Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 31 juli 2015

Plastic scheiding tijdens opruimactie Noordzeestranden

De MyBeach Cleanup Challenge start zaterdag voor het derde jaar op rij. Voor het eerst zamelen de vrijwilligers ook het plastic afval zoveel mogelijk gescheiden in.

Tijdens het evenement maken vrijwilligers de volledige Noordzeekust afvalvrij, van Cadzand tot Schiermonnikoog. Dit gebeurt in 27 etappes van 1 tot en met 27 augustus. De MyBeach Cleanup Challenge vindt voor het derde jaar op rij plaats. In 2014 verwijderden 1.479 vrijwilligers ruim 20.000 kilo afval. Een jaar eerder is er over een lengte van 350 kilometer 6.590 kilo afval verzameld door 563 vrijwilligers.

Plastic

Dit jaar wil de stichting het plastic afval gescheiden ophalen. NoordzeeTourpartner, Van Gansewinkel ondersteunt de stichting hierin door aan het einde van iedere etappe een speciaal daarvoor bestemde afvalcontainer voor plastic- en restafval te plaatsen. “Ook op het strand begint afvalscheiding bij bewustwording. Of het afval nu aanspoelt of wordt achtergelaten door badgasten, je gaat het liefste naar een schoon strand en hoe meer mensen ook bewust zijn van de gevolgen van het strandafval, hoe minder men achterlaat en hoe sneller ze ook actief afval gaan scheiden”, aldus Dennis Leeuwerik, Directeur Sales & Marketing bij Van Gansewinkel.

Afvalverwerkingsbedrijf Van Gansewinkel is partner in de schoonmaakactie en neemt de afvalscheiding, -verwerking en -recycling van het ingezamelde afval voor haar rekening.

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website