Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 20 december 2018

Better Biomass-certificaat voor Van Iersel Compost

Van Iersel Compost heeft het Better Biomass-certificaat ontvangen voor de aanlevering van gemengd afvalhout voor biomassacentrales voor duurzame elektriciteit.

Met het certificaat laat Van Iersel zien dat haar vier productielocaties in Biezenmortel, Deurne, Gilze en Ravenstein, die gemengd afvalhout recyclen voor biomassa voor duurzame elektriciteit, voldoen aan de internationale eisen voor duurzaam geproduceerde biomassa, zoals opgenomen in de Richtlijn Hernieuwbare Energie.

Internationaal certificatiesysteem

Better Biomass is een internationaal certificatiesysteem voor vaste, vloeibare en gasvormige biomassa. De onderliggende duurzaamheidscriteria zijn opgezet door een breed samengestelde werkgroep met vertegenwoordigers van marktpartijen, overheid en maatschappelijke organisaties, en gepubliceerd in de norm NTA 8080. De criteria bevatten belangrijke waarden voor natuur, milieu en maatschappij.  

Het Better Biomass certificatieschema is goedgekeurd binnen het Besluit conformiteitsbeoordeling van vaste biomassa voor energietoepassingen. De goedkeuring heeft betrekking op alle vijf biomassacategorieën die worden onderscheiden en geldt voor de wereldwijde toepassing van de claim ‘Better Biomass certified’. Better Biomass wordt beheerd door het Nederlands Normalisatie-instituut Nen, lid van CEN en ISO.

Eerder deze week werd het Better Biomass certificatieschema nog opnieuw erkend door de Europese Commissie.