Categorie: beleid & uitvoering | Gepubliceerd: 22 juni 2022

Meer partijen aangesloten bij Denim Deal

Het aantal partijen dat zich heeft aangesloten bij de Green Deal om spijkerbroeken te recyclen, is in anderhalf jaar tijd gegroeid.

Sinds de lancering in oktober 2020 zijn zestien extra bedrijven tot de zogeheten Green Deal Circulair Denim toegetreden. Tussen de nieuwe toetreders zitten merkeigenaren en detailhandelaren zoals Chasin’ Wholesale en 247 Jeans, maar ook weverijen en productiebedrijven zoals Recover Textile Systems en Agi Denim. Dit blijkt uit een publicatie in de Staatscourant.

In 2021 zijn in totaal elf nieuwe partijen toegetreden tot de Green Deal en dit jaar (tot 1 juni) gaat het om vijf nieuwe partijen. Dankzij deze nieuwe toetredingen nemen inmiddels in totaal 44 partijen aan deze Denim Deal deel. Gezamenlijk hebben ze als doel om eind 2023 drie miljoen spijkerbroeken te maken met daarin minstens 20 procent gerecycled textiel. Daarnaast hebben ze afgesproken om gezamenlijk zo snel mogelijk toe te werken naar de standaard van minimaal 5 procent gerecycled textiel in alle denim kledingstukken. Dit moet zorgen voor een grotere vraag naar gerecyclede vezels.