hoge tarieven' HVC

Windmolen Kralingseveer HVC persfoto.jpg

De gemeenteraden van de West-Friese gemeenten hebben te weinig invloed op de tarieven van HVC. Daarmee kan de afvalstoffenheffing hoger uitvallen dan nodig.

SNT geeft autobatterijen een tweede kans

Fotolia_178683050_S.jpg

In Ede wordt hard gewerkt aan installaties voor afgedankte autobatterijen.

Twentse samenwerking moet leiden tot gezonde leefomgeving

Fotolia_201077252_S.jpg

Omgevingsdienst Twente - een samenwerking tussen veertien Twentse gemeenten en Provincie Overijssel - moet sinds 1 januari gaan zorgen voor een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving.

Consument wil grote én kleine apparaten meegeven

Wecycle_Premium_Pick-up_Partner.jpg

Tot 75 procent van de consumenten vindt dat elektronicaketens niet alleen grote, maar ook kleine elektrische apparaten in moeten nemen bij bezorging van een nieuw apparaat. Reden voor Wecycle om de Premium pick-up service onder de aandacht te brengen.

Uitzonderingen op financieringsverbod voor AEC's?

cashbox-1642989_1280.jpg

Leden van het Comité voor Regionale Ontwikkeling van het Europees Parlement overwegen een uitzondering op het financieringsverbod voor AEC's in ultraperifere gebieden.

'EC wil duurzaamheidseisen aan batterijen stellen'

Fotolia_27798356_S.jpg

Nog dit jaar wil de Europese Commissie een verordening instellen met duurzaamheidseisen voor batterijen die op de EU-markt worden gebracht. In het eerste kwartaal volgt hiervoor een openbare consultatie.

Waterloze cosmetica en dozen op maat in de prijzen

kidv.png

Startups die cosmetica zonder water en dozen op maat ontwikkelen, zijn de winnaars geworden van de KIDV Startup Challenge voor circulair verpakken.

Eerste herbruikbare viaduct tussen Kampen en Dronten

Stientje van Veldhoven bij het wagenpark van Rijkswaterstaat.jpg

In aanwezigheid van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) is het eerste herbruikbare viaduct van Nederland in gebruik genomen.

'Hoeveel van je eerste maandsalaris geef je uit aan afval?'

euro-1660456_1280.jpg

Het lijkt een trend te worden. Bedrijven die afvalstatistieken interpreteren om zelf in beeld te komen. Forse aannames en wankele conclusies doen de beeldvorming over afval geen goed.

ILT bevestigt behaalde doelstellingen autorecycling

Fotolia_27295308_M.jpg

De methoden die ARN gebruikt om het recycling- en hergebruikpercentage voor autowrakken te berekenen, zijn in orde. De kwaliteit van de recycling zelf kan wel beter.

Volledig circulair bouwen is écht nog ver weg

Fotolia_122737932_S.jpg

Een samenwerking tussen een woningbouwvereniging, een sloper en een afvalbedrijf zet de eerste stappen richting circulair bouwen. Uiteindelijk zal het ook goedkoper zijn.