Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 02 november 2018

HKS en Van Dalen verder als HKS The Metal Company

HKS en Van Dalen Recycling gaan nu hun fusie rond is verder als HKS The Metal Company. Het bedrijf opereert onder de vlag van TSR/Remondis. Op 1 november werd de nieuwe huisstijl gepresenteerd.

image005.jpgHKS The Metal Company is een fusiebedrijf van HKS en Van Dalen.
Foto: HKS

HKS The Metal Company richt zich op het volledige proces van inzameling, distributie en verwerking van ijzer, non-ferro metalen en elektronica. Materialen worden geleverd aan de metaalindustrie. 

De bedrijven tekenden begin dit jaar een overeenkomst rond de overname van Van Dalen door HKS, waarna het fusieplan in mei werd goedgekeurd. Door de overname verwachten beide bedrijven groei en ontwikkeling in de activiteiten en het bieden van een betere service en efficiency. "HKS en Van Dalen zijn twee ondernemingen die elkaar geweldig goed aanvullen en ook qua cultuur bij elkaar passen", aldus Wout Kusters, algemeen directeur van HKS The Metal Company.

Door het samengaan van de bedrijven bestaat de totale onderneming uit twaalf vestigingen, waarvan een in België en een in Engeland. Er werken ruim 270 mensen. 

Het oude HKS Metals was onderdeel van de Italiaanse metaalverwerker TSR, dat in Europa 150 metaalrecyclingwerven beheert. TSR is sinds 2017 volledig in handen van het Duitse Remondis. Van Dalen werd ruim 70 jaar geleden opgericht en voerde activiteiten uit rond metaalrecycling in drie landen. Directeur Rolf van Dalen treedt toe tot de directie van HKS The Metal Company.