Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 23 september 2020

RAD lanceert eigen afval-app

Inwoners van de Hoeksche Waard hebben met de nieuwe RAD app voortaan alle informatie over afvalinzameling en recycling bij de hand.

Wethouder Piet van Leenen demonstreert de nieuwe app van RAD.
Foto: RAD

De app is gelanceerd door wethouder Piet van Leenen, tevens voorzitter van RAD. Uit eerder gevoerde bewonersonderzoeken bleek dat bewoners behoefte hadden aan een app. RAD liet door ontwikkelaar Ximmio daarom een afval-app maken.

In de app zijn de afvalkalender, scheidingswijzer en een overzicht met de locaties van ondergrondse containers terug te vinden. Ook kunnen bewoners een herinnering krijgen wanneer ze hun container of afvalzak aan de straat kunnen zetten. Bij bijzondere omstandigheden krijgen inwoners een pushbericht.

Van Leenen: "Deze app is ontzettend handig en gebruiksvriendelijk. Zodra je de app opent, krijg je meteen de afvalkalender te zien. De afvalwijzer vertelt je welk type afval je in welke bak mag doen. Bovendien krijg je een herinnering wanneer je je afval kan aanbieden. De afval-app is een mooie toevoeging aan de service die de RAD biedt aan de inwoners van de Hoeksche Waard."

Routes op de schop

De lancering komt op een gunstig moment: in 2021 gaan door routeoptimalisatie namelijk veel inzamelroutes van RAD op de schop. Dat betekent dat veel inwoners hun afval op een andere dag aan moeten gaan bieden dan ze gewend wren. De inwoners hoeven daar geen rekening mee te houden als zij deze app downloaden, stelt RAD.