plaatje 14649

AVV-aanvraag Stichting Open onder vergrootglas

Als Stichting Open de regie over de producentenverantwoordelijkheid voor e-waste naar zich toe wil trekken, stuit de organisatie aanvankelijk op flink wat weerstand in de markt. Een Woo-verzoek geeft inzicht in wat er destijds 'achter de schermen' gebeurde.

Nieuws

Aandeel arbeidsongevallen afvalsector onbekend

plaatje 9230

Uit het jaarverslag van de Nederlandse Arbeidsinspectie is niet meer te herleiden wat het aandeel van arbeidsongevallen in de sector afvalverwerking is.

Recycling van pet neemt vlucht

plaatje 8127

2022 was een ongekend jaar voor de pet- en r-pet-waardeketens. In Europa wordt inmiddels 60 procent van het pet ingezameld en de extrusiecapaciteit voor de productie van r-pet-pellets verdubbelde tot 1,4 Mton.

Wereldwijd een miljard maaltijden per dag verspild

plaatje 7821

Van al het voedsel dat in 2022 op consumentenniveau beschikbaar was werd 19 procent (1.052 Mton) verspild. Dat is nog meer dan in 2019.

Tomra claimt primeur met sortering van food-grade plastics

plaatje 15240

Het Noorse Tomra gebruikt een combinatie van traditionele technologieën en kunstmatige intelligentie om snel en op grote schaal voedselveilig pet, PP en HDPE van niet-voedselveilige plastics te sorteren.

Meer nieuws »

Artikelen

Renault Trucks investeert in nieuw design én veiligheid

plaatje 15224

Renault Trucks introduceert een nieuw design voor de voertuigrange specifiek voor de stedelijke en regionale distributie. Met een reeks nieuwe veiligheidsfuncties kiest de fabrikant bovendien voor nóg meer bescherming van zowel de chauffeur als kwetsbare medeweggebruikers. Iets waar zeker in de afvalsector behoefte aan is.

Repareren of recyclen?

plaatje 14234

Bij het importeren van acht beschadigde auto's uit België beschikte een importeur niet over een Evoa-kennisgeving. De economische politierechter van de rechtbank Noord-Holland achtte niet bewezen dat de auto's afvalstoffen waren, maar het Gerechtshof Amsterdam kwam tot een andere beslissing. Terecht?

Landstede Groep aan de slag met terugdringen restafval

plaatje 15222

Onderwijsorganisatie Landstede Groep staat in de startblokken voor een omslag in haar grondstoffenbeleid. De eerste actie: in een half jaar tijd alle restafvalbakken bij de 44 onderwijsgebouwen vervangen door centrale systemen voor gescheiden inzameling.

Meer artikelen »