Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 17 oktober 2017

Haarlem start met ombouw restafvalcontainers

De gemeente Haarlem en Spaarnelanden zijn in het Vondelkwartier begonnen met het ombouwen van restafvalcontainers naar grondstoffencontainers voor papier en pmd. Voor de hoogbouw komen er containers voor gft en etensresten bij.

De gemeente Haarlem wil scheiden makkelijker maken voor inwoners. De maatregelen zijn onderdeel van afvalscheidingsplan dat de gemeente eerder vaststelde. In dat plan staat dat de gemeente de hoeveelheid restafval per inwoner per jaar wil terugbrengen naar 130 kilo. Nu is dat nog 265 kilo.

Duocontainer

Eind mei ontving een deel van de inwoners van het Vondelkwartier een duocontainer om thuis opk en pmd te kunnen scheiden. Begin 2018 krijgen de overige inwoners van het Vondelkwartier met een geschikte woning een duocontainer. Dan is er een kleinere inzamelwagen beschikbaar die nodig is om de duocontainers in smallere straten te legen.

Minder restafval

In 2016 daalde het restafval in Haarlem van 278 kilo naar 265 kilo per inwoner. Er is vooral meer gft gescheiden. Deze toename is mede te verklaren door de drieduizend extra gft-containers die vorig jaar zijn uitgedeeld in Haarlem. In 2016 is 14 procent meer pmd gescheiden aangeleverd. De cijfers in 2017 laten tot nu toe een verdere daling van het restafval zien, aldus de gemeente.