Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 14 mei 2014

Meerlanden sluit zich aan bij de Normaalste Zaak

Meerlanden heeft zich aangesloten bij de Normaalste Zaak, een landelijk netwerk voor arbeidsparticipatie.

Ondertekening partnerovereenkomst De Normaalste Zaak - Bert van Boggelen & Angeline Kierkels.jpgBert van Boggelen (de Normaalste Zaak) en Angeline Kierkels (Meerlanden).
Foto: Meerlanden

Daarvoor hebben Bert van Boggelen, kwartiermaker van de Normaalste Zaak, en Angeline Kierkels, directeur Publieke Sector van Meerlanden, gisteren een partnerovereenkomst getekend. De Normaalste Zaak is een netwerk van inmiddels 180 ondernemers en werkgevers om mensen naar vermogen deel te laten nemen aan de arbeidsmarkt. Het netwerk spreekt van "inclusief ondernemen".

Meerlanden draagt bij aan zo'n inclusieve arbeidsmarkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. "Eén van onze strategische speerpunten is 'meer mogelijkheden voor mensen', omdat wij geloven dat een ieder kwaliteiten heeft en werk bijdraagt aan eigenwaarde en zingeving", aldus Angeline Kierkels. "Meerlanden heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt of medewerkers die een bijstandsuitkering ontvangen. Dit gebeurt in samenwerking met meerdere aandeelhoudende gemeenten en lokale sociale werkvoorzieningen. Als organisatie hebben we ons de ambitie gesteld om zowel reguliere werkzaamheden, nieuwe werkzaamheden en projecten continu te bekijken op welke kansen hier liggen voor 'participatiemedewerkers'. Het type werkzaamheden binnen Meerlanden leent zich hiervoor en het management is door de jarenlange ervaring gewend om met deze doelgroep te werken.”

Bert van Boggelen is onder de indruk van de resultaten die Meerlanden boekt met een grote diversiteit aan mensen. “Ik spreek de verwachting uit dat Meerlanden een belangrijke ambassadeur wordt om samen met andere bedrijven in de regio een inclusieve arbeidsmarkt te realiseren.”

Meer weten over Meerlanden NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website