Nieuwsoverzicht


Er zijn 22716 items gevonden.

Sorteren op  

Onrust over grote branden bij Twence en Attero

35253868_s.jpg

In Drenthe on Overijssel ontstaat toenemende onrust over het herhaaldelijk uitbreken van brand bij afvalverwerkers. De gft-verwerking van Twence liep zondag zeer ernstige schade op, waardoor het gft de komende tijd verbrand gaat worden.

Platform Ketenoptimalisatie levert eerste resultaten

Baal met plastic folies en verpakkingen.JPG

Het begin van dit jaar opgerichte Platform Ketenoptimalisatie heeft de eerste voorstellen voor nieuwe afspraken in het kader van de Raamovereenkomst Verpakkingen geleverd.

Ollongren ziet niets in Nationale Inspectie

minister-ollongren-vert-3.jpg

Het laten samensmelten van alle inspecties in één Nationale Inspectie kent volgens minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geen voordelen ten opzichte van de huidige werkwijze.

Base Packaging maakt biobased afvalzak van groene PE

Zakingezoomd.jpg

Het Westlandse bedrijf Base Packaging claimt als eerste een milieuvriendelijke afvalzak te hebben gemaakt die voor 85 procent gemaakt is van suikerrietafval.

Afvalinzamelvoertuigen in Helmond gaan op waterstof rijden

suez logo.jpg

Na Baetsen Groep en Cure Afvalbeheer gaat ook Suez inzamelvoertuigen inzetten die rijden op waterstof.

Suez verzorgt afvalbeheer Fujifilm Europe

hoge resolutie-1.jpg

Vanaf 1 juni is Suez verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van het afval bij de Tilburgse vestiging van Fujifilm Manufacturing Europe BV.

'Rec heeft geen negatieve invloed op gewassen in omgeving'

Afbeelding 020.jpg

Uit de Reststoffenenergiecentrale (Rec) van Omrin in Harlingen zijn in 2018 wederom geen kwalijke stoffen neergedaald op gewassen op landbouwpercelen.

Subsidie Indiase afvalinzameling onterecht afgewezen

jurisprudentie vrouwe justitia afbeelding.jpg

De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft een subsidie-aanvraag voor een demonstratieproject voor afvalinzameling in India onterecht afgewezen.

Normen voor meststoffen geharmoniseerd

Fotolia_52883146_XS.jpg

Na ruim drie jaar soebatten worden de normen voor meststoffen uit fosfaten en organische en secundaire grondstoffen in de EU geharmoniseerd.

Kamer wil duidelijkheid over plasticdoelstellingen

Coat_of_arms_of_the_Tweede_Kamer_of_the_States-General_of_the_Netherlands.jpg

De vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat wil van staatssecretaris Van Veldhoven weten welke preventiedoelstelling zij heeft voor de productie van nieuw plastic en welke doelstelling voor het hergebruik van bestaand plastic.

Waardlanden harkt heel Vijfheerenlanden binnen

waardlanden.jpg

Vianen was de enige voormalige gemeente in Vijfheerenlanden waar Waardlanden nog niet inzamelde. Daar komt nu verandering in.

Rijksbrede MVI-criteria geactualiseerd

Fotolia_43417795_S.jpg

De landelijke criteria voor Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) zijn geactualiseerd zodat inkopers en opdrachtgevers zo duurzaam mogelijk kunnen inkopen.

Strandopgangen kunnen schoner

Fotolia_86510192_S.jpg

De inspecties voor de jaarlijkse verkiezingen van de schoonste stranden van Nederland zijn in volle gang. Opvallend in de eerste inspectieronde is dat stranden in het noorden van Noord-Holland het heel goed doen. Voor schone strandopgangen is soms te weinig aandacht.

'Zwerfafval is individuele verantwoordelijkheid'

Fotolia_111819212_S.jpg

Ruim twee derde van de Britten vindt zwerfafval op de eerste plaats de verantwoordelijkheid van het individu, niet van het bedrijfsleven.

Conflicten nekken A. Talen

Fotolia_169171947_M.jpg

Er lijkt een einde te zijn gekomen aan de recyclingactiviteiten van Albert Talen nu de rechtbank in Zwolle zijn bedrijf failliet verklaart.

Twee keer zoveel boetes voor bijplaatsingen in Utrecht

IMG_5939.JPG

De gemeente Utrecht heeft in 2018 in totaal 1.108 boetes uitgeschreven voor bijplaatsingen. Dat zijn er meer dan twee keer zoveel als in 2017 toen 534 boetes werden uitgeschreven.

Twee circulaire innovaties mogelijk Nationale Iconen

Mona Keijzer EZK.jpg

Projecten voor de upcycling van pet bij Ioniqa en het volledig circulaire vervangen van lood door Leadax zijn in de race om de titel Nationaal Icoon te mogen dragen.

BDE: verbeter de keten, verbeter de recycling

Fotolia_197192434_S.jpg

De afvalsector kan het niet alleen: als de kunststofrecycling verbeterd moet worden, zal de hele keten op de schop moeten. Een exportverbod voor plasticafval is juist een slecht idee.

Bedrijfsafvaldivisie kan moeilijk jaar Renewi niet verbloemen

Otto de Bont.jpg

In het tweede volledige boekjaar van Renewi presteerde de divisie voor bedrijfsafval wederom goed. De resultaten van de groep blijven echter onder druk staan door een stuk slechtere prestaties in andere divisies. "Het was een uitdagend jaar."

Vink bereidt stappen voor om onzorgvuldig onderzoek

Vink_logo.png

Volgens afval- en grondverwerker Vink hebben onderzoeksbureaus fouten gemaakt in de analyse van grond van het bedrijf. Daarom bereidt Vink juridische stappen voor.