Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 15 september 2021

Veras nieuw als medeorganisator Recyclingsymposium

Branchevereniging voor sloopaannemers en asbest-verwijderingsbedrijven Veras is toegetreden als medeorganisator van het jaarlijkse Recyclingsymposium. Met de toetreding ontstaat een verdere verbreding van het organiserende platform.

In de circulaire economie draait het om samenwerking menen de organisatoren van het Recyclingsymposium.
Foto: EtiAmmos - Fotolia

Volgens de organisatoren BRBS Recycling, Envaqua en Veras is samenwerking cruciaal in de circulaire economie. Als belangrijke schakels in de circulaire economie werken Veras en BRBS Recycling al samen op verschillende dossiers. Onlangs hebben zij gezamenlijk een whitepaper over circulair beton gepubliceerd. Met de nieuwe samenstelling van de organisatie van het Recyclingsymposium bevestigen de organiserende partijen naar eigen zeggen dat ketendenken onmisbaar is voor het bereiken van een circulaire economie.

Het Recyclingsymposium wordt dit jaar voor de negende keer gehouden tijdens de Vakbeurs Recycling in de Evenementenhal in Gorinchem. In de vernieuwde Next Level congreszaal worden op 17 november lezingen verzorgd door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ABN Amro, Coöperatie Insert en Auping. Ook is er aandacht voor de toekomst: traditiegetrouw wordt de Student Recycling Award uitgereikt aan studenten die hun afstudeerscriptie, met als onderwerp een bepaalde vorm van recycling en duurzaamheid, hebben ingezonden. Het thema van het symposium is ‘Recycling Ontketend’. Dagvoorzitter Jan Paul van Soest gaat met de sprekers en deelnemers in gesprek over de inhoud van de lezingen en tracht te ontketenen wat nu nog vast zit en nieuwe coalities te vinden.

Het Recyclingsymposium is wat de organisatie betreft dé ontmoetingsplek voor recyclers en nu dus ook voor sloopaannemers om elkaar te treffen voorafgaand aan het bezoek van de Vakbeurs Recycling. Toegang voor leden en donateurs van de organiserende verenigingen is gratis. Andere belangstellenden kunnen zich tegen betaling aanmelden via de website van het Recyclingsymposiuml

AfvalOnline is mediapartner van het Recyclingsymposium, evenals Recycling Magazine Benelux, Afvalgids en BEwerken.