Categorie: arbo & kwaliteit | Gepubliceerd: 17 juni 2021

Aandacht voor 'afvalhelden' met sollicitatiebrief

De FNV heeft namens de "in de steek gelaten afvalmedewerker (voormalig afvalheld)" een sollicitatiebrief naar de Tweede Kamer gestuurd.

Met de brief vraagt de vakbond op ludieke wijze aandacht voor de 7.500 banen die op de tocht zouden staan door onder meer de invoering van de importheffing. De FNV heeft zich begin dit jaar tegen de heffing gekeerd omdat ze vreest dat die werkgelegenheid kost bij afvalverwerkers. Ook de afvalverwerkers protesteren zich hier al enige tijd tegen, onder de naam de Afvalvergroeners.

De fictieve werknemer stelt dat "door uw beleid (de importheffing op afval) mijn functie gaat vervallen". Daarom zoekt hij een andere passende functie. De beloofde nieuwe circulaire banen kan hij echter niet vinden, en volgens de bond komen die er ook niet met het huidige beleid. Daarom biedt de werknemer zich aan als nieuwe collega op één van de ministeries, met onder meer "vakinhoudelijke expertise hoe we de circulaire economie echt van de grond kunnen krijgen", "echte kennis van de sector", en "gezond verstand".