Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 56 items gevonden.

Sorteren op  

Crete 2018

Internationale wetenschappelijke conferentie over gevaarlijk en industrieel afval die voor de zesde maal wordt gehouden.

Duurzame Dinsdag 2018

Jaarlijks staat de eerste dinsdag van september in het teken van duurzaamheid, Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van de samenleving.

From water to waste to product

Bijeenkomst over de mogelijkheden van het upcyclen van afvalwater tot nieuwe producten.

AO Circulaire Economie

Op de agenda van dit algemeen overleg staan onder meer de transitieagenda's en het Lap3.

Nacht van de Leefomgeving 2018

In een avondvullend programma schetst het PBL de uitdagingen voor het milieu-, natuur- en ruimtelijk beleid. Tijdens deze bijeenkomst neemt staatssecretaris Van Veldhoven (IenW) de PBL-publicatie de Balans van de Leefomgeving 2018 in ontvangst.

Matchmaking Platform Circulair Flevoland

Platform Circulair Flevoland organiseert op de Nationale Grondstoffendag een matchmakingdag voor bedrijven die veel (groene) reststromen overhebben en circulair willen inzetten en bedrijven die op zoek zijn naar duurzame alternatieven voor gebruikte materialen.

Biomassa bustour voor industrie West-Nederland

VEMW, NVDE en het Platform Bioenergie organiseren in samenwerking met RVO.nl een bustour over biomassa voor de industrie. Tijdens de bustour worden kennis en praktijkervaringen gedeeld over de mogelijkheden van vergroening van de industriële warmtebehoefte door inzet van biomassa. Er is ook een buspitch.

Open dag AVR

AVR opent de deuren van haar locatie Rozenburg voor het publiek. Bezoekers hebben de optie om een tour te volgen en komen op plekken die speciaal voor deze open dag zijn opengesteld voor publiek.

European Recycling Conference

EuRIC organiseert samen met Duitse brancheverenigingen BDSV, VDM en BVSE de tweede editie van deze Europese recyclingconferentie.

Toepassingstraject Voorkomen van bijplaatsingen

In dit traject van Rijkswaterstaat ontwikkelen gemeenten een concrete aanpak voor de bijplaatsingen op een aantal hotspot-locaties in de eigen gemeente. Hierbij komen een goede probleemanalyse, interne samenwerking en het kiezen van de juiste gedragsinterventies uitgebreid aan bod.

Circulaire Economie Booster Eindhoven

MVO Nederland organiseert een middag voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in circulair ondernemen en hierbij in de opstartfase zijn. Sprekers zijn Jan Visser van SIMS, Caspar Ulijn van ZND, Bertine Oudesluijs van Dress for Success en Bas Luiting van Plugin-City.

RWM 2018

De RWM (recource efficiency and waste management solutions) in Birmingham is de grootste beurs op het gebied van recycling en afvalverwerking in het Verenigd Koninkrijk.

Werkbezoek Global Climate Action Summit

De Global Climate Action Summit (GCAS) wordt georganiseerd door de gouverneur van Californië, Jerry Brown. De conferentie bestaat uit een driedaags officieel programma, met daarnaast de gehele week zogenaamde affiliate events die georganiseerd worden door andere partijen. Nederlandse bedrijven met kennis en kunde op het gebied van klimaatadaptatie, circulaire economie en slimme & duurzame mobiliteit worden uitgenodigd zich aan te sluiten bij de Nederlandse delegatie.

KIDV-Verdiepingsbijeenkomst 'Van Recyclebaar naar Recycling'

Een bijeenkomst voor bedrijven over het faciliteren van recycling als verpakker.

'Afvalinzameling op scholen' voor gemeenten

De afgelopen jaren zijn NederlandSchoon en Rijkswaterstaat via verschillende projecten bezig geweest met de aanpak van afval en zwerfafval op scholen. Met gemeenten wordt tijdens deze bijeenkomst gekeken hoe meer scholen gescheiden afval kunnen inzamelen, snoeproutes kunnen worden aangepakt en afvallessen gedragsverandering bij leerlingen kunnen veroorzaken.

Cewep Waste-to-Energy Congress

Congres van Cewep, de Europese confederatie van afvalenergiecentrales. Deze negende editie is gericht op de circulaire economie en bevat onder meer een bezoek aan de Zabalgarbi afvalenergiecentrale.

Optimaliseren textielinzameling - stof tot nadenken!

Bijeenkomst voor gemeenten en publieke inzamelaars over het optimaliseren van de textielinzameling. Met presentatie van onderzoek van Rijkswaterstaat naar textielinzameling in zeven Europese steden.

Overheidscommunicatie Afvalscheiding

Dit is de eerste van de cursusreeks die is bedoeld voor medewerkers van gemeenten die eerder de gedragscursus hebben gevolgd. Deze vervolgcursus is gericht op het concreet toepassen van de gedragskennis in communicatie met burgers. De tweede en derde bijeenkomsten zijn respectievelijk 4 oktober 2018 en 25 oktober 2018.

ReWEEE Workshop

Workshop over het aangaan van samenwerkingen voor hergebruik van afgedankte elektronica (AEEA).

Plastics Packaging Conference

De tweede editie van de Plastics Packaging Conference van EuPC. Deze editie zal vooral gaan over de plasticstrategie van de Europese Commissie.