Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 11 december 2008

Nihot lanceert compacte SDS 500-C

Semi-mobiele, Plug & Play Single Drum Separator

Met de ontwikkeling en realisatie van deze machine beoogt Nihot in te spelen op de steeds groeiende behoefte uit de markt om een semi-mobiele Single Drum Separator die in korte tijd operationeel inzetbaar moet zijn op locatie.

De SDS 500-C is compact samengebouwd op een frame, en past in zijn geheel in een 20 feet-container. Het gehele arrangement is een zogeheten Plug & Play-uitvoering, wat inhoudt dat de installatie is voorzien van een invoertransportband voor de afvalfractie, en uitvoertransportbanden voor de gescheiden lichte en zware productfracties. Tevens is een elektrische schakelkast geïntegreerd, zijn alle aandrijvingen bekabeld, en is een compact filter geinstalleerd.  Op de Recycling Waste Management (RWM) beurs in Birmingham heeft Nihot de machine voor het eerst aan zijn klanten gepresenteerd.

Toepassing
De machine kan met name worden ingezet voor de scheiding/opwerking van:
- bouw- en sloopafval
- bedrijfsafval
- puinfracties
- Afgedankte Elektrische en Elektronische apparaten (WEEE)
- afvalverbranding-slakken
- glas
- metaalschrootfracties

De fractiegrootte die de machine aankan is 20 tot 150mm. Deze single drum separator heeft een capaciteit tot circa 40 ton/uur (afhankelijk van type invoerfractie).

Voordelen
De machine koppelt een compacte bouw en snelle mobilisatie aan hoge scheidingsrendementen en een in verhouding hoge verwerkingscapaciteit.
De machine is onderhoudsarm en heeft een lage geluidsemissie. Tevens is de machine uitgevoerd met een zelfreinigend, compact filter zodat de luchtemissie voldoet aan de NER en de overige Europese emissie-eisen.
Lucht is een ideaal medium om afval te scheiden, zowel procesmatig, technologisch als bedrijfseconomisch. Met behulp van lucht worden materialen op basis van materiaaldichtheid en deeltjesvorm/-grootte gescheiden.
Luchttechnologie biedt meer flexibiliteit dan mechanische afvalscheidingtechnieken, en garandeert een hoger scheidingsrendement.

filename.jpgAfhankelijk van de specifieke klantsituatie kan de SDS 500-C binnen 4 uur na aankomst op locatie volledig operationeel zijn.
Meer dan 60 jaar ervaring
Nihot is sinds 1 januari 2007 onderdeel van de divisie Environment van Stibbe Management B.V. Nihot bestaat meer dan 60 jaar en is actief als aanbieder van totaaloplossingen voor de scheiding van afvalstromen met behulp van luchttechnologie.
Nihot ontwerpt en realiseert de volgende producten en systemen:

Windshifters
- type WS-S, diagonale shifter
- type WS-V, verticale shifter
- type WS-Z, zigzag-shifter

Drum Separatoren
- type SDS, Single drum separator
- type DDS, double drum separator

Industriële ontstoffingsinstallaties
- primaire ontstoffing
- secundaire ontstoffing
- sorteer-/leescabines

Voor meer informatie:
www.nihot.nl
Rik Schram, verrkoopmanager, +31 6 27 62 10 07
Cees Duijn, directeur, +31 6 53 68 93 92
info@nihot.nl


Vakblad Afval! september 2008 (nummer 7)