Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 11 september 2018

'Papieren voor spieren' motto Nationale Snipperdag

Op 3 oktober is het Nationale Snipperdag. Reisswolf vernietigt dan kosteloos vertrouwelijke documenten. In het kader van de actie doneert het bedrijf bovendien geld voor Spieren voor Spieren.

Papieren voor spieren.jpgReisswolf doneert dit jaar geld aan Spieren voor Spieren.
Foto: Reisswolf

De wet- en regelgeving rondom de opslag en verwerking van vertrouwelijke documenten wordt steeds strenger en identiteitsdiefstal komt helaas nog veel voor. Reden genoeg om zowel zakelijk als privé te zorgen dat deze data niet in handen komen van derden, vinden ze bij Reisswolf. Directeur Freerk Potze:“Zowel zakelijk als privé heb je er belang bij dat documenten met vertrouwelijke informatie op een veilige manier worden verwerkt. Je moet er toch niet aan denken dat deze documenten in de handen vallen van criminelen met alle gevolgen van dien. Om iedereen de kans te geven om van onze diensten gebruik te maken, houden wij deze speciale dag.”

Eén dag gratis

Wat anders een betaalde dienst is, wordt één dag per jaar gratis aangeboden door alle Reisswolf vestigingen in Nederland. Privédocumenten, zakelijke archieven, een plastic tas of een hele kar vol; alles is welkom. Aanmelden of registreren is niet nodig. En niet alleen bezoekers profiteren van de gratis Snipperdag, ook wordt er gedoneerd aan het goede doel. Dit jaar heeft Reisswolf gekozen voor de stichting Spieren voor Spieren. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een spierziekte. De donatie wordt onder andere gebruikt om onderzoek te blijven doen naar spierziekten, voor de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject en voor hulpmiddelen en het organiseren van leuke dagen. Het motto van deze Nationale Snipperdag is daarom ‘Papieren voor Spieren’.

Veilige vernietiging

Wie kosteloos van vertrouwelijke documenten af wil is op 3 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op de Reisswolf vestigingen in Scheemda, Hengelo, Heesch of Wognum. Reisswolf zorgt voor een veilige vernietiging van alle vertrouwelijke documenten die tijdens de Nationale Snipperdag worden ingeleverd. Na vernietiging wordt het papier 100 procent gerecycled en vindt het op deze manier de weg terug in de circulaire economie.