Categorie: Duurzaamheid | Gepubliceerd: 22 maart 2019

Avalex: duurzamere wagens in 2020

Avalex heeft de Brandstofvisie 2.0 ondertekend. Om aan de doelstellingen te voldoen, gaat het afvalbedrijf onder meer bij de toekomstige aanschaf van vuilniswagens letten op duurzaamheid.


Avalex wil in 2020 met duurzamere wagens werken.  Foto: Avalex

In het Klimaatakkoord is onder meer gesteld dat transport schoner en slimmer moet. Daarom werken betrokkenen aan een duurzamer mobiliteitssysteem. Sinds 2014 wordt al gewerkt aan een brandstofvisie, die inmiddels een vervolg heeft gekregen in de Brandstofvisie 2.0. Op donderdag 21 maart werd hierover in Amersfoort de bijeenkomst 'Brandstofvisie 2.0: energiedragers in de mobiliteit' gehouden. Zo'n 300 vertegenwoordigers van overheden, bedrijfsleven en kennisinstituten hebben de visie ondertekend en hebben daarmee toegezegd te werken aan de vermindering van uitstoot door transport. 

Nieuw contract

Ook afvalinzameling brengt vervoersstromen met zich mee en daarom vindt Avalex het belangrijk zich bij het initiatief aan te sluiten, aldus het afvalbedrijf. Avalex geeft aan bij de aanschaf van nieuwe vuilniswagens mee te doen aan de doelstellingen van de Brandstofvisie 2.0. In 2020 sluit Avalex een nieuw contract voor zijn voertuigen, waarin duurzaamheid wordt meegenomen.