Categorie: verwerking | Gepubliceerd: 29 mei 2020

Nen legt eisen voor circulair textiel vast

Met de lancering van de Nederlands Technische Afspraak (NTA) Circulair Textiel legt het Nederlands Normalisatie-instituut Nen afspraken voor circulair textiel vast.

Deze NTA beschrijft de categorieën van circulaire textielproducten. Daarnaast stelt deze afspraak eisen aan de inputstromen en toegepaste circulaire strategieën om te kunnen rapporteren over circulaire textielproducten.

Vorig maand stuurde staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat nog een beleidsprogramma naar de Tweede Kamer, waarin het pad naar een volledig circulaire textielsector in 2050 wordt geschetst. Een gemeenschappelijk framework waarin de eisen voor circulair textiel worden vastgelegd, is er echter nog niet. Daarom heeft de NEN-werkgroep Circulair Textiel deze afspraken nu vastgelegd in een NTA.

Internationaal vervolg?

Op 25 juni wordt de NTA online gepresenteerd. Tijdens deze presentatie wordt onder meer aandacht besteed aan het (internationale) vervolg op de NTA. De werkgroep heeft bevestigd dat de NTA als basis kan dienen voor een Europees of internationaal normalisatietraject met betrekking tot eisen voor circulair textiel en een nog te ontwikkelen certificatieschema, meldt de Nen.