Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 17 januari 2022

N+P Recycling neemt nog een sorteerinstallatie over

Weer een overname voor N+P Recycling. Dit maal een MRF-installatie ten zuid-oosten van London.

Dat meldt de Britse nieuwssite LetsRecycle.com. Het gaat om de grootste materiaalrecyclingfaciliteit (MRF) waarover Viridor beschikte met een verwerkingscapaciteit van circa 335 kton. 28 Britse graafschappen brengen hun commingled ingezamelde afvalstromen (een mengsel van droge recyclebare stromen zoals plastic, blik, glas en karton) naar deze Crayford MRF-installatie. 

In reactie op de berichtgeving bevestigt N+P de overname. "De operatie van de plant (verwerking van MRF) zal gecontinueerd worden en we bekijken de mogelijkheden om hier op termijn de productie van onze alternatieve brandstoffen aan toe te voegen aangezien een deel van het gesorteerde materiaal tevens inputmateriaal daarvoor is. Daarmee zitten we op de bron (in plaats van dat er nog transport aan te pas moet komen om het materiaal naar een van onze huidige productielocaties te transporteren) welke onnodig kosten en CO2-uitstoot veroorzaken", laat communicatiemanager Jonathan Lucas weten. Over het bedrag dat met de overname gemoeid gaat, doet het bedrijf geen uitspraken. 

N+P Group voorziet de cement- en bouwstoffenindustrie en elektriciteitscentrales van alternatieve brandstoffen uit afvalstromen. De afgelopen jaren is de onderneming bezig met een groeispurt en worden de activiteiten uitgebreid. Zo nam het bedrijf in november vorig jaar de pmd-sorteerinstallatie over van PreZero.

Het Britse Viridor kwam in 2020 in handen van private equity bedrijf KKR. Binnen enkele maanden werd duidelijk dat KKR de recyclingonderdelen, die de winst van het bedrijf drukten, in de etalage wilde zetten en de AEC’s wilde behouden. Kort daarop werd de AEEA-tak verkocht aan een Schots bedrijf en in mei vorig jaar nam Biffa een groot deel van de recyclingonderdelen van Viridor over. De glasdivisie kwam vervolgens in handen van het Vlaamse bedrijf Sibelco.