Nieuwsoverzicht


Er zijn 23827 items gevonden.

Sorteren op  

Indaver gaat Haags gft-afval verwerken

Fotolia_93712755_S.jpg

Indaver gaat vanaf 1 maart 2020 voor ten minste vier jaar het gft-afval van de gemeente Den Haag verwerken. Deze afvalstroom zal van groot belang zijn voor het al dan niet halen van de gemeentelijke doelstellingen rond afvalscheiding.

Eerste toepassing 100 procent gerecycled asfalt op grote schaal

20191029 Asfalteren 100% HERA STP Hoofddorp 012-025_verkleind.jpg

In Hoofddorp heeft wegenbouwer en asfaltproducent KWS heeft voor het eerst 100 procent gerecycled asfalt op grote schaal toegepast, in de onder-, tussen- en deklaag van een asfaltweg op bedrijventerrein Schiphol Trade Park.

ACR+ wil CO2 reduceren met grondstoffenbeheer

Fotolia_18156757_S.jpg

Met een nieuwe campagne wil ACR+ steden en regio's aanmoedigen om hun circulaire plannen in te zetten voor reductie van de koolstofuitstoot.

Nieuwe POP-regeling verduidelijkt afval-afwegingen

Fotolia_130528307_S.jpg

Door nieuwe Europese wetgeving omtrent POP's moet ook de Nederlandse wet aangepast worden. Dat levert weinig inhoudelijke wijzigingen op, maar voor de afvalsector worden enkele bepalingen verduidelijkt.

Biomassa-installaties Oldambt dicht vanwege te hoge uitstoot

Fotolia_166789261_S.jpg

De biomassa-installaties in Winschoten en Finsterwolde staan voorlopig uit. Uit onderzoek naar de installatie in Winschoten is gebleken dat de uitstoot van enkele stoffen boven de norm is.

Doeltreffendheid en doelmatig ISDE-KA waarschijnlijk beperkt

Fotolia_28875664_S.jpg

Harde conclusies over de effectiviteit van de Investeringssubsidie duurzaam energie (ISDE) voor kleine apparaten (KA) zijn niet mogelijk, maar aannemelijk is dat de doeltreffendheid en doelmatigheid van de subsidie beperkt zijn.

Hoger beroep haalt niets uit voor ontslagen gouddief

Fotolia_58702863_XS.jpg

Nadat eerder de Rechtbank Maastricht Inashco al steunde in het ontslag van een medewerker vanwege het verduisteren van goud uit een sorteerinstallatie, is nu ook het Gerechtshof 's-Hertogenbosch in hoger beroep tot hetzelfde oordeel gekomen.

Derde Global Recycling Day richt zich op 'Recycling Heroes'

ranji_baxi_2.PNG

Met de onthulling van 'Recycling Heroes' als thema voor de derde Global Recycling Day wil Global Recycling Foundation mensen en activiteiten erkennen, die het belang van recycling laten zien in het creëren van een milieuvriendelijke planeet.

Europese Commissie keurt lening voor AEB goed

Fotolia_4513947_M.jpg

De lening van 80 miljoen euro die de gemeente Amsterdam aan het afvalbedrijf AEB in Amsterdam heeft verstrekt, is niet in strijd met de Europese regels voor staatssteun. Volgens de Europese Commissie (EC) draagt de lening onder meer bij aan het algemeen belang.

'Oudpapierbranche voor grootste uitdaging sinds jaren '90'

Fotolia_18802181_S.jpg

De FNOI waarschuwt dat Chinese importrestricties zorgen voor een overschot aan oud papier in Nederland. Einde-afvalcriteria zouden verbetering kunnen brengen.

Het Goed viert 'Green Friday' in reactie op 'Black Friday'

Het Goed wolkje.jpg

Op Black Friday, de laatste vrijdag van november, prijzen (web)winkels vele producten flink af om de consument te verleiden nieuwe spullen te kopen. Kringloopbedrijf Het Goed komt met een tegengeluid.

Coca-Cola's multipacks krijgen kartonnen verpakking

Coca Cola Keelclip.png

Coca-Cola komt in de eerste helft van 2020 met een nieuwe kartonnen verpakking voor multipacks met blikjes, onder meer om jaarlijks 350 kton plastic te besparen. Daarnaast gaat de frisdrankfabrikant de petflessen van Fuze Tea maken van 100 procent gerecycled plastic.

Nieuwe directeur voor BRBS Recycling

Otto-3.jpg

BRBS Recycling heeft in Otto Friebel een nieuwe directeur gevonden. Per 1 december 2019 zal hij het secretariaat van de vereniging gaan leiden.

'Fileschade vrachtverkeer naar nieuw record'

Fotolia_70132083_L.jpg

TLN en evofenedex claimen dat het bedrijfsleven afgelopen jaar 1,4 miljard euro schade leed doordat vrachtauto's door files stilstonden of omreden. Volgens de vervoerdersorganisaties gaat het om de hoogste schade ooit en moet het kabinet in actie komen.

Nederlandse overheid houdt vast aan biomassa

Eric Wiebes.jpg

Hoewel een Europese koepel van wetenschappers concludeerde dat energieopwekking uit houten biomassa voor meer CO2-uitstoot zorgt dan kolen en gas, blijft het kabinet duurzame biomassa beschouwen als een onmisbaar onderdeel in de klimaatopgave en de transitie naar een circulaire economie.

Circulaire proef met bladafval in Zwolle

20180601_134509.jpg

Rova gaat het bladafval dat het publieke afvalbedrijf in Zwolle inzamelt gebruiken voor de productie van Bokashi, een biologische bodemverbeteraar.

Europese Investeringsbank vergroent energiebeleid

Fotolia_109643138_S.jpg

De Europese Investeringsbank (EIB) biedt vanaf eind 2021 geen financiering meer voor fossiele energie. Afvalprojecten moeten binnen de circulaire economie passen.

RWS bundelt tips en tricks voor afvalscheiding bij bedrijven

528932 IKEA.jpg

Hoe kan een bedrijf of organisatie zijn klanten en medewerkers afval goed laten scheiden? Rijkswaterstaat onderzocht het met Ikea en PwC en ontwikkelde een stappenplan dat goede afvalscheiding stimuleert.

240 miljoen euro naar Life-projecten

life logo.jpg

Dit najaar zullen meer dan 120 nieuwe projecten worden gefinancierd vanuit het Europese Life-programma voor milieu en klimaatactie. Bijna 30 daarvan zijn gerelateerd aan afval.

Delfzijl in vijf stappen naar Vang-ambitie

Fotolia_169146382_S.jpg

Met vijf acties wil de gemeente Delfzijl volgend jaar de Vang-doelstellingen gaan halen.