Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 17 september 2018

Nieuwe fabriek Morssinkhof bereikt hoogste punt

Op Ecopark De Wierde in Heerenveen wordt gewerkt aan de realisatie van een nieuwe fabriek van Morssinkhof Rymoplast. Nu het hoogste punt is bereikt, opent de fabriek naar verwachting in april 2019 de deuren.

Naast het terrein van afvalinzamelaar en -verwerker Omrin rijst een metershoge fabriek op. Tegenover de onlangs opgeleverde kunststofsorteerinstallatie (KSI), ook nieuw in Heerenveen, bouwt Groothuis Bouwgroep een 200 bij 70 meter grote fabriek. Morssinkhof gaat er post-consumer kunststoffen verwerken tot regranulaat. De verwachting is de fabriek Heerenveen zo’n veertig banen gaat opleveren.

De bouw van de nieuwe fabriek wordt mede mogelijk gemaakt door een investering van Ikea, dat vorig jaar een belang van 15 procent in Morssinkhof nam. Daarmee wil Ikea het aanbod hoogwaardige secundaire kunststoffen vergroten.

Morssinkhof

Morssinkhof concentreert zich op de recycling van kunststoffen HDPE, PP, PS en pet en heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Polen. Jaarlijks produceert het bedrijf meer dan 220 kton maalgoed, regranulaat en compounds en levert dit aan bedrijven in Europa, waaronder Ikea.