Nieuwsoverzicht


Er zijn 27520 items gevonden.

Sorteren op  

Glasdivisie Viridor naar Sibelco

Fotolia_28048449_S.jpg

Het Vlaamse mineralenbedrijf Sibelco neemt de glasdivisie van het Britse afvalbedrijf Viridor over.

Rechter schorst lasten onder dwangsom

iStock_000018845410_Medium.jpg

Wagro hoeft de lasten onder dwangsom voorlopig niet te betalen, die de provincie Zuid-Holland het bedrijf had opgelegd in verband met het gebruik van Euralcodes.

Ruim 60 organisaties in voorbereiding op Verspillingsvrije Week

Fotolia_96317725_S.jpg

Samen Tegen Voedselverspilling organiseert van 7 tot en met 13 september 2021 de derde Verspillingsvrije Week. In deze week worden miljoenen Nederlanders geïnspireerd om thuis minder voedsel te verspillen.

Eerste biologisch afbreekbare kunstgrasveld in Emmen

Kunstgras op een sportveld.png

Nog deze zomer bouwen Senbis, Sweco, AnteaSport, Edel Grass en TenCate het eerste biologisch afbreekbare kunstgras voetbalveld ter wereld.

Invest-NL wil zich vooral richten op chemische plasticrecycling

82863804_s.jpg

Invest-NL heeft zich als doel gesteld om de plastic-recyclingcapaciteit in Nederland te verdubbelen. Ook wil ze het totale aantal op Nederland gerichte investeringen in de carbonneutrale en circulaire economie verviervoudigen.

8 miljard euro voor grensoverschrijdende samenwerking in EU

dreamstime_4862533.jpg

Het Europees Parlement heeft ingestemd met een budget van 8,05 miljard euro voor het Interreg-fonds. Het budget voor grensoverschrijdende projecten in de EU stijgt daarmee met 3 procent.

Brand bij demontagewerkzaamheden HVC

104527101_s.jpg

Bij een korte brand in een koeltoren van HVC in Dordrecht is veel rook vrij gekomen. De brandweer kon echter relatief snel het sein 'brand meester' geven.

Calduran en GP Groot werken samen voor circulaire kalkzandsteen

GP Groot Calduran.jpg

Om de aanvoer van hoogwaardige secundaire grondstoffen voor circulaire kalkzandsteen te garanderen en te optimaliseren slaan Calduran kalkzandsteen en GP Groot recycling de handen ineen.

Verbod op kunststofproducten voor eenmalig gebruik in Staatsblad

17362493_s.jpg

Het Besluit kunststofproducten voor eenmalig gebruik treedt per 3 juli in werking. Dit is inmiddels wettelijk vastgelegd.

Meer onderzoek naar werk omgevingsdiensten

Overhandiging rapport Adviescommissie VTH.jpg

Na een vernietigend rapport over de problemen bij omgevingsdiensten kondigt demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat een aanvullend onderzoek aan naar het werk van de diensten.

Werk aan de winkel voor Duitse wet bouwafval

building-768815_1280.jpg

Na vijftien jaar onderhandelen heeft het Duitse parlement een nieuwe overkoepelende wet voor bouwafval aangenomen. De branche vindt dat de wet nog niet voldoende uitgewerkt is.

Miljoenen uit herstelfonds naar circulaire chemie Zuid-Holland

100810661_s.jpg

Zes baanbrekende projecten op het gebied van circulaire chemie in Zuid-Holland krijgen 7 miljoen euro uit het React EU fonds voor groen herstel van regionale economieën.

Meerjarig programma over verduurzaming asfalt van start

Fotolia_70132083_L.jpg

Rijkswaterstaat, TNO en TU Delft gaan in het kader van nieuw kennisprogramma over asfalt kijken naar de invloed van veroudering, bindmiddeleigenschappen, additieven en (herhaald) hergebruik van asfalt. 

Attero in PPS Circulaire Groeimedia

Fotolia_49382063_S.jpg

In een nieuwe publiek-private samenwerking rond circulaire groeimedia gaat afval- en energiebedrijf Attero zich richten op het uitwassen en neutraliseren van compost en houtvezel.

Recycling kritieke materialen "blijft ver achter"

stef-blok.jpg

Voor een effectieve energietransitie zijn veel grondstoffen nodig, maar het in de keten houden van kritieke materialen is nu nog moeilijk.

Maastricht investeert in circulaire economie

Verschil lineaire economie, keteneconomie met recycling en circulaire economie.jpg

De gemeente Maastricht wil stappen zetten op weg naar een volledig circulaire economie in 2050. Dat heeft het college bepaald aan de hand van de Grondstoffenvisie Zuid-Limburg.

Voorschriften tegen stofemissies te streng

Fotolia_192667474_S.jpg

Een Limburgse houtverwerker vindt de voorschriften tegen stofemissies te streng. Bedrijven in de buurt betogen juist dat zij last hebben van het stof. Toch wordt de vergunning aangepast.

Apeldoorn beproeft alternatieve luierverwerking bij ARN

102841002_m.jpg

De gemeente Apeldoorn gaat bij wijze van proef 800 ton luiers aanbieden voor verwerking in een nieuwe installatie van afvalbedrijf ARN.

Hester Klein Lankhorst voorzitter VPN

AO2A8912.jpg

Hester Klein Lankhorst is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN).

Nieuwe aanpak zwerfafval in Utrecht

IMG_5931.JPG

De gemeente Utrecht heeft een nieuwe aanpak gepresenteerd tegen zwerfafval, met focus op hotspots naast containers en in recreatiegebieden.

  │1  2  3  7  31  199  1376  │    Volgende