plaatje 13775

EP zet deur open voor 'kannibalisering in recyclingindustrie'

Met het afschieten van een resolutie over de rekenmethode voor het gehalte gerecycled materiaal in single-use plastic, bewijst het Europees Parlement mechanische recyclers een slechte dienst.

Nieuws

Primeur in EU-milieuwetgeving: doelen voor minder verpakkingen

plaatje 6222

Het Europees Parlement heeft definitief ingestemd met nieuwe EU-regels om verpakkingen te verminderen, te hergebruiken en te recyclen.

Renewi verwacht iets lagere groepsomzet

plaatje 10385

Kostenbesparingen en sterk presterende divisies enerzijds, en gemengde marktomstandigheden en lagere recyclaatprijzen anderzijds. Ze resulteren voor Renewi in een winst die in lijn ligt met de huidige marktverwachtingen.

Overwegend positieve reacties op Verpakkingenverordening

plaatje 8351

Brancheverenigingen voor papier en staal- en glasverpakkingen juichen toe dat het EP heeft ingestemd met de nieuwe Verpakkingenverordening. Milieuverenigingen haken vooral aan op de promotie van statiegeldsystemen.

Rd4 en RD Maasland bundelen krachten

plaatje 14688

Van een fusie lijkt het niet snel te gaan komen, maar de Limburgse reinigingsdiensten Rd4 en RD Maaslanden willen de komende jaren wel hun samenwerking intensiveren.

Meer nieuws »

Artikelen

Door de ogen van ... Maarten Goorhuis

plaatje 15319

Maarten Goorhuis, directeur bij De Vuilnisman, Arnhem

Getuigen spreken over 'mistig beeld' vanuit Twence

plaatje 13499

Om opheldering te krijgen over de feiten in de zaak tussen AVR, Twence en de Twentse gemeenten, vonden begin dit jaar getuigenverhoren plaats. AVR heeft het idee dat Twence informatie achterhoudt en probeerde dit via getuigenverklaringen boven water te krijgen.

Strategische keuzes rond organisatie huishoudelijk afvalbeheer

plaatje 15327

De dynamiek rondom de organisatie van huishoudelijk afvalbeheer ondergaat een aanzienlijke transformatie. Het is essentieel voor gemeenten om zich hierop voor te bereiden.

Meer artikelen »