Nieuwsoverzicht


Er zijn 31926 items gevonden.

Sorteren op

EC onderzoekt mogelijk kunstgraskartel, ook in Nederland

Kunstgras op een sportveld.png

De Europese Commissie is in samenwerking met nationale mededingingsautoriteiten een breed onderzoek gestart naar de Europese kunstgrasmarkt voor sport. Kunstgrasrecycler GBN AGR zegt haar medewerking toe.

Recycling Netwerk laat onderzoek doen naar digitaal statiegeld

recycling_netwerk_logo.jpg

Digitaal statiegeld is volgens Belgische brancheverenigingen dé manier om zwerfafval tegen te gaan. Recycling Netwerk Benelux laat Eunomia onderzoeken of dat wel echt zo is.

Sorteerders en recyclers tippen over verpakkingsontwerp

12803186_s.jpg

Een groep sorteerders en recyclers roept verpakkende bedrijven, marketeers en verpakkingsontwerpers op om meer zogenoemde niet-ingekleurd-transparant verpakkingen te gebruiken.

'Concurrentievermogen pet-industrie in gevaar door import'

bottles-60479_1920.jpg

De toename van pet dat van buiten de EU wordt geïmporteerd brengt niet alleen het concurrentievermogen van de Europese industrie in gevaar, maar ook haar doelstelling om het beheer van plasticafval te verbeteren, waarschuwt Plastics Recyclers Europe.

OM neemt illegaal exporteren sloopschepen hoog op

Fotolia_169171947_M.jpg

Het Openbaar Ministerie eist geldboetes tot 100.000 euro tegen drie rechtspersonen die zij verdenkt van het illegaal overbrengen van sloopschepen naar Turkije. Drie natuurlijke personen hangen werkstraffen tot 240 uur boven het hoofd.

Nieuwe joint venture gevormd voor autorecycling

junk-yard-3381452_1280.jpg

De Belgische metaalrecycler Galloo en autogigant Stellantis hebben een joint venture gevormd voor het recyclen van autowrakken.

Minder stoorstoffen in pmd: onderzoek biedt handvatten

pko-persbericht.jpg

Uit een groot onderzoek in zestig gemeenten blijkt dat brongescheiden pmd gemiddeld voor 28,9 procent uit stoorstoffen bestaat. Doel is echter om dit percentage onder de 15 procent te houden. 1 op de 7 gemeenten slaagt daar in.

Green Collective van start in nog een viertal steden

20230331_113356.jpg

Vanaf deze maand zamelt het samenwerkingsverband van Renewi en PreZero ook in Zwolle, Apeldoorn, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn bedrijfsafval in.

Mud Jeans-oprichter wil btw-verschuiving

geld belastingen.jpg

Om de transitie naar een circulaire economie echt mogelijk en succesvol te maken, is een verschuiving van de btw nodig. Hiervoor pleit Bert van Son van kledingmerk Mud Jeans.

Biffa wil Schots statiegeld, met of zonder glas

2266843703_701d21ece2_o.jpg

De voorwaarde die de Britse regering stelt aan het vervroegd invoeren van statiegeld in Schotland, moet volgens Biffa geen reden zijn om de invoering nogmaals uit te stellen of te schrappen.

Vakbeurs wil dat bezoekers en exposanten afval scheiden

2497-b928f6e68493a633d30a8fd1575daa14.jpg

Tijdens de dertiende editie van Vakbeurs Recycling wil organisator Easyfairs laten zien hoe de vakbeurs als afvalloos evenement bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Dit houdt onder meer in dat exposanten en bezoekers hun afval goed scheiden.

Stichting Open wil hele R-ladder benutten

electrician-3087536_1280.jpg

Stichting Open heeft in 2022 meer afgedankte elektronica ingezameld voor recycling dan een jaar eerder, met name dankzij een succesvolle stimuleringsregeling. De stichting wil de aandacht echter verleggen, van recycling naar onder meer reparatie en revisie.

Campagne moet vervuiling in glasbak verminderen

Communicatiepakket.png

Momenteel zit gemiddeld 3 procent aan vervuiling in een glasbak. Een communicatiecampagne moet dit percentage naar beneden brengen.

Europese recyclers ontevreden over CRMA

david-hofmann-T8vNEq4IRqM-unsplash.jpg

Het Europese voorstel voor een wet om kritieke grondstoffen te beschermen, is die naam niet waardig, vinden brancheverenigingen.

Heijnen voert landelijk ZZS-emissieregister in

folder-4119674_1920 credit vargazs Pixabay.jpg

De invoering van een landelijke emissiedatabase verplicht vergunningsplichtige bedrijven, waaronder afvalbedrijven, om hun emissies van zeer zorgwekkende stoffen te registeren.

Twence wil rookgasreiniging vernieuwen

136158668_s.jpg

Twence wil de verouderde rookgasreiniging in haar afvalenergiecentrale aanpassen of vernieuwen.

Duitse export plasticafval gehalveerd in tien jaar tijd

container-2437260_1280.jpg

De hoeveelheid plasticafval die Duitsland exporteert, gaat dermate hard achteruit dat Nederland nu de grootste exporteur binnen de EU dreigt te worden.

Nederweert kiest voor Van Kaathoven

Van Kaathoven_4.jpg

Per september gaat Van Kaathoven afval inzamelen in het Limburgse Nederweert.

EU Green Week in teken van 'nul uitstoot'

christian-lue-MZWBMNP7Nro-unsplash.jpg

Het jaarlijkse evenement van de Europese Unie over het milieubeleid heeft dit jaar als thema: het realiseren van een 'netto-nul' wereld.

Rotterdam wil schoon worden

20211024_113149.jpg

Met 'de beleving van de stad begint bij je voordeur' gaat Rotterdam de komende drie jaar ervoor zorgen dat, na afloop, er een schone stad is zonder afval naast de wijkcontainer of zwerfvuil op straat.

Vorige  1   2   3   8   36   231   1597  Volgende