Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 12 januari 2012

Twente Milieu ontvangt Lean and Green Award

Twente Milieu wil binnen vijf jaar 20 procent besparen op de CO2-uitstoot. Voor het milieubeleid ontving het bedrijf de Lean and Green Award.

Om de doelstelling te halen, traint Twente Milieu onder andere de chauffeurs, worden de logistieke processen verbeterd en worden er technische aanpassingen aan het materieel gedaan. “Twente Milieu heeft een duurzame visie op alle aspecten van de bedrijfsvoering waaronder het verminderen van de CO2-uitstoot. Het verduurzamen van de logistieke bewegingen speelt hierin een grote rol”, aldus Albert van Winden, directeur van Twente Milieu. 

Lean and Green Award
Met de Lean and Green Award laten bedrijven zien dat zij zich actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken. Het toekennen van de Lean and Green Award gebeurt op basis van een schriftelijk plan, waarin concrete CO2-doelstellingen voor 2012/2015 zijn vastgelegd en KPI's (Kritieke Prestatie Indicatoren) zijn bepaald. Het stimuleert bedrijven om te groeien naar een hoger duurzaamheidniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig ook de milieubelasting reduceren. Deelnemende bedrijven ontvangen de Lean and Green Award en na realisatie van het doel het Lean and Green Label.

Meer weten over Twente Milieu NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen