Categorie: technologie | Gepubliceerd: 16 november 2017

Innovatieprijs voor grijperfabrikant Nemag

De Nederlandse fabrikant van grijpers van bulkgoederen wordt al voor de tweede bekroond wordt met de innovatieprijs van het International Bulk Journal.

index.pngDe grijpers van Nemag worden over de hele wereld gebruikt in staalfabrieken en bulkterminals. Het 93 jaar oude Zeeuwse familiebedrijf maakt grijpers met een inhoud tot 60 m3. Het bedrijf claimt grijpers te maken met de hoogste productiviteit en kwaliteit.

General Manager bij Nemag Michel Corbeau is trots op de toekenning van de prijs: “Wij zijn trots dat we bijdragen aan de vooruitgang van deze industrie door onze innovatieve producten." Om die innovatie mogelijk te maken werkt Nemag sinds 2009 samen met de TU Delft, die met virtuele simulaties helpt de grijpers te optimaliseren.

Die samenwerking leidde onlangs tot de nieuwe grijper genaamd nemaX. Voor die grijper ontvingen ze de prijs. In 2014 kregen ze deze erkenning ook al. Met nemaX worden bulkoverslagterminals minimaal 10 procent efficiënter. Dat levert flinke besparingen op. Corbeau is blij met de samenwerking met de Delftse universiteit: “Onze samenwerking met de TU Delft en een aantal van onze klanten heeft gezorgd voor dit resultaat. Deze award is daarom een gezamenlijke prestatie.”