Categorie: buitenland | Gepubliceerd: 21 november 2017

World Resources Forum naar Antwerpen

Antwerpen zal met Ovam gastheer zijn van het volgende World Resources Forum (WRF). Dat werd op de slotzitting van het WRF in Genève vastgesteld.

Antwerpen_olv-kathedraal2.jpgZicht op Antwerpen met de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal ten Hemel Opgenomen.
Foto: Ad Meskens

De volgende editie van de wereldconferentie vindt plaats in 2019 van 24 tot 27 februari. Dan zal een duizendtal wetenschappers, beleidsmakers, experts en bedrijven die actief zijn in de circulaire economie en het grondstoffenbeleid zich melden in de stad.

Het WRF is een onafhankelijke, internationale, non-profit organisatie die kennisuitwisseling en netwerking op het vlak van materialen- en grondstoffenbeleid en de circulaire economie nastreeft. Zij verspreiden onder meer onderzoek en ‘best practices’ en voeren onderzoek uit naar de relatie tussen materialenbeheer en de klimaatproblematiek.

Ovam stelt op de website dat de keuze voor Vlaanderen, Antwerpen en Ovam een erkenning is voor de vooruitstrevende aanpak van die overheden, maar ook Vlaamse bedrijven en ngo’s. Doorslaggevend in de keuze voor de kandidatuur van de Ovam was volgens het WRF de rijke expertise die Vlaanderen kan voorleggen, de focus op de linken tussen materialenbeheer en de circulaire economie en het klimaatvraagstuk.