Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 13 november 2014

PIB op Pollutec: 'Markt van ondergrondse containers groeit'

Nederlandse bedrijven hebben grote moeite met de Franse markt. Een aantal heeft met de overheid een convenant gesloten om dat te doorbreken. Deel 4: Bakker Hydraulic Products.

Bedrijven uit de sectoren duurzame energie, chemie en afvalverwerking hebben een Partners for International Business (PIB)-convenant gesloten voor export van kennis en technologie naar Frankrijk. De moeilijke Franse markt moet daarmee voor de bedrijven open gaan. Een van de deelnemers is Bakker Hydraulic Products. Voor Harm Bakker is de Franse markt niet nieuw. “We zitten er al, maar via de PIB verwachten we de omzet extra te kunnen verhogen.”

pollutec2014.jpg2 t/m 5 december, Lyon. Bestel HIER GRATIS toegangskaarten

Bakker Hydraulic Products is bekend als leverancier van  grijparmen, maar minder van opname systemen. “Op de Franse markt kan onze bekendheid voor opnamesystemen van ondergrondse containers sterk worden vergroot. Dat verwachten we via de PIB met beursdeelname en matchmaking te bereiken. De markt voor ondergrondse containers groeit sterk in Frankrijk, en wij zijn met Kinshofer het enige bedrijf dat opname systemen daarvoor kan leveren”, verklaart Bakker het groeipotentieel op deze markt. Zijn specialisatie is het op maat maken van de opnamesystemen. “Standaard hebben we al meer dan twintig soorten. Ieder land heeft weer net andere dimensies van een systeem, vaak omdat eem leverancier van de ondergrondse container het net even anders doet.”

Ook Bakker Hydraulic products staat evenals zes andere PIB-deelnemers op de Pollutec in Lyon in het Holland Paviljoen.