Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 19 februari 2019

Global Recycling Day zet sport in ter inspiratie

De Global Recycling Foundation lanceert een maand voor de tweede Global Recycling Day een campagne om jongeren te inspireren hun afval goed te scheiden.

De campagne is gestart onder de noemer #RecyclingGoals en vindt met name plaats op social media. De stichting geeft aan 'de kracht van voetbal' in te willen zetten om jongeren te inspireren, maar ook andere sporters doen mee. Zo heeft de Nederlandse wereldkampioene Taekwondo Samira El Idrissi, tevens ambassadeur van de stichting, gisteren al een filmpje over de campagne op haar Twitter-account geplaatst.

De '#RecyclingGoals challenge' houdt in dat deelnemers gevraagd worden een video van zichzelf te maken waarbij ze een doelpunt met afval in een goal scoren, een concrete belofte doen op het gebied van afvalscheiding (zoals het recyclen van alle drankflesjes die ze gebruiken), en cruciaal, vrienden nomineren om ook mee te doen. Het is de bedoeling dat ze deze video's op social media delen met de hashtag #RecyclingGoals.

De Global Recycling Foundation richt zich vooral op jongeren, omdat zij volgens de stichting 'de laatste generatie' zijn die de verwoestende impact van klimaatverandering tegen kan houden, maar deze generatie ook slecht scoort op afvalscheiding en recycling. Slechts 49 procent van de 16- tot 24-jarigen zegt al het afval te scheiden, zo bleek in 2017 uit een Britse enquête.

De tweede Global Recycling Day vindt plaats op 18 maart.