Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 10 november 2018

Publiek kiest Peute Recycling voor Social Impact Award 2018

Met een ruime meerderheid van de stemmen verkoos het publiek Peute als de beste onderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Drechtsteden een kans geeft.

peute winnaar social impact award 2018.jpgPeute Recycling mag zich een jaar lang sociaal ondernemer van de Drechtsteden noemen. Van de 31 genomineerde bedrijven voor de Social Impact Award 2018 koos het publiek voor het merendeel voor de inzamelaar en verwerker van papier en karton. De vakjury koos unaniem voor Kunstmin Taxi Stam. De publieksprijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Met 3.060 stemmen van de 7.254 uitgebrachte stemmen won Peute zonder enige twijfel. Leerwerkbedrijf Combigoods kreeg 661 stemmen en werd tweede, en Tempo Team volgde als derde met 456 stemmen.

Peute is genomineerd omdat het jarenlang een betrouwbare partner is van UWV en de Sociale Dienst Drechtsteden. Het recyclingbedrijf is vanaf het begin betrokken bij Baanbrekend Drechtsteden, ook in tijden met een ruimere arbeidsmarkt. De allereerste kandidaat werkt nog steeds bij Peute. In principe krijgt iedereen een kans. Mensen leren bij Peute arbeidsvaardigheden, zoals op tijd komen en niet onterecht ziekmelden. Daarna ervaren ze dat ze kunnen groeien, andere werkzaamheden kunnen leren en meer kunnen verdienen. Het slagingspercentage ligt tussen de zeventig en tachtig procent. Peute vindt zich een multicultureel bedrijf geworden, met veel onderling respect.