plaatje 9071

Ecodesignwet moet bijl zetten in afvalberg

De aanpassing van de Europese ecodesign-richtlijn is “een belangrijke overwinning voor het milieu en een duurzame economie”. Dat stelt GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout na de stemming hierover in zijn parlement.

Nieuws

Oproep voor meer herbruikbare verpakkingen

plaatje 7240

Meer dan dertig organisaties hebben de Tweede Kamer opgeroepen om landelijke hergebruikssystemen te ontwikkelen, die het hergebruik van verpakkingen bevorderen.

Jetten gaat scope SDE++ (nog) niet verbreden

plaatje 13243

Het Planbureau voor de Leefomgeving kijkt naar mogelijkheden om bij zon- en windenergie de toepassing van gebruikte onderdelen in de productie-installatie toe te staan. Ook vindt onderzoek plaats om barrières voor circulariteit binnen de SDE++-regeling weg te nemen.

UPV voor land- en tuinbouwfolies in 2027?

plaatje 15088

Rebel en Tauw stellen dat het instellen van uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor land- en tuinbouwfolies een effectieve maatregel kan zijn om deze te verduurzamen.

Kamer wil import houtige biomassa ontmoedigen

plaatje 14281

PvdD-Kamerlid Christine Teunissen en NSC-Kamerlid Wytske Postma hebben hun collega's in de Tweede Kamer overtuigd dat Nederland de import van houtige biomassa aan banden moet leggen.

Meer nieuws »

Artikelen

Door de ogen van ... Maarten Goorhuis

plaatje 15319

Maarten Goorhuis, directeur bij De Vuilnisman, Arnhem

Getuigen spreken over 'mistig beeld' vanuit Twence

plaatje 13499

Om opheldering te krijgen over de feiten in de zaak tussen AVR, Twence en de Twentse gemeenten, vonden begin dit jaar getuigenverhoren plaats. AVR heeft het idee dat Twence informatie achterhoudt en probeerde dit via getuigenverklaringen boven water te krijgen.

Strategische keuzes rond organisatie huishoudelijk afvalbeheer

plaatje 15327

De dynamiek rondom de organisatie van huishoudelijk afvalbeheer ondergaat een aanzienlijke transformatie. Het is essentieel voor gemeenten om zich hierop voor te bereiden.

Meer artikelen »