Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 14 november 2011

Vlakglas Recycling Nederland ontvangt Award

Vlakglas Recycling Nederland (VRN) heeft een Lean and Green Award ontvangen voor hun CO2-doelstellingen op logistiek gebied.

VRN heeft alle logistieke activiteiten uitbesteed aan Van Gansewinkel. De twee partijen hebben de CO2-doelstellingen van VRN samen geformuleerd. Van Gansewinkel ontving in 2009, als een van de eerste koplopers, al eens de Lean and Green Award. lean_and_green_award.jpg

De stichting VRN wil in 2013 een besparing van 25 procent op de CO2-uitstoot realiseren. Deze besparing heeft betrekking op alle transportactiviteiten die in opdracht van VRN door Van Gansewinkel worden uitgevoerd. Het gaat dan om de inzameling en het transport van vlakglasafval. Om deze doelstelling te bereiken zetten de twee partijen onder meer schepen in ter vervanging van wegtransport en wordt continu gewerkt aan routeoptimalisatie en een optimale benutting van de beladingscapaciteit.

Stimuleringsprogramma

Lean and Green is een stimuleringsprogramma van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het stimuleert bedrijven om te groeien naar een hoger duurzaamheidniveau door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig ook de milieubelasting reduceren. Verspilling wegwerken en duurzamer worden gaan hand in hand: in het Engels ‘Lean and Green’.

Gerelateerde artikelen