Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 11 december 2014

Samenwerking Dusseldorp en Waterstromen op Innofase Duiven

Dusseldorp en Waterstromen werken samen aan de scheiding en verwerking van olie, water en slibmengsel.

Daarvoor hebben de twee bedrijven een nieuwe installatie gerealiseerd op de waterzuivering van industrieterrein Innofase in Duiven. De samenwerking vindt plaats onder de naam OWS B.V.

Dusseldorp heeft met de samenwerking de beschikking gekregen over een logistiek gunstig gelegen verwerkingslocatie. Doordat niet langer naar buitenlandse verwerkingsinstallaties gereden hoeft te worden, kan Dusseldorp de voertuigen zwaarder beladen en dus toe met minder vervoersbewegingen. Hiervoor werden olie-, water- en slibstromen namelijk naar Duitse verwerkers gebracht, waar de maximale belading 10 ton lager ligt.

Waterstromen (een dochter van Waterschap Rijn en IJssel) verwerkte al afvalwaterstromen en industriële reststromen, maar voegt daar nu dus olie-, water- en slibstromen aan toe. Arjan Jansen of Lorkeers, projectleider Waterstromen: “Op Innofase wordt gestreefd naar het sluiten van ketens en het versterken van bedrijven door samenwerkingsvormen. De samenwerking met Dusseldorp past perfect in de filosofie van zowel Waterschap Rijn en IJssel als het industriepark. We zijn dan ook trots dat deze samenwerking tot één van de eersten is die concreet vorm gekregen hebben.”

Meer weten over Dusseldorp B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline