Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 08 juli 2020

RVO ondersteunt circulaire ketenprojecten van het mkb

Dertien mkb-ondernemers die in hun keten processen of een businessmodel circulair willen opzetten, krijgen daarbij in het kader van de regeling 'Circulaire ketenprojecten' ondersteuning van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De bedrijven die ondersteund gaan worden zijn Icycle, Millvision, United Waste, Remo, DGTL, Ekkehart BV, Preciebemestingscoörporatie Rijnland, Orfi Food Ingredients, Sympany, Fiction Factory, Creative Match, Green Wave Plastics en Elsinga.

De bedrijven werken aan allerlei circulaire innovaties, bijvoorbeeld op het gebied van de toepassing van kunststof recyclaat, volledig recyclebare vloerkleden en de de verwerking van gebruikte luiers tot een goed vergistbare stroom.

Budget beschikbaar

Ondernemers konden vanaf 9 april (tot en met 1 oktober) een beroep doen op de nieuwe regeling bij de RVO. De subsidie bedraagt 50 procent van de subsidiabele kosten met een maximum van 20.000 euro per ondernemer. Omdat er een subsidiebudget was van 860.000 euro, is er nog budget beschikbaar.

Meer informatie over de projecten die een subsidie krijgen, is terug te vinden op de website van de RVO.