Categorie: verpakkingen & zwerfafval | Gepubliceerd: 16 augustus 2018

Leerlingen leren plasticsoep te bestrijden

De Plastic Soup Foundation heeft een lespakket ontwikkeld voor basisschoolleerlingen. Achthonderd scholen hebben het pakket inmiddels besteld.

Schildpad eet plastic.jpgPlastic vormt volgens het WNF een enorme, bijna onomkeerbare bedreiging voor het leven in zee en de menselijke gezondheid.
Foto: ©WWF/Troy Mayne

Gisteren (15 augustus) kreeg een leerkracht van de Leidsehout School uit Leiden het eerste lespakket uitgereikt door Hassan Slaby, beter bekend als Eman in de successerie Spangas op NPO3, en kinderpresentator Ruben Dingemans. Het lespakket is ontwikkeld voor leerlingen van groep 4 tot en met 8 om alles te leren over de plasticsoep. Het kwam onafhankelijk tot stand dankzij een gift van Aldi Nederland en is gratis te bestellen.

Het lespakket is onderdeel van ‘De Wereld van OZ’: een nieuw digitaal platform voor kinderen, waarin ze actief worden meegenomen in een magisch-realistische wereld onder zee. Het pakket bevat onder meer een digitale lessenserie, het leesboek ‘Plasticsoep is troep’, een speciale editie van Kidsweek, echt plastic uit de oceaan bij Hawaï, actie- en opdrachtkaarten en posters. Verder bestaat het platform uit een website en een gelijknamige animatie, waarin de gevolgen van de plasticsoep op een speelse manier duidelijk worden gemaakt.