Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 19 mei 2014

NVRD biedt handreiking social return

Gemeenten krijgen meer taken en minder geld. Dat vraagt om creativiteit, bijvoorbeeld door de inzet van social return bij publieke taken. De NVRD biedt een handreiking.

Volgens de NVRD leent de afval- en reinigingsbranche en het beheer en onderhoud van de openbare ruimte zich bij uitstek voor inzet van social return. Historisch gezien is er de nodige ervaring opgedaan, bijvoorbeeld bij de inzameling en verkoop van kringloopgoederen en de inzet op milieustraten. Bij het beheer en onderhoud van de openbare ruimte wordt al vele jaren social return ingezet, met name in het groenbeheer.

Mogelijkheden en beperkingen

De handreiking geeft een overzicht van de mogelijkheden en beperkingen voor het stimuleren van social return binnen de afval- en reinigingsbranche. Daarin worden de mogelijkheden en onmogelijkheden binnen het (Europese) aanbestedingsrecht op een rij gezet. Het document bevat tips voor opdrachtgevers, opdrachtnemers, en aanbevelingen hoe social return kan worden ingezet in aanbestedings- en inbestedingsprocedures.

Meer weten over NVRD, Nederlandse Vereniging voor afval- en reinigingsmanagement?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website