Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 30 november 2023

Sensolus verhoogt efficiëntie containervloot

Efficiëntie is essentieel in de afvalverwerkingsindustrie, maar wordt vaak bemoeilijkt door een slecht overzicht van de containervloot, papierwerk en risico's zoals diefstal die leiden tot onnodige investeringen in nieuw materieel. Sensolus biedt de ideale oplossing met één track-&-traceplatform voor het beheer van uw volledige containervloot.

Met Sensolus wordt exacte tracering van elke container een fluitje van een cent.

Het bijhouden van de locaties van afvalcontainers gaat nog bij veel afvalverwerkingsbedrijven gepaard met tijdrovende en foutgevoelige administratie. Bovendien besteden veel spelers hun containertransport uit aan onderaannemers, wat het handmatig loggen nog ingewikkelder maakt. Dit leidt tot lange zoektochten naar vermiste containers en zet een rem op een efficiënt beheer van de containervloot.

Dankzij het end-to-end afvalbeheerplatform van Sensolus wordt dit verleden tijd. In combinatie met de
eenvoudig te installeren Internet-ofThings (IoT)-trackers van de specialist in ‘connected asset management’ geeft het platform een duidelijk geografisch overzicht van de locaties van al uw containers. Meer nog, de trackerdata bieden waardevolle inzichten om het gebruik van uw containers in kaart te brengen en te achterhalen welke containers veel gebruikt worden en welke onderbenut blijven. Op die manier kunnen afvalverwerkende bedrijven hun vloot efficiënter inzetten, sneller opschalen en onnodige investeringen in nieuw materieel vermijden. “Door onze bedrijfsgroei werd containerbeheer een ware uitdaging”, vertelt Dennis van Groningen, eigenaar van Metaalrecycling Hoofddorp. “Dankzij Sensolus hebben we nu met één druk op de knop een volledig overzicht van onze containers in heel Nederland.”

Domat en Sensolus werken samen in de recyclingsindustrie.

Geozones

Het platform biedt ook de mogelijkheid om zogeheten geozones in te stellen rond een bepaalde locatie, zoals een terrein van een klant. Wanneer een container deze zone verlaat, zorgt het platform voor een waarschuwing om in geval van diefstal sneller in te kunnen grijpen. “Dankzij het Sensolus-platform weten wij altijd waar onze containers zich bevinden en welke we nog op voorraad hebben”, getuigt Rob den Heijer van A&M Recycling. “Zodra een container wordt opgepikt of wanneer de tracker wordt verwijderd, ontvangen we een melding. Door de ingestelde geozones kunnen we projectlocaties nauwkeuriger vastleggen in ons systeem, de wissels van containers beter opvolgen en sneller schakelen voor onze opdrachtgevers.”

Vaste partner

In de recyclingindustrie werkt Sensolus op vaste basis samen met Domat, specialist op het vlak van materieel in de afvalverwerkingsindustrie. Domat introduceerde de Sensolus-technologie al bij veel van haar klanten, die stuk voor stuk de meerwaarde inzien van de oplossing. Ralph Burchartz, Sales Executive bij Domat: “Sensolus biedt de beste business intelligence tegen een scherpe prijs. De trackers zijn robuust en de oplossing is makkelijk schaalbaar én te koppelen aan de meeste planningssoftware.”


Vakblad Afval! november 2023 (nummer 7)